Tom kha kai
Tom kha kai
Thaise kippensoep met kokos, galangal en limoen, afgewerkt met chili-olie.
Tom kha kai
Tom kha kai
Thaise kippensoep met kokos, galangal en limoen, afgewerkt met chili-olie.
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Kippenboutenzonder vel
4
Sjalotten
2
Look
4 teentjes
Galangal
40 g
Chilipeper
1
Citroengras
2 stengels
Limoenblaadjes
4
Parijse champignons
2 bakjes
Kokosmelk
2 blikken
Kokossuiker
2 el
Vissaus
1 scheutje
Limoenensap
2
Lente-ui
1
Koriander
1 takje
Crispy chili-olieom af te werken
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 l groentebouillon, 4 kippenbouten (zonder vel), 4 limoenblaadjes
1
Breng de groentebouillon aan de kook, haal het vel van de kippenbouten en leg de kip en de limoenblaadjes in de bouillon.
crispy chili-olie (om af te werken)
2
Zeef enkele eetlepels crispy chili-olie en hou enkel de olie opzij.
2 stengels Citroengras
3
Kneus de stengels citroengras en voeg ze toe aan de bouillon.
1 chilipeper, 2 Sjalotten
4
Snijd de chilipeper en de sjalotten in reepjes en doe ze erbij.
4 teentjes Look
5
Plet de look en voeg hem toe.
40 g galangal
6
Schil de galangal, snijd hem grof en doe hem ook bij de bouillon.
2 bakjes Parijse champignons, 2 blikken kokosmelk
7
Snijd de champignons in stukjes, doe ze erbij en voeg de kokosmelk toe.
8
Laat de bouillon minstens 40 minuten zachtjes koken.
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en doe het bij de bouillon.
1 scheutje Vissaus, 2 el kokossuiker, 2 limoenen (sap), 1 lente-ui, 1 takje koriander
10
Breng de soep op smaak met de vissaus, de kokossuiker en het limoensap. Werk ze af met fijngesneden lente-ui, wat koriander en de gezeefde chili-olie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!3 l groentebouillon, 4 kippenbouten (zonder vel), 4 limoenblaadjes
1
Breng de groentebouillon aan de kook, haal het vel van de kippenbouten en leg de kip en de limoenblaadjes in de bouillon.
crispy chili-olie (om af te werken)
2
Zeef enkele eetlepels crispy chili-olie en hou enkel de olie opzij.
2 stengels Citroengras
3
Kneus de stengels citroengras en voeg ze toe aan de bouillon.
1 chilipeper, 2 Sjalotten
4
Snijd de chilipeper en de sjalotten in reepjes en doe ze erbij.
4 teentjes Look
5
Plet de look en voeg hem toe.
40 g galangal
6
Schil de galangal, snijd hem grof en doe hem ook bij de bouillon.
2 bakjes Parijse champignons, 2 blikken kokosmelk
7
Snijd de champignons in stukjes, doe ze erbij en voeg de kokosmelk toe.
8
Laat de bouillon minstens 40 minuten zachtjes koken.
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en doe het bij de bouillon.
1 scheutje Vissaus, 2 el kokossuiker, 2 limoenen (sap), 1 lente-ui, 1 takje koriander
10
Breng de soep op smaak met de vissaus, de kokossuiker en het limoensap. Werk ze af met fijngesneden lente-ui, wat koriander en de gezeefde chili-olie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Kippenboutenzonder vel
4
Sjalotten
2
Look
4 teentjes
Galangal
40 g
Chilipeper
1
Citroengras
2 stengels
Limoenblaadjes
4
Parijse champignons
2 bakjes
Kokosmelk
2 blikken
Kokossuiker
2 el
Vissaus
1 scheutje
Limoenensap
2
Lente-ui
1
Koriander
1 takje
Crispy chili-olieom af te werken
Tom kha kai
Thaise kippensoep met kokos, galangal en limoen, afgewerkt met chili-olie.Instructies
3 l groentebouillon, 4 kippenbouten (zonder vel), 4 limoenblaadjes
1
Breng de groentebouillon aan de kook, haal het vel van de kippenbouten en leg de kip en de limoenblaadjes in de bouillon.
crispy chili-olie (om af te werken)
2
Zeef enkele eetlepels crispy chili-olie en hou enkel de olie opzij.
2 stengels Citroengras
3
Kneus de stengels citroengras en voeg ze toe aan de bouillon.
1 chilipeper, 2 Sjalotten
4
Snijd de chilipeper en de sjalotten in reepjes en doe ze erbij.
4 teentjes Look
5
Plet de look en voeg hem toe.
40 g galangal
6
Schil de galangal, snijd hem grof en doe hem ook bij de bouillon.
2 bakjes Parijse champignons, 2 blikken kokosmelk
7
Snijd de champignons in stukjes, doe ze erbij en voeg de kokosmelk toe.
8
Laat de bouillon minstens 40 minuten zachtjes koken.
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en doe het bij de bouillon.
1 scheutje Vissaus, 2 el kokossuiker, 2 limoenen (sap), 1 lente-ui, 1 takje koriander
10
Breng de soep op smaak met de vissaus, de kokossuiker en het limoensap. Werk ze af met fijngesneden lente-ui, wat koriander en de gezeefde chili-olie.