Wittewijnsaus
Wittewijnsaus
Een klassieke wittewijnsaus past bij vele gerechten, zoals bij vis, zeevruchten, wit vlees.
Wittewijnsaus
Wittewijnsaus
Een klassieke wittewijnsaus past bij vele gerechten, zoals bij vis, zeevruchten, wit vlees.
Ingrediënten
4 personen
Ui
1
Selderstengels
3
Noilly Prat
0,2 l
Visfumet
0,2 l
Room
0,2 l
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Citroenen
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Wittewijnsaus
1 ui, 3 selderstengels, 0,2 l Noilly Prat, 0,2 l visfumet, 0,2 l Room, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 0,5 citroenen
1
In de keuken wordt witte wijn vaak vervangen door Noilly Prat, een droge Franse vermout.
2
Verhit een pot op een matig vuur. Laat daarin een klontje boter smelten.
3
Snipper de ui en de stengels selder grof. Stoof ze in de warme boter. Gooi er intussen ook de tijm en de laurier bij. Roer alles regelmatig om.
4
Zodra de groentjes glazig gestoofd zijn, schenk je een flinke scheut van de vermout bij. Roer regelmatig tot de vermout bijna volledig weggekookt is.
5
Schenk nu de visfumet in de pot, gevolgd door de room. Laat de saus 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
6
Zeef de saus. De groentjes en de kruiden hebben hun werk gedaan, dus die gebruiken we niet langer.
7
Werk de saus af met een beetje vers citroensap. Roer, proef en voeg naar smaak extra citroensap toe.
8
Tip: Voeg voor mosterdsaus één eetlepel graanmosterd per vier personen toe en roer goed.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Wittewijnsaus
1 ui, 3 selderstengels, 0,2 l Noilly Prat, 0,2 l visfumet, 0,2 l Room, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 0,5 citroenen
1
In de keuken wordt witte wijn vaak vervangen door Noilly Prat, een droge Franse vermout.
2
Verhit een pot op een matig vuur. Laat daarin een klontje boter smelten.
3
Snipper de ui en de stengels selder grof. Stoof ze in de warme boter. Gooi er intussen ook de tijm en de laurier bij. Roer alles regelmatig om.
4
Zodra de groentjes glazig gestoofd zijn, schenk je een flinke scheut van de vermout bij. Roer regelmatig tot de vermout bijna volledig weggekookt is.
5
Schenk nu de visfumet in de pot, gevolgd door de room. Laat de saus 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
6
Zeef de saus. De groentjes en de kruiden hebben hun werk gedaan, dus die gebruiken we niet langer.
7
Werk de saus af met een beetje vers citroensap. Roer, proef en voeg naar smaak extra citroensap toe.
8
Tip: Voeg voor mosterdsaus één eetlepel graanmosterd per vier personen toe en roer goed.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Ui
1
Selderstengels
3
Noilly Prat
0,2 l
Visfumet
0,2 l
Room
0,2 l
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Citroenen
0,5
Wittewijnsaus
Een klassieke wittewijnsaus past bij vele gerechten, zoals bij vis, zeevruchten, wit vlees.Instructies
Wittewijnsaus
1 ui, 3 selderstengels, 0,2 l Noilly Prat, 0,2 l visfumet, 0,2 l Room, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 0,5 citroenen
1
In de keuken wordt witte wijn vaak vervangen door Noilly Prat, een droge Franse vermout.
2
Verhit een pot op een matig vuur. Laat daarin een klontje boter smelten.
3
Snipper de ui en de stengels selder grof. Stoof ze in de warme boter. Gooi er intussen ook de tijm en de laurier bij. Roer alles regelmatig om.
4
Zodra de groentjes glazig gestoofd zijn, schenk je een flinke scheut van de vermout bij. Roer regelmatig tot de vermout bijna volledig weggekookt is.
5
Schenk nu de visfumet in de pot, gevolgd door de room. Laat de saus 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
6
Zeef de saus. De groentjes en de kruiden hebben hun werk gedaan, dus die gebruiken we niet langer.
7
Werk de saus af met een beetje vers citroensap. Roer, proef en voeg naar smaak extra citroensap toe.
8
Tip: Voeg voor mosterdsaus één eetlepel graanmosterd per vier personen toe en roer goed.