Instructies

4 personen

Voorbereiding

1

Meng het gehakt met het ei, paneermeel en rol tot balletjes (5 cm). Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.

Maak intussen de groenterösti

2

Schil de aardappelen en zoete aardappel en rasp fijn. Pel de ui en rasp fijn. Rasp de courgette fijn.

3

Doe alle groenten in een keukenhanddoek en wring al het vocht er uit.

4

Meng de groenten met het ei en de bloem en kruid met peper en zout.

5

Leg op een ingeöliede bakplaat hoopjes van de groentemengeling. Druk ze even aan, besprenkel met olijfolie en zet in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-35 minuten. Of bak in een pan met olijfolie op een zacht vuur aan beide zijden krokant.

Bereid intussen de balletjes

6

Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes gaar en goudbruin. Blus met het bier, voeg het kippenbouillonblokje toe en laat even inkoken.

7

Voeg de room toe en laat opnieuw even inkoken. Voeg de mosterd toe en kruid bij met peper en zout.

Afwerking

8

Serveer de balletjes met de groenterösti.