dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor (thumbnail)Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor

Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor

30m
14
-
2.4K
Recepten

Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor

Lamsoor is een zilt plantje dat groeit in de schorren aan onze kust. Een fantastisch kruid om mee aan de slag te gaan bij het bereiden van een visgerecht.
Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor (thumbnail)Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor

Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor

30m
14
-
2.4K
Recepten

Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor

Lamsoor is een zilt plantje dat groeit in de schorren aan onze kust. Een fantastisch kruid om mee aan de slag te gaan bij het bereiden van een visgerecht.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Grof zout
Bloemkool
1
Witte asperges
1 bosje
Boter
Boter
Boter
1 klontje
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Roodbaarsfilets
600 g
Peper
Zout
Zure room
2 el
Lamsoor
100 g
Tuinkers
Citroen
1 een partje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen, grof zout
1
Spoel de aardappelen grondig onder koud water. Zet een ruime kookpot met water en flink wat grof zout op het vuur. Kook er de aardappelen in gaar.
2
Schil de gare aardappelen en zet ze aan de kant.
1 bloemkool
3
Breng een ruime kookpot met water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in de kookpot.
1 bosje witte asperges
4
Schil de asperges en snijd ze in twee. Kook ook de asperges beetgaar in de kookpot met de bloemkoolroosjes. Voeg er een snuifje zout aan toe.
5
Zet een ruime pan op het vuur.
boter
6
Laat flink wat boter smelten in de pan. Laat de boter hazelnootbruin worden maar zorg dat ze niet verbrandt.
7
Snijd de aardappelen in dikke schijfjes.
1 teentje Look
8
Pel en plet het teentje look. Voeg toe aan de gebrande boter.
1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en snijd ze in schijfjes. Laat ook de sjalot meebakken in de gebrande boter.
10
Voeg ook de aardappelen toe aan de groenten in de boter.
11
Giet de gare bloemkool en asperges af. Scheid de asperges van de bloemkool en zet ze aan de kant.
12
Zet een andere pan op het vuur voor de vis.
13
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen.
14
Verlaag het vuur en plet de aardappelen en de bloemkool grof door elkaar.
boter
15
Laat een klont boter smelten in de andere pan.
600 g roodbaarsfilets, peper, zout
16
Breng de vis op smaak met peper en zout. Bak de vis aan beide kanten goudbruin in de hete vetstof.
1 klontje boter, 2 el Zure room
17
Doe een klontje boter en de zure room bij de geplette groenten.
100 g lamsoor
18
Spoel de lamsoor en laat even uitlekken. Meng de lamsoor onder de geplette groenten.
19
Haal de gekleurde vis van het vuur en leg op een bord.
20
Verwarm de asperges kort in de pan van de vis.
tuinkers, 1 een partje citroen
21
Schep de geplette aardappel en bloemkool op het bord met de gebakken vis. Schik er enkele asperges op. Werk af met enkele pluksels tuinkers en een partje citroen.
1
Spoel de aardappelen grondig onder koud water. Zet een ruime kookpot met water en flink wat grof zout op het vuur. Kook er de aardappelen in gaar.
2
Schil de gare aardappelen en zet ze aan de kant.

