Instructies

4 personen

Voorbereiding

1

Neem de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Voor een crumble werk je het best met malse boter.

Bereiding

450 g rode vruchten, 125 g rietsuiker, 125 g bloem, 125 g amandelpoeder, 175 g boter
2

Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Bedek de bodem van de (ovenvaste) dessertschaaltjes met een portie diepgevroren bosvruchten. Verdeel het fruit gelijkmatig naar hoeveelheid en soort.

4

Weeg de juiste hoeveelheden rietsuiker (of bruine suiker), bloem en amandelpoeder. Verzamel alles in een ruime mengkom en voeg blokjes zachte boter toe.

5

Spoel je handen schoon en kneed alle ingrediënten geduldig tot een egaal crumbledeeg.

6

Verdeel de brokjes crumbledeeg gelijkmatig over de schaaltjes met fruit. Druk het laagje deeg niet plat, het mag er gerust een beetje uitzien als een rotsachtig landschap.

7

Zet de schaaltjes met fruit en crumble in de hete oven van 180°C. Bak het dessert gedurende 35 tot 40 minuten, tot de crumble goudbruin is en het rood fruit naar boven bubbelt.

8

Haal de gloeiend hete schaaltjes voorzichtig uit de oven.

Het dessert afwerken

8 violette-snoepjes, 4 platte kaas, 4 el ahornsiroop
9

Strooi wat harde violetsnoepjes in de vijzel en stamp ze fijn.

10

Roer de plattekaas los en schep een flinke lepel bovenop elk schaaltje.

11

Schenk een scheutje ahornsiroop (esdoornsiroop) over de plattekaas en strooi er wat verkruimelde violetsnoepjes over.

12

Serveer het dessert warm.