Balletjes in mosterdsaus met groenterösti
Balletjes in mosterdsaus met groenterösti
Balletjes in mosterdsaus met groenterösti
Balletjes in mosterdsaus met groenterösti
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
450 g
Ei
1
Paneermeel
80 g
Witbier
100 ml
Kippenbouillonblokje
0,5
Room
200 ml
Graanmosterd
2 el
Olijfolie
Peper
Zout
Bloemige aardappel
2
Courgette
1
Zoete aardappelen
1
Ajuin
1
Ei
1
Bloem
3 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Meng het gehakt met het ei, paneermeel en rol tot balletjes (5 cm). Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
Maak intussen de groenterösti
2
Schil de aardappelen en zoete aardappel en rasp fijn. Pel de ui en rasp fijn. Rasp de courgette fijn.
3
Doe alle groenten in een keukenhanddoek en wring al het vocht er uit.
4
Meng de groenten met het ei en de bloem en kruid met peper en zout.
5
Leg op een ingeöliede bakplaat hoopjes van de groentemengeling. Druk ze even aan, besprenkel met olijfolie en zet in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-35 minuten. Of bak in een pan met olijfolie op een zacht vuur aan beide zijden krokant.
Bereid intussen de balletjes
6
Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes gaar en goudbruin. Blus met het bier, voeg het kippenbouillonblokje toe en laat even inkoken.
7
Voeg de room toe en laat opnieuw even inkoken. Voeg de mosterd toe en kruid bij met peper en zout.
Afwerking
8
Serveer de balletjes met de groenterösti.
Voorbereiding
1
Meng het gehakt met het ei, paneermeel en rol tot balletjes (5 cm). Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
Maak intussen de groenterösti
2
Schil de aardappelen en zoete aardappel en rasp fijn. Pel de ui en rasp fijn. Rasp de courgette fijn.
3
Doe alle groenten in een keukenhanddoek en wring al het vocht er uit.
4
Meng de groenten met het ei en de bloem en kruid met peper en zout.
5
Leg op een ingeöliede bakplaat hoopjes van de groentemengeling. Druk ze even aan, besprenkel met olijfolie en zet in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-35 minuten. Of bak in een pan met olijfolie op een zacht vuur aan beide zijden krokant.
Bereid intussen de balletjes
6
Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes gaar en goudbruin. Blus met het bier, voeg het kippenbouillonblokje toe en laat even inkoken.
7
Voeg de room toe en laat opnieuw even inkoken. Voeg de mosterd toe en kruid bij met peper en zout.
Afwerking
8
Serveer de balletjes met de groenterösti.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
450 g
Ei
1
Paneermeel
80 g
Witbier
100 ml
Kippenbouillonblokje
0,5
Room
200 ml
Graanmosterd
2 el
Olijfolie
Peper
Zout
Bloemige aardappel
2
Courgette
1
Zoete aardappelen
1
Ajuin
1
Ei
1
Bloem
3 el
Balletjes in mosterdsaus met groenterösti
Gehaktballetjes, da’s scoren bij jong en oud. Serveer de smakelijke balletjes met krokante groentepannenkoekjes of rösti. Een leuk alternatief op klassieke puree.Instructies
Voorbereiding
1
Meng het gehakt met het ei, paneermeel en rol tot balletjes (5 cm). Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
Maak intussen de groenterösti
2
Schil de aardappelen en zoete aardappel en rasp fijn. Pel de ui en rasp fijn. Rasp de courgette fijn.
3
Doe alle groenten in een keukenhanddoek en wring al het vocht er uit.
4
Meng de groenten met het ei en de bloem en kruid met peper en zout.
5
Leg op een ingeöliede bakplaat hoopjes van de groentemengeling. Druk ze even aan, besprenkel met olijfolie en zet in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-35 minuten. Of bak in een pan met olijfolie op een zacht vuur aan beide zijden krokant.
Bereid intussen de balletjes
6
Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes gaar en goudbruin. Blus met het bier, voeg het kippenbouillonblokje toe en laat even inkoken.
7
Voeg de room toe en laat opnieuw even inkoken. Voeg de mosterd toe en kruid bij met peper en zout.
Afwerking
8
Serveer de balletjes met de groenterösti.