Instructies
4 personen
3 l groentebouillon, 4 kippenbouten (zonder vel), 4 limoenblaadjes
1
Breng de groentebouillon aan de kook, haal het vel van de kippenbouten en leg de kip en de limoenblaadjes in de bouillon.
crispy chili-olie (om af te werken)
2
Zeef enkele eetlepels crispy chili-olie en hou enkel de olie opzij.
2 stengels Citroengras
3
Kneus de stengels citroengras en voeg ze toe aan de bouillon.
1 chilipeper, 2 Sjalotten
4
Snijd de chilipeper en de sjalotten in reepjes en doe ze erbij.
4 teentjes Look
5
Plet de look en voeg hem toe.
40 g galangal
6
Schil de galangal, snijd hem grof en doe hem ook bij de bouillon.
2 bakjes Parijse champignons, 2 blikken kokosmelk
7
Snijd de champignons in stukjes, doe ze erbij en voeg de kokosmelk toe.
8
Laat de bouillon minstens 40 minuten zachtjes koken.
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en doe het bij de bouillon.
1 scheutje Vissaus, 2 el kokossuiker, 2 limoenen (sap), 1 lente-ui, 1 takje koriander
10