Stoofpot van kalf met venkel en linzen
Stoofpot van kalf met venkel en linzen
Stoofpot van kalf met venkel en linzen
Stoofpot van kalf met venkel en linzen
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouillon
0,4 l
Boter
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Venkel
1
Kalfsvlees
1.000 g
Peper
Zout
Saffraanpoeder
1 dopje
Kurkuma
Gerookt paprikapoeder
Currypoeder
Garam masala
1 tl
Tomaten
3
Linzen
200 g
Laurier
Tijm
Griekse yoghurt
4 el
Kruidenpasta 'tikka masala'
1 el
Sriracha
1 tl
Naanbrood
4 stukken
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,4 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel te bereiden vind je hier.
boter
2
Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in stukjes. Stoof de ui in de hete vetstof.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Voeg de lookpulp toe.
1 venkel
5
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de knol in grove stukken. Laat mee aanstoven.
1.000 g kalfsvlees, peper, zout
6
Snijd het kalfsvlees in kleine stukken en breng het op smaak met peper en zout. Doe de stukken vlees in de stoofpot en laat ze even meestoven.
1 dopje saffraanpoeder, kurkuma, gerookt paprikapoeder, currypoeder, 1 tl garam masala
7
Breng het geheel op smaak met saffraanpoeder, kurkuma, garam masala, currypoeder en gerookt paprikapoeder.
3 tomaten, 200 g Linzen
8
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in blokjes. Voeg de stukken tomaat en de linzen toe aan de stoofpot.
9
Bevochtig met de kippenbouillon en laat de linzen goed garen.
laurier, tijm
10
Bind de laurier en tijm samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de pot.
11
Zet het deksel op de pot en laat de groenten met het vlees en de linzen 30 minuten rustig pruttelen, tot het vlees gaar en zacht is.
4 el Griekse yoghurt, 1 el kruidenpasta 'tikka masala', 1 tl sriracha
12
Maak intussen een snel sausje. Meng de Griekse yoghurt met de tikka masala en de sriracha.
4 stukken naanbrood
13
Rooster het platte brood in de oven op 200 °C.
koriander
14
Serveer de stoofpot met een stukje naanbrood en wat saus. Werk eventueel af met een plukje koriander.
0,4 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel te bereiden vind je hier.
boter
2
Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in stukjes. Stoof de ui in de hete vetstof.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Voeg de lookpulp toe.
1 venkel
5
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de knol in grove stukken. Laat mee aanstoven.
1.000 g kalfsvlees, peper, zout
6
Snijd het kalfsvlees in kleine stukken en breng het op smaak met peper en zout. Doe de stukken vlees in de stoofpot en laat ze even meestoven.
1 dopje saffraanpoeder, kurkuma, gerookt paprikapoeder, currypoeder, 1 tl garam masala
7
Breng het geheel op smaak met saffraanpoeder, kurkuma, garam masala, currypoeder en gerookt paprikapoeder.
3 tomaten, 200 g Linzen
8
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in blokjes. Voeg de stukken tomaat en de linzen toe aan de stoofpot.
9
Bevochtig met de kippenbouillon en laat de linzen goed garen.
laurier, tijm
10
Bind de laurier en tijm samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de pot.
11
Zet het deksel op de pot en laat de groenten met het vlees en de linzen 30 minuten rustig pruttelen, tot het vlees gaar en zacht is.
4 el Griekse yoghurt, 1 el kruidenpasta 'tikka masala', 1 tl sriracha
12
Maak intussen een snel sausje. Meng de Griekse yoghurt met de tikka masala en de sriracha.
4 stukken naanbrood
13
Rooster het platte brood in de oven op 200 °C.
koriander
14
Serveer de stoofpot met een stukje naanbrood en wat saus. Werk eventueel af met een plukje koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Kippenbouillon
0,4 l
Boter
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Venkel
1
Kalfsvlees
1.000 g
Peper
Zout
Saffraanpoeder
1 dopje
Kurkuma
Gerookt paprikapoeder
Currypoeder
Garam masala
1 tl
Tomaten
3
Linzen
200 g
Laurier
Tijm
Griekse yoghurt
4 el
Kruidenpasta 'tikka masala'
1 el
Sriracha
1 tl
Naanbrood
4 stukken
Koriander
Stoofpot van kalf met venkel en linzen
Fan van de Indische keuken? Dan is deze stoofpot iets voor jou. Jeroen werkt met kalfsvlees, en serveert er naanbrood en een pittige yoghurtsaus bij.Instructies
0,4 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel te bereiden vind je hier.
boter
2
Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in stukjes. Stoof de ui in de hete vetstof.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Voeg de lookpulp toe.
1 venkel
5
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de knol in grove stukken. Laat mee aanstoven.
1.000 g kalfsvlees, peper, zout
6
Snijd het kalfsvlees in kleine stukken en breng het op smaak met peper en zout. Doe de stukken vlees in de stoofpot en laat ze even meestoven.
1 dopje saffraanpoeder, kurkuma, gerookt paprikapoeder, currypoeder, 1 tl garam masala
7
Breng het geheel op smaak met saffraanpoeder, kurkuma, garam masala, currypoeder en gerookt paprikapoeder.
3 tomaten, 200 g Linzen
8
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in blokjes. Voeg de stukken tomaat en de linzen toe aan de stoofpot.
9
Bevochtig met de kippenbouillon en laat de linzen goed garen.
laurier, tijm
10
Bind de laurier en tijm samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de pot.
11
Zet het deksel op de pot en laat de groenten met het vlees en de linzen 30 minuten rustig pruttelen, tot het vlees gaar en zacht is.
4 el Griekse yoghurt, 1 el kruidenpasta 'tikka masala', 1 tl sriracha
12
Maak intussen een snel sausje. Meng de Griekse yoghurt met de tikka masala en de sriracha.
4 stukken naanbrood
13
Rooster het platte brood in de oven op 200 °C.
koriander
14
Serveer de stoofpot met een stukje naanbrood en wat saus. Werk eventueel af met een plukje koriander.