Rode vruchten met crumble en violetsnoep
Rode vruchten met crumble en violetsnoep
Rode vruchten met crumble en violetsnoep
Rode vruchten met crumble en violetsnoep
Ingrediënten
4 personen
Rode vruchten
450 g
Rietsuiker
125 g
Bloem
125 g
Amandelpoeder
125 g
Boter
175 g
Violette-snoepjes
8
Platte kaas
4
Ahornsiroop
4 el
Benodigdheden
Individuele ovenschaaltjes type creme brulee, doorsnede van ongeveer 10 cm, een keukenweegschaal, een vijzel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Neem de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Voor een crumble werk je het best met malse boter.
Bereiding
450 g rode vruchten, 125 g rietsuiker, 125 g bloem, 125 g amandelpoeder, 175 g boter
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Bedek de bodem van de (ovenvaste) dessertschaaltjes met een portie diepgevroren bosvruchten. Verdeel het fruit gelijkmatig naar hoeveelheid en soort.
4
Weeg de juiste hoeveelheden rietsuiker (of bruine suiker), bloem en amandelpoeder. Verzamel alles in een ruime mengkom en voeg blokjes zachte boter toe.
5
Spoel je handen schoon en kneed alle ingrediënten geduldig tot een egaal crumbledeeg.
6
Verdeel de brokjes crumbledeeg gelijkmatig over de schaaltjes met fruit. Druk het laagje deeg niet plat, het mag er gerust een beetje uitzien als een rotsachtig landschap.
7
Zet de schaaltjes met fruit en crumble in de hete oven van 180°C. Bak het dessert gedurende 35 tot 40 minuten, tot de crumble goudbruin is en het rood fruit naar boven bubbelt.
8
Haal de gloeiend hete schaaltjes voorzichtig uit de oven.
Het dessert afwerken
8 violette-snoepjes, 4 platte kaas, 4 el ahornsiroop
9
Strooi wat harde violetsnoepjes in de vijzel en stamp ze fijn.
10
Roer de plattekaas los en schep een flinke lepel bovenop elk schaaltje.
11
Schenk een scheutje ahornsiroop (esdoornsiroop) over de plattekaas en strooi er wat verkruimelde violetsnoepjes over.
12
Serveer het dessert warm.
Voorbereiding
1
Neem de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Voor een crumble werk je het best met malse boter.
Bereiding
450 g rode vruchten, 125 g rietsuiker, 125 g bloem, 125 g amandelpoeder, 175 g boter
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Bedek de bodem van de (ovenvaste) dessertschaaltjes met een portie diepgevroren bosvruchten. Verdeel het fruit gelijkmatig naar hoeveelheid en soort.
4
Weeg de juiste hoeveelheden rietsuiker (of bruine suiker), bloem en amandelpoeder. Verzamel alles in een ruime mengkom en voeg blokjes zachte boter toe.
5
Spoel je handen schoon en kneed alle ingrediënten geduldig tot een egaal crumbledeeg.
6
Verdeel de brokjes crumbledeeg gelijkmatig over de schaaltjes met fruit. Druk het laagje deeg niet plat, het mag er gerust een beetje uitzien als een rotsachtig landschap.
7
Zet de schaaltjes met fruit en crumble in de hete oven van 180°C. Bak het dessert gedurende 35 tot 40 minuten, tot de crumble goudbruin is en het rood fruit naar boven bubbelt.
8
Haal de gloeiend hete schaaltjes voorzichtig uit de oven.
Het dessert afwerken
8 violette-snoepjes, 4 platte kaas, 4 el ahornsiroop
9
Strooi wat harde violetsnoepjes in de vijzel en stamp ze fijn.
10
Roer de plattekaas los en schep een flinke lepel bovenop elk schaaltje.
11
Schenk een scheutje ahornsiroop (esdoornsiroop) over de plattekaas en strooi er wat verkruimelde violetsnoepjes over.
12
Serveer het dessert warm.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Rode vruchten
450 g
Rietsuiker
125 g
Bloem
125 g
Amandelpoeder
125 g
Boter
175 g
Violette-snoepjes
8
Platte kaas
4
Ahornsiroop
4 el
Rode vruchten met crumble en violetsnoep
Je krijgt onverwacht volk over de vloer? Er is geen tijd om uitgebreid dessert te maken? Misschien is dit een goed plan: met maar weinig ingrediënten zet je een warm en fruitig dessert op de tafel dat origineel is en niet loodzwaar. Dit kan iedereen.Instructies
Voorbereiding
1
Neem de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Voor een crumble werk je het best met malse boter.
Bereiding
450 g rode vruchten, 125 g rietsuiker, 125 g bloem, 125 g amandelpoeder, 175 g boter
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Bedek de bodem van de (ovenvaste) dessertschaaltjes met een portie diepgevroren bosvruchten. Verdeel het fruit gelijkmatig naar hoeveelheid en soort.
4
Weeg de juiste hoeveelheden rietsuiker (of bruine suiker), bloem en amandelpoeder. Verzamel alles in een ruime mengkom en voeg blokjes zachte boter toe.
5
Spoel je handen schoon en kneed alle ingrediënten geduldig tot een egaal crumbledeeg.
6
Verdeel de brokjes crumbledeeg gelijkmatig over de schaaltjes met fruit. Druk het laagje deeg niet plat, het mag er gerust een beetje uitzien als een rotsachtig landschap.
7
Zet de schaaltjes met fruit en crumble in de hete oven van 180°C. Bak het dessert gedurende 35 tot 40 minuten, tot de crumble goudbruin is en het rood fruit naar boven bubbelt.
8
Haal de gloeiend hete schaaltjes voorzichtig uit de oven.
Het dessert afwerken
8 violette-snoepjes, 4 platte kaas, 4 el ahornsiroop
9
Strooi wat harde violetsnoepjes in de vijzel en stamp ze fijn.
10
Roer de plattekaas los en schep een flinke lepel bovenop elk schaaltje.
11
Schenk een scheutje ahornsiroop (esdoornsiroop) over de plattekaas en strooi er wat verkruimelde violetsnoepjes over.
12
Serveer het dessert warm.