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen, grof zout
1
Spoel de aardappelen grondig onder koud water. Zet een ruime kookpot met water en flink wat grof zout op het vuur. Kook er de aardappelen in gaar.
2
Schil de gare aardappelen en zet ze aan de kant.
1 bloemkool
3
Breng een ruime kookpot met water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in de kookpot.
1 bosje witte asperges
4
Schil de asperges en snijd ze in twee. Kook ook de asperges beetgaar in de kookpot met de bloemkoolroosjes. Voeg er een snuifje zout aan toe.
5
Zet een ruime pan op het vuur.
boter
6
Laat flink wat boter smelten in de pan. Laat de boter hazelnootbruin worden maar zorg dat ze niet verbrandt.
7
Snijd de aardappelen in dikke schijfjes.
1 teentje Look
8
Pel en plet het teentje look. Voeg toe aan de gebrande boter.
1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en snijd ze in schijfjes. Laat ook de sjalot meebakken in de gebrande boter.
10
Voeg ook de aardappelen toe aan de groenten in de boter.
11
Giet de gare bloemkool en asperges af. Scheid de asperges van de bloemkool en zet ze aan de kant.
12
Zet een andere pan op het vuur voor de vis.
13
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen.
14
Verlaag het vuur en plet de aardappelen en de bloemkool grof door elkaar.
boter
15
Laat een klont boter smelten in de andere pan.
600 g roodbaarsfilets, peper, zout
16
Breng de vis op smaak met peper en zout. Bak de vis aan beide kanten goudbruin in de hete vetstof.
1 klontje boter, 2 el Zure room
17
Doe een klontje boter en de zure room bij de geplette groenten.
100 g lamsoor
18
Spoel de lamsoor en laat even uitlekken. Meng de lamsoor onder de geplette groenten.
19
Haal de gekleurde vis van het vuur en leg op een bord.
20
Verwarm de asperges kort in de pan van de vis.
tuinkers, 1 een partje citroen
21
Schep de geplette aardappel en bloemkool op het bord met de gebakken vis. Schik er enkele asperges op. Werk af met enkele pluksels tuinkers en een partje citroen.
1
Spoel de aardappelen grondig onder koud water. Zet een ruime kookpot met water en flink wat grof zout op het vuur. Kook er de aardappelen in gaar.
2
Schil de gare aardappelen en zet ze aan de kant.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor (thumbnail)Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor
4 personen
30m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Grof zout
Bloemkool
1
Witte asperges
1 bosje
Boter
Boter
Boter
1 klontje
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Roodbaarsfilets
600 g
Peper
Zout
Zure room
2 el
Lamsoor
100 g
Tuinkers
Citroen
1 een partje

Gebakken roodbaars met geplette aardappel, jonge bloemkool, asperges en lamsoor

Lamsoor is een zilt plantje dat groeit in de schorren aan onze kust. Een fantastisch kruid om mee aan de slag te gaan bij het bereiden van een visgerecht.
Instructies
800 g Vastkokende aardappelen, grof zout
1
Spoel de aardappelen grondig onder koud water. Zet een ruime kookpot met water en flink wat grof zout op het vuur. Kook er de aardappelen in gaar.
2
Schil de gare aardappelen en zet ze aan de kant.
1 bloemkool
3
Breng een ruime kookpot met water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in de kookpot.
1 bosje witte asperges
4
Schil de asperges en snijd ze in twee. Kook ook de asperges beetgaar in de kookpot met de bloemkoolroosjes. Voeg er een snuifje zout aan toe.
5
Zet een ruime pan op het vuur.
boter
6
Laat flink wat boter smelten in de pan. Laat de boter hazelnootbruin worden maar zorg dat ze niet verbrandt.
7
Snijd de aardappelen in dikke schijfjes.
1 teentje Look
8
Pel en plet het teentje look. Voeg toe aan de gebrande boter.
1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en snijd ze in schijfjes. Laat ook de sjalot meebakken in de gebrande boter.
10
Voeg ook de aardappelen toe aan de groenten in de boter.
11
Giet de gare bloemkool en asperges af. Scheid de asperges van de bloemkool en zet ze aan de kant.
12
Zet een andere pan op het vuur voor de vis.
13
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen.
14
Verlaag het vuur en plet de aardappelen en de bloemkool grof door elkaar.
boter
15
Laat een klont boter smelten in de andere pan.
600 g roodbaarsfilets, peper, zout
16
Breng de vis op smaak met peper en zout. Bak de vis aan beide kanten goudbruin in de hete vetstof.
1 klontje boter, 2 el Zure room
17
Doe een klontje boter en de zure room bij de geplette groenten.
100 g lamsoor
18
Spoel de lamsoor en laat even uitlekken. Meng de lamsoor onder de geplette groenten.
19
Haal de gekleurde vis van het vuur en leg op een bord.
20
Verwarm de asperges kort in de pan van de vis.
tuinkers, 1 een partje citroen
21
Schep de geplette aardappel en bloemkool op het bord met de gebakken vis. Schik er enkele asperges op. Werk af met enkele pluksels tuinkers en een partje citroen.