dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tom kha kai (thumbnail)Tom kha kai

Tom kha kai

1u
16
-
4.3K
Recepten

Tom kha kai

Thaise kippensoep met kokos, galangal en limoen, afgewerkt met chili-olie.
Tom kha kai (thumbnail)Tom kha kai

Tom kha kai

1u
16
-
4.3K
Recepten

Tom kha kai

Thaise kippensoep met kokos, galangal en limoen, afgewerkt met chili-olie.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes4.3K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
3 l
Kippenboutenzonder vel
4
Sjalotten
2
Look
4 teentjes
Galangal
40 g
Chilipeper
1
Citroengras
2 stengels
Limoenblaadjes
4
Parijse champignons
2 bakjes
Kokosmelk
2 blikken
Kokossuiker
2 el
Vissaus
1 scheutje
Limoenensap
2
Lente-ui
1
Koriander
1 takje
Crispy chili-olieom af te werken
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 l groentebouillon, 4 kippenbouten (zonder vel), 4 limoenblaadjes
1
Breng de groentebouillon aan de kook, haal het vel van de kippenbouten en leg de kip en de limoenblaadjes in de bouillon.
crispy chili-olie (om af te werken)
2
Zeef enkele eetlepels crispy chili-olie en hou enkel de olie opzij.
2 stengels Citroengras
3
Kneus de stengels citroengras en voeg ze toe aan de bouillon.
1 chilipeper, 2 Sjalotten
4
Snijd de chilipeper en de sjalotten in reepjes en doe ze erbij.
4 teentjes Look
5
Plet de look en voeg hem toe.
40 g galangal
6
Schil de galangal, snijd hem grof en doe hem ook bij de bouillon.
2 bakjes Parijse champignons, 2 blikken kokosmelk
7
Snijd de champignons in stukjes, doe ze erbij en voeg de kokosmelk toe.
8
Laat de bouillon minstens 40 minuten zachtjes koken.
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en doe het bij de bouillon.
1 scheutje Vissaus, 2 el kokossuiker, 2 limoenen (sap), 1 lente-ui, 1 takje koriander
10
Breng de soep op smaak met de vissaus, de kokossuiker en het limoensap. Werk ze af met fijngesneden lente-ui, wat koriander en de gezeefde chili-olie.
1
Breng de groentebouillon aan de kook, haal het vel van de kippenbouten en leg de kip en de limoenblaadjes in de bouillon.
2
Zeef enkele eetlepels crispy chili-olie en hou enkel de olie opzij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

3 l groentebouillon, 4 kippenbouten (zonder vel), 4 limoenblaadjes
1
Breng de groentebouillon aan de kook, haal het vel van de kippenbouten en leg de kip en de limoenblaadjes in de bouillon.
crispy chili-olie (om af te werken)
2
Zeef enkele eetlepels crispy chili-olie en hou enkel de olie opzij.
2 stengels Citroengras
3
Kneus de stengels citroengras en voeg ze toe aan de bouillon.
1 chilipeper, 2 Sjalotten
4
Snijd de chilipeper en de sjalotten in reepjes en doe ze erbij.
4 teentjes Look
5
Plet de look en voeg hem toe.
40 g galangal
6
Schil de galangal, snijd hem grof en doe hem ook bij de bouillon.
2 bakjes Parijse champignons, 2 blikken kokosmelk
7
Snijd de champignons in stukjes, doe ze erbij en voeg de kokosmelk toe.
8
Laat de bouillon minstens 40 minuten zachtjes koken.
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en doe het bij de bouillon.
1 scheutje Vissaus, 2 el kokossuiker, 2 limoenen (sap), 1 lente-ui, 1 takje koriander
10
Breng de soep op smaak met de vissaus, de kokossuiker en het limoensap. Werk ze af met fijngesneden lente-ui, wat koriander en de gezeefde chili-olie.
1
Breng de groentebouillon aan de kook, haal het vel van de kippenbouten en leg de kip en de limoenblaadjes in de bouillon.
2
Zeef enkele eetlepels crispy chili-olie en hou enkel de olie opzij.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tom kha kai (thumbnail)Tom kha kai
4 personen
1u
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Kippenboutenzonder vel
4
Sjalotten
2
Look
4 teentjes
Galangal
40 g
Chilipeper
1
Citroengras
2 stengels
Limoenblaadjes
4
Parijse champignons
2 bakjes
Kokosmelk
2 blikken
Kokossuiker
2 el
Vissaus
1 scheutje
Limoenensap
2
Lente-ui
1
Koriander
1 takje
Crispy chili-olieom af te werken

Tom kha kai

Thaise kippensoep met kokos, galangal en limoen, afgewerkt met chili-olie.
Instructies
3 l groentebouillon, 4 kippenbouten (zonder vel), 4 limoenblaadjes
1
Breng de groentebouillon aan de kook, haal het vel van de kippenbouten en leg de kip en de limoenblaadjes in de bouillon.
crispy chili-olie (om af te werken)
2
Zeef enkele eetlepels crispy chili-olie en hou enkel de olie opzij.
2 stengels Citroengras
3
Kneus de stengels citroengras en voeg ze toe aan de bouillon.
1 chilipeper, 2 Sjalotten
4
Snijd de chilipeper en de sjalotten in reepjes en doe ze erbij.
4 teentjes Look
5
Plet de look en voeg hem toe.
40 g galangal
6
Schil de galangal, snijd hem grof en doe hem ook bij de bouillon.
2 bakjes Parijse champignons, 2 blikken kokosmelk
7
Snijd de champignons in stukjes, doe ze erbij en voeg de kokosmelk toe.
8
Laat de bouillon minstens 40 minuten zachtjes koken.
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en doe het bij de bouillon.
1 scheutje Vissaus, 2 el kokossuiker, 2 limoenen (sap), 1 lente-ui, 1 takje koriander
10
Breng de soep op smaak met de vissaus, de kokossuiker en het limoensap. Werk ze af met fijngesneden lente-ui, wat koriander en de gezeefde chili-olie.