Balletjes in mosterdsaus met groenterösti
Balletjes in mosterdsaus met groenterösti
Gehaktballetjes, da’s scoren bij jong en oud. Serveer de smakelijke balletjes met krokante groentepannenkoekjes of rösti. Een leuk alternatief op klassieke puree.
Balletjes in mosterdsaus met groenterösti
Balletjes in mosterdsaus met groenterösti
Gehaktballetjes, da’s scoren bij jong en oud. Serveer de smakelijke balletjes met krokante groentepannenkoekjes of rösti. Een leuk alternatief op klassieke puree.
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
450 g
Ei
1
Paneermeel
80 g
Witbier
100 ml
Kippenbouillonblokje
0,5
Room
200 ml
Graanmosterd
2 el
Olijfolie
Peper
Zout
Bloemige aardappel
2
Courgette
1
Zoete aardappelen
1
Ajuin
1
Ei
1
Bloem
3 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Meng het gehakt met het ei, paneermeel en rol tot balletjes (5 cm). Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
Maak intussen de groenterösti
2
Schil de aardappelen en zoete aardappel en rasp fijn. Pel de ui en rasp fijn. Rasp de courgette fijn.
3
Doe alle groenten in een keukenhanddoek en wring al het vocht er uit.
4
Meng de groenten met het ei en de bloem en kruid met peper en zout.
5
Leg op een ingeöliede bakplaat hoopjes van de groentemengeling. Druk ze even aan, besprenkel met olijfolie en zet in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-35 minuten. Of bak in een pan met olijfolie op een zacht vuur aan beide zijden krokant.
Bereid intussen de balletjes
6
Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes gaar en goudbruin. Blus met het bier, voeg het kippenbouillonblokje toe en laat even inkoken.
7
Voeg de room toe en laat opnieuw even inkoken. Voeg de mosterd toe en kruid bij met peper en zout.
Afwerking
8
Serveer de balletjes met de groenterösti.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding
1
Meng het gehakt met het ei, paneermeel en rol tot balletjes (5 cm). Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
Maak intussen de groenterösti
2
Schil de aardappelen en zoete aardappel en rasp fijn. Pel de ui en rasp fijn. Rasp de courgette fijn.
3
Doe alle groenten in een keukenhanddoek en wring al het vocht er uit.
4
Meng de groenten met het ei en de bloem en kruid met peper en zout.
5
Leg op een ingeöliede bakplaat hoopjes van de groentemengeling. Druk ze even aan, besprenkel met olijfolie en zet in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-35 minuten. Of bak in een pan met olijfolie op een zacht vuur aan beide zijden krokant.
Bereid intussen de balletjes
6
Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes gaar en goudbruin. Blus met het bier, voeg het kippenbouillonblokje toe en laat even inkoken.
7
Voeg de room toe en laat opnieuw even inkoken. Voeg de mosterd toe en kruid bij met peper en zout.
Afwerking
8
Serveer de balletjes met de groenterösti.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
450 g
Ei
1
Paneermeel
80 g
Witbier
100 ml
Kippenbouillonblokje
0,5
Room
200 ml
Graanmosterd
2 el
Olijfolie
Peper
Zout
Bloemige aardappel
2
Courgette
1
Zoete aardappelen
1
Ajuin
1
Ei
1
Bloem
3 el
Balletjes in mosterdsaus met groenterösti
Gehaktballetjes, da’s scoren bij jong en oud. Serveer de smakelijke balletjes met krokante groentepannenkoekjes of rösti. Een leuk alternatief op klassieke puree.Instructies
Voorbereiding
1
Meng het gehakt met het ei, paneermeel en rol tot balletjes (5 cm). Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
Maak intussen de groenterösti
2
Schil de aardappelen en zoete aardappel en rasp fijn. Pel de ui en rasp fijn. Rasp de courgette fijn.
3
Doe alle groenten in een keukenhanddoek en wring al het vocht er uit.
4
Meng de groenten met het ei en de bloem en kruid met peper en zout.
5
Leg op een ingeöliede bakplaat hoopjes van de groentemengeling. Druk ze even aan, besprenkel met olijfolie en zet in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-35 minuten. Of bak in een pan met olijfolie op een zacht vuur aan beide zijden krokant.
Bereid intussen de balletjes
6
Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes gaar en goudbruin. Blus met het bier, voeg het kippenbouillonblokje toe en laat even inkoken.
7
Voeg de room toe en laat opnieuw even inkoken. Voeg de mosterd toe en kruid bij met peper en zout.
Afwerking
8
Serveer de balletjes met de groenterösti.