Ossobuco van varkensvlees met polenta
Ossobuco van varkensvlees met polenta
Ossobuco van varkensvlees met polenta
Ossobuco van varkensvlees met polenta
Ingrediënten
4 personen
Varkensschenkels
1.000 g
Peper
Zout
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 een klontje
Boter
50 g
Bloem
4 el
Wortels
4
Look
3 teentjes
Ajuinen
2
Tomatenblokjes
1 blik
Tomatenpuree
1 blik
Witte wijn
0,3 l
Water
0,5 liter
Kippen- of kalfsbouillon
2 blokje
Verse tijm
Rozemarijn
Salie
Laurierblaadjes
3
Polenta
150 g
Mascarpone
1 een flinke eetlepel
Truffelpasta
2 tl
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroen
1
Benodigdheden
Ovenvaste kookpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g varkensschenkels, peper, zout
1
Laat de varkensschenkels tijdig op temperatuur komen en kruid ze aan beide kanten met peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
1 scheutje olijfolie, 1 een klontje boter
3
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een ovenvaste pot en voeg er een klontje boter aan toe.
4 el bloem
4
Verspreid de bloem in een schotel. Haal de schenkels langs beide kanten door de bloem en bak ze vervolgens goudbruin in de vetstof. Haal de schenkels uit de pot wanneer ze krokant gebakken zijn. Houd de pot met vetstof bij voor de groenten.
4 Wortels
5
Schil de wortelen en snijd ze in fijne blokjes.
2 teentjes Look, 2 ajuinen
6
Pel de uien en de look en snipper ze fijn.
7
Spoel de selder en snijd de stengels in fijne blokjes.
8
Zet de kookpot weer op het vuur en stoof de groenten in de pot van het vlees.
1 blik Tomatenblokjes, 1 blik Tomatenpuree
9
Voeg er vervolgens de tomatenblokjes en de tomatenpuree aan toe en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
0,3 l witte wijn, 0,5 liter Water, 1 blokje kippen- of kalfsbouillon
10
Voeg de witte wijn en het water bij het geheel. Verkruimel de bouillon erbij.
verse tijm, rozemarijn, Salie, 3 laurierblaadjes
11
Maak een kruidentuil met de tijm, laurier, rozemarijn en salie en voeg hem eraan toe.
peper
12
Voeg de schenkels terug toe aan de pot. Kruid af met peper.
13
Zet een deksel op de pot wanneer het geheel kookt en schuif de pot 2 uur in een voorverwarmde oven op 160°C, tot de schenkels zacht en gaar zijn.
150 g polenta, 1 blokje kippen- of kalfsbouillon, 50 g boter, 1 een flinke eetlepel mascarpone, 2 tl Truffelpasta
14
Breng 75 cl water met een bouillonblokje aan de kook en voeg er de polenta aan toe. Voeg de boter, de mascarpone en de truffelpasta toe. Laat de polenta 5 minuten al roerend garen op een zacht vuur.
0,5 bosjes krulpeterselie, 1 teentje Look, 1 citroen
15
Maak een gremolata van zeer fijngesneden peterselie en look. Rasp er wat zeste van een citroen bij.
16
Haal de kruidentuil uit de stoofpot en serveer de ossobuco met de smeuïge polenta.
17
Werk af met wat gremolata.
1.000 g varkensschenkels, peper, zout
1
Laat de varkensschenkels tijdig op temperatuur komen en kruid ze aan beide kanten met peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
1 scheutje olijfolie, 1 een klontje boter
3
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een ovenvaste pot en voeg er een klontje boter aan toe.
4 el bloem
4
Verspreid de bloem in een schotel. Haal de schenkels langs beide kanten door de bloem en bak ze vervolgens goudbruin in de vetstof. Haal de schenkels uit de pot wanneer ze krokant gebakken zijn. Houd de pot met vetstof bij voor de groenten.
4 Wortels
5
Schil de wortelen en snijd ze in fijne blokjes.
2 teentjes Look, 2 ajuinen
6
Pel de uien en de look en snipper ze fijn.
7
Spoel de selder en snijd de stengels in fijne blokjes.
8
Zet de kookpot weer op het vuur en stoof de groenten in de pot van het vlees.
1 blik Tomatenblokjes, 1 blik Tomatenpuree
9
Voeg er vervolgens de tomatenblokjes en de tomatenpuree aan toe en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
0,3 l witte wijn, 0,5 liter Water, 1 blokje kippen- of kalfsbouillon
10
Voeg de witte wijn en het water bij het geheel. Verkruimel de bouillon erbij.
verse tijm, rozemarijn, Salie, 3 laurierblaadjes
11
Maak een kruidentuil met de tijm, laurier, rozemarijn en salie en voeg hem eraan toe.
peper
12
Voeg de schenkels terug toe aan de pot. Kruid af met peper.
13
Zet een deksel op de pot wanneer het geheel kookt en schuif de pot 2 uur in een voorverwarmde oven op 160°C, tot de schenkels zacht en gaar zijn.
150 g polenta, 1 blokje kippen- of kalfsbouillon, 50 g boter, 1 een flinke eetlepel mascarpone, 2 tl Truffelpasta
14
Breng 75 cl water met een bouillonblokje aan de kook en voeg er de polenta aan toe. Voeg de boter, de mascarpone en de truffelpasta toe. Laat de polenta 5 minuten al roerend garen op een zacht vuur.
0,5 bosjes krulpeterselie, 1 teentje Look, 1 citroen
15
Maak een gremolata van zeer fijngesneden peterselie en look. Rasp er wat zeste van een citroen bij.
16
Haal de kruidentuil uit de stoofpot en serveer de ossobuco met de smeuïge polenta.
17
Werk af met wat gremolata.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 30m
Ingrediënten
Varkensschenkels
1.000 g
Peper
Zout
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 een klontje
Boter
50 g
Bloem
4 el
Wortels
4
Look
3 teentjes
Ajuinen
2
Tomatenblokjes
1 blik
Tomatenpuree
1 blik
Witte wijn
0,3 l
Water
0,5 liter
Kippen- of kalfsbouillon
2 blokje
Verse tijm
Rozemarijn
Salie
Laurierblaadjes
3
Polenta
150 g
Mascarpone
1 een flinke eetlepel
Truffelpasta
2 tl
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroen
1
Ossobuco van varkensvlees met polenta
Ossobuco is een echte klassieker die geen extra uitleg nodig heeft. Om in de Italiaanse sfeer te blijven, serveert Jeroen het traaggegaarde vlees met polenta, een voedzaam alternatief voor aardappelen of pasta.Instructies
1.000 g varkensschenkels, peper, zout
1
Laat de varkensschenkels tijdig op temperatuur komen en kruid ze aan beide kanten met peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
1 scheutje olijfolie, 1 een klontje boter
3
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een ovenvaste pot en voeg er een klontje boter aan toe.
4 el bloem
4
Verspreid de bloem in een schotel. Haal de schenkels langs beide kanten door de bloem en bak ze vervolgens goudbruin in de vetstof. Haal de schenkels uit de pot wanneer ze krokant gebakken zijn. Houd de pot met vetstof bij voor de groenten.
4 Wortels
5
Schil de wortelen en snijd ze in fijne blokjes.
2 teentjes Look, 2 ajuinen
6
Pel de uien en de look en snipper ze fijn.
7
Spoel de selder en snijd de stengels in fijne blokjes.
8
Zet de kookpot weer op het vuur en stoof de groenten in de pot van het vlees.
1 blik Tomatenblokjes, 1 blik Tomatenpuree
9
Voeg er vervolgens de tomatenblokjes en de tomatenpuree aan toe en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
0,3 l witte wijn, 0,5 liter Water, 1 blokje kippen- of kalfsbouillon
10
Voeg de witte wijn en het water bij het geheel. Verkruimel de bouillon erbij.
verse tijm, rozemarijn, Salie, 3 laurierblaadjes
11
Maak een kruidentuil met de tijm, laurier, rozemarijn en salie en voeg hem eraan toe.
peper
12
Voeg de schenkels terug toe aan de pot. Kruid af met peper.
13
Zet een deksel op de pot wanneer het geheel kookt en schuif de pot 2 uur in een voorverwarmde oven op 160°C, tot de schenkels zacht en gaar zijn.
150 g polenta, 1 blokje kippen- of kalfsbouillon, 50 g boter, 1 een flinke eetlepel mascarpone, 2 tl Truffelpasta
14
Breng 75 cl water met een bouillonblokje aan de kook en voeg er de polenta aan toe. Voeg de boter, de mascarpone en de truffelpasta toe. Laat de polenta 5 minuten al roerend garen op een zacht vuur.
0,5 bosjes krulpeterselie, 1 teentje Look, 1 citroen
15
Maak een gremolata van zeer fijngesneden peterselie en look. Rasp er wat zeste van een citroen bij.
16
Haal de kruidentuil uit de stoofpot en serveer de ossobuco met de smeuïge polenta.
17
Werk af met wat gremolata.