Instructies

4 personen
3 l groentebouillon, 4 kippenbouten (zonder vel), 4 limoenblaadjes
1

Breng de groentebouillon aan de kook, haal het vel van de kippenbouten en leg de kip en de limoenblaadjes in de bouillon.

crispy chili-olie (om af te werken)
2

Zeef enkele eetlepels crispy chili-olie en hou enkel de olie opzij.

2 stengels Citroengras
3

Kneus de stengels citroengras en voeg ze toe aan de bouillon.

1 chilipeper, 2 Sjalotten
4

Snijd de chilipeper en de sjalotten in reepjes en doe ze erbij.

4 teentjes Look
5

Plet de look en voeg hem toe.

40 g galangal
6

Schil de galangal, snijd hem grof en doe hem ook bij de bouillon.

2 bakjes Parijse champignons, 2 blikken kokosmelk
7

Snijd de champignons in stukjes, doe ze erbij en voeg de kokosmelk toe.

8

Laat de bouillon minstens 40 minuten zachtjes koken.

9

Pluk het vlees van de kippenbouten en doe het bij de bouillon.

1 scheutje Vissaus, 2 el kokossuiker, 2 limoenen (sap), 1 lente-ui, 1 takje koriander
10

Breng de soep op smaak met de vissaus, de kokossuiker en het limoensap. Werk ze af met fijngesneden lente-ui, wat koriander en de gezeefde chili-olie.