dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Frittata met gegrilde asperges en paprika (thumbnail)Frittata met gegrilde asperges en paprika

Frittata met gegrilde asperges en paprika

1u 10m
13
-
33.1K
Recepten

Frittata met gegrilde asperges en paprika

Dit is simpele, Italiaanse kost. Een pan boordevol gegrilde groenten en ei, gebakken in de oven. Ideaal om wat restjes weg te werken. Maak er een simpele rucolasalade bij en je hebt in geen tijd een lekkere lunch klaarstaan.
Frittata met gegrilde asperges en paprika (thumbnail)Frittata met gegrilde asperges en paprika

Frittata met gegrilde asperges en paprika

1u 10m
13
-
33.1K
Recepten

Frittata met gegrilde asperges en paprika

Dit is simpele, Italiaanse kost. Een pan boordevol gegrilde groenten en ei, gebakken in de oven. Ideaal om wat restjes weg te werken. Maak er een simpele rucolasalade bij en je hebt in geen tijd een lekkere lunch klaarstaan.
Type gerechtLunch
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes33.1K

Ingrediënten

4 personen
Rode paprika's
2
Olijfolie
3 scheutjes
Witte asperges
6
Groene asperges
6
Courgette
1
Ajuin
1
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Eieren
8
Oregano
1 snuifje
Manchego
100 g
Rucola
1 bosje
Balsamico
1 scheutje

Benodigdheden

Barbecue, taartvorm

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de bbq voorverwarmen tot 200°C en de oven tot 180°C.
2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout.
3
Leg de paprika’s op het rooster van de bbq en grill ze.
4
Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook.
6 witte asperges, 6 groene asperges
5
Schil de asperges en breng ze in de pot gezouten koud water aan de kook.
1 courgette
6
Snijd vervolgens de courgette in dikke plakken, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de courgette ook op de bbq.
7
Haal de pot asperges van het vuur en laat even rusten.
1 olijfolie
8
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan.
1 ajuin, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper
9
Pel de ui, snijd in grote stukken en bak in de olie. Pel vervolgens de look, snijd hem fijn en voeg toe aan de pan. Snijd de chilipeper fijn en voeg ook toe aan de pan.
10
Haal de asperges uit het kookwater en leg ze in een ovenschaal en rooster ze op de grill van de bbq.
11
Haal alle groenten van de bbq wanneer ze gegrild zijn en leg ze in een schaal.
12
Verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in grote stukken en schep ze in de taartvorm. Voeg vervolgens de gebakken ui, chili en look toe. Snijd de asperges in stukken en voeg ook toe. Leg tot slot de gegrilde courgette erbij.
8 eieren, 1 snuifje oregano
13
Kluts de eieren in een kom en kruid met peper, zout en een snuif oregano.
14
Giet de eieren vervolgens over de gegrilde groenten.
100 g Manchego
15
Rasp de manchego over de frittata en bak 45 minuten in de oven.
1 bosje Rucola
16
Spoel de rucola, laat hem even uitlekken en doe hem in een kom.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamico
17
Giet er een scheutje olijfolie en balsamico over en kruid de sla met peper en zout.
18
Haal de frittata uit de oven en snijd hem voorzichtig in stukken. Serveer op een bord met de rucola salade.
1
Laat de bbq voorverwarmen tot 200°C en de oven tot 180°C.
2
Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout.

Instructies

1
Laat de bbq voorverwarmen tot 200°C en de oven tot 180°C.
2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout.
3
Leg de paprika’s op het rooster van de bbq en grill ze.
4
Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook.
6 witte asperges, 6 groene asperges
5
Schil de asperges en breng ze in de pot gezouten koud water aan de kook.
1 courgette
6
Snijd vervolgens de courgette in dikke plakken, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de courgette ook op de bbq.
7
Haal de pot asperges van het vuur en laat even rusten.
1 olijfolie
8
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan.
1 ajuin, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper
9
Pel de ui, snijd in grote stukken en bak in de olie. Pel vervolgens de look, snijd hem fijn en voeg toe aan de pan. Snijd de chilipeper fijn en voeg ook toe aan de pan.
10
Haal de asperges uit het kookwater en leg ze in een ovenschaal en rooster ze op de grill van de bbq.
11
Haal alle groenten van de bbq wanneer ze gegrild zijn en leg ze in een schaal.
12
Verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in grote stukken en schep ze in de taartvorm. Voeg vervolgens de gebakken ui, chili en look toe. Snijd de asperges in stukken en voeg ook toe. Leg tot slot de gegrilde courgette erbij.
8 eieren, 1 snuifje oregano
13
Kluts de eieren in een kom en kruid met peper, zout en een snuif oregano.
14
Giet de eieren vervolgens over de gegrilde groenten.
100 g Manchego
15
Rasp de manchego over de frittata en bak 45 minuten in de oven.
1 bosje Rucola
16
Spoel de rucola, laat hem even uitlekken en doe hem in een kom.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamico
17
Giet er een scheutje olijfolie en balsamico over en kruid de sla met peper en zout.
18
Haal de frittata uit de oven en snijd hem voorzichtig in stukken. Serveer op een bord met de rucola salade.
1
Laat de bbq voorverwarmen tot 200°C en de oven tot 180°C.
2
Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Frittata met gegrilde asperges en paprika (thumbnail)Frittata met gegrilde asperges en paprika
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Rode paprika's
2
Olijfolie
3 scheutjes
Witte asperges
6
Groene asperges
6
Courgette
1
Ajuin
1
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Eieren
8
Oregano
1 snuifje
Manchego
100 g
Rucola
1 bosje
Balsamico
1 scheutje

Frittata met gegrilde asperges en paprika

Dit is simpele, Italiaanse kost. Een pan boordevol gegrilde groenten en ei, gebakken in de oven. Ideaal om wat restjes weg te werken. Maak er een simpele rucolasalade bij en je hebt in geen tijd een lekkere lunch klaarstaan.
Instructies
1
Laat de bbq voorverwarmen tot 200°C en de oven tot 180°C.
2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout.
3
Leg de paprika’s op het rooster van de bbq en grill ze.
4
Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook.
6 witte asperges, 6 groene asperges
5
Schil de asperges en breng ze in de pot gezouten koud water aan de kook.
1 courgette
6
Snijd vervolgens de courgette in dikke plakken, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de courgette ook op de bbq.
7
Haal de pot asperges van het vuur en laat even rusten.
1 olijfolie
8
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan.
1 ajuin, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper
9
Pel de ui, snijd in grote stukken en bak in de olie. Pel vervolgens de look, snijd hem fijn en voeg toe aan de pan. Snijd de chilipeper fijn en voeg ook toe aan de pan.
10
Haal de asperges uit het kookwater en leg ze in een ovenschaal en rooster ze op de grill van de bbq.
11
Haal alle groenten van de bbq wanneer ze gegrild zijn en leg ze in een schaal.
12
Verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in grote stukken en schep ze in de taartvorm. Voeg vervolgