Wittewijnsaus
Wittewijnsaus
Wittewijnsaus
Wittewijnsaus
Ingrediënten
4 personen
Ui
1
Selderstengels
3
Noilly prat
0,2 l
Visfumet
0,2 l
Room
0,2 l
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Citroenen
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Wittewijnsaus
1 ui, 3 selderstengels, 0,2 l Noilly Prat, 0,2 l visfumet, 0,2 l Room, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 0,5 citroenen
1
In de keuken wordt witte wijn vaak vervangen door Noilly Prat, een droge Franse vermout.
2
Verhit een pot op een matig vuur. Laat daarin een klontje boter smelten.
3
Snipper de ui en de stengels selder grof. Stoof ze in de warme boter. Gooi er intussen ook de tijm en de laurier bij. Roer alles regelmatig om.
4
Zodra de groentjes glazig gestoofd zijn, schenk je een flinke scheut van de vermout bij. Roer regelmatig tot de vermout bijna volledig weggekookt is.
5
Schenk nu de visfumet in de pot, gevolgd door de room. Laat de saus 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
6
Zeef de saus. De groentjes en de kruiden hebben hun werk gedaan, dus die gebruiken we niet langer.
7
Werk de saus af met een beetje vers citroensap. Roer, proef en voeg naar smaak extra citroensap toe.
8
Tip: Voeg voor mosterdsaus één eetlepel graanmosterd per vier personen toe en roer goed.
Wittewijnsaus
1 ui, 3 selderstengels, 0,2 l Noilly Prat, 0,2 l visfumet, 0,2 l Room, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 0,5 citroenen
1
In de keuken wordt witte wijn vaak vervangen door Noilly Prat, een droge Franse vermout.
2
Verhit een pot op een matig vuur. Laat daarin een klontje boter smelten.
3
Snipper de ui en de stengels selder grof. Stoof ze in de warme boter. Gooi er intussen ook de tijm en de laurier bij. Roer alles regelmatig om.
4
Zodra de groentjes glazig gestoofd zijn, schenk je een flinke scheut van de vermout bij. Roer regelmatig tot de vermout bijna volledig weggekookt is.
5
Schenk nu de visfumet in de pot, gevolgd door de room. Laat de saus 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
6
Zeef de saus. De groentjes en de kruiden hebben hun werk gedaan, dus die gebruiken we niet langer.
7
Werk de saus af met een beetje vers citroensap. Roer, proef en voeg naar smaak extra citroensap toe.
8
Tip: Voeg voor mosterdsaus één eetlepel graanmosterd per vier personen toe en roer goed.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Ui
1
Selderstengels
3
Noilly prat
0,2 l
Visfumet
0,2 l
Room
0,2 l
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Citroenen
0,5
Wittewijnsaus
Een klassieke wittewijnsaus past bij vele gerechten, zoals bij vis, zeevruchten, wit vlees.Instructies
Wittewijnsaus
1 ui, 3 selderstengels, 0,2 l Noilly Prat, 0,2 l visfumet, 0,2 l Room, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 0,5 citroenen
1
In de keuken wordt witte wijn vaak vervangen door Noilly Prat, een droge Franse vermout.
2
Verhit een pot op een matig vuur. Laat daarin een klontje boter smelten.
3
Snipper de ui en de stengels selder grof. Stoof ze in de warme boter. Gooi er intussen ook de tijm en de laurier bij. Roer alles regelmatig om.
4
Zodra de groentjes glazig gestoofd zijn, schenk je een flinke scheut van de vermout bij. Roer regelmatig tot de vermout bijna volledig weggekookt is.
5
Schenk nu de visfumet in de pot, gevolgd door de room. Laat de saus 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
6
Zeef de saus. De groentjes en de kruiden hebben hun werk gedaan, dus die gebruiken we niet langer.
7
Werk de saus af met een beetje vers citroensap. Roer, proef en voeg naar smaak extra citroensap toe.
8
Tip: Voeg voor mosterdsaus één eetlepel graanmosterd per vier personen toe en roer goed.