Fish pie met zoete aardappel en prei
Fish pie met zoete aardappel en prei
Een ovenschotel met gestoofde prei, zacht gegaarde vis in een lichte velouté en puree van zoete aardappelen.
Fish pie met zoete aardappel en prei
Fish pie met zoete aardappel en prei
Een ovenschotel met gestoofde prei, zacht gegaarde vis in een lichte velouté en puree van zoete aardappelen.
Ingrediënten
4 personen
Witte visbv. heek
800 g
Witte wijn
0,3 l
Water
0,3 l
Boter
1 klont
Kruidentuiltjevan tijm en laurier
1
Visbouillon
1
Boter
30 g
Bloem
30 g
Room
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Citroenensap
0,5
Preistengels
4
Tijm
1 takje
Zoete aardappelen
800 g
Eierdooier
1
Boter
1 klontje
Panko
100 g
Gemalen kaas
100 g
Benodigdheden
Pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g Zoete aardappelen
1
Snijd de zoete aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
4 Preistengels, 1 takje tijm
2
Snij de prei in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg er een scheut water aan toe, kruid met peper en zout, en wat tijm. Zet een deksel op de pan.
0,3 l witte wijn, 0,3 l Water, 1 Kruidentuiltje (van tijm en laurier), 1 Visbouillon, 1 klont boter, 800 g witte vis (bv. heek)
3
Breng de witte wijn met het water, peper en zout, de kruidentuil, de visbouillon en een klont boter aan de kook en pocheer er de stukken vis in.
30 g boter, 30 g bloem
4
Laat de boter voor de saus smelten en voeg er de bloem aan toe.
5
Schep de gare vis uit de pan en hou hem even apart.
6
Giet de visbouillon door een zeef bij de roux en breng de saus al roerend aan de kook.
7
Voeg indien nodig, de saus mag niet te dik zijn, een deel van het vocht van de prei toe aan de saus.
1 scheutje Room, 1 snuifje cayennepeper, 0,5 citroenen (sap)
8
Voeg een scheut room toe en breng de saus op smaak met cayennepeper, zout en wat citroensap.
9
Plet de vis met een vork en meng er de saus onder.
1 klontje boter, 1 eierdooier
10
Giet de zoete aardappelen door een zeef en voeg er een klont boter, een dooier en peper en zout aan toe. Ga er met een pureestamper door.
11
Schep de prei in een ovenschaal en verdeel er de vis met de saus over.
100 g panko, 100 g gemalen kaas
12
Meng de panko met de gemalen kaas en strooi het over de aardappelen.
13
Schuif de ovenschaal nog 15 minuten onder de grill of in een oven op 200 °C.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!800 g Zoete aardappelen
1
Snijd de zoete aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
4 Preistengels, 1 takje tijm
2
Snij de prei in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg er een scheut water aan toe, kruid met peper en zout, en wat tijm. Zet een deksel op de pan.
0,3 l witte wijn, 0,3 l Water, 1 Kruidentuiltje (van tijm en laurier), 1 Visbouillon, 1 klont boter, 800 g witte vis (bv. heek)
3
Breng de witte wijn met het water, peper en zout, de kruidentuil, de visbouillon en een klont boter aan de kook en pocheer er de stukken vis in.
30 g boter, 30 g bloem
4
Laat de boter voor de saus smelten en voeg er de bloem aan toe.
5
Schep de gare vis uit de pan en hou hem even apart.
6
Giet de visbouillon door een zeef bij de roux en breng de saus al roerend aan de kook.
7
Voeg indien nodig, de saus mag niet te dik zijn, een deel van het vocht van de prei toe aan de saus.
1 scheutje Room, 1 snuifje cayennepeper, 0,5 citroenen (sap)
8
Voeg een scheut room toe en breng de saus op smaak met cayennepeper, zout en wat citroensap.
9
Plet de vis met een vork en meng er de saus onder.
1 klontje boter, 1 eierdooier
10
Giet de zoete aardappelen door een zeef en voeg er een klont boter, een dooier en peper en zout aan toe. Ga er met een pureestamper door.
11
Schep de prei in een ovenschaal en verdeel er de vis met de saus over.
100 g panko, 100 g gemalen kaas
12
Meng de panko met de gemalen kaas en strooi het over de aardappelen.
13
Schuif de ovenschaal nog 15 minuten onder de grill of in een oven op 200 °C.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Witte visbv. heek
800 g
Witte wijn
0,3 l
Water
0,3 l
Boter
1 klont
Kruidentuiltjevan tijm en laurier
1
Visbouillon
1
Boter
30 g
Bloem
30 g
Room
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Citroenensap
0,5
Preistengels
4
Tijm
1 takje
Zoete aardappelen
800 g
Eierdooier
1
Boter
1 klontje
Panko
100 g
Gemalen kaas
100 g
Fish pie met zoete aardappel en prei
Een ovenschotel met gestoofde prei, zacht gegaarde vis in een lichte velouté en puree van zoete aardappelen.Instructies
800 g Zoete aardappelen
1
Snijd de zoete aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
4 Preistengels, 1 takje tijm
2
Snij de prei in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg er een scheut water aan toe, kruid met peper en zout, en wat tijm. Zet een deksel op de pan.
0,3 l witte wijn, 0,3 l Water, 1 Kruidentuiltje (van tijm en laurier), 1 Visbouillon, 1 klont boter, 800 g witte vis (bv. heek)
3
Breng de witte wijn met het water, peper en zout, de kruidentuil, de visbouillon en een klont boter aan de kook en pocheer er de stukken vis in.
30 g boter, 30 g bloem
4
Laat de boter voor de saus smelten en voeg er de bloem aan toe.
5
Schep de gare vis uit de pan en hou hem even apart.
6
Giet de visbouillon door een zeef bij de roux en breng de saus al roerend aan de kook.
7
Voeg indien nodig, de saus mag niet te dik zijn, een deel van het vocht van de prei toe aan de saus.
1 scheutje Room, 1 snuifje cayennepeper, 0,5 citroenen (sap)
8
Voeg een scheut room toe en breng de saus op smaak met cayennepeper, zout en wat citroensap.
9
Plet de vis met een vork en meng er de saus onder.
1 klontje boter, 1 eierdooier
10
Giet de zoete aardappelen door een zeef en voeg er een klont boter, een dooier en peper en zout aan toe. Ga er met een pureestamper door.
11
Schep de prei in een ovenschaal en verdeel er de vis met de saus over.
100 g panko, 100 g gemalen kaas
12
Meng de panko met de gemalen kaas en strooi het over de aardappelen.
13
Schuif de ovenschaal nog 15 minuten onder de grill of in een oven op 200 °C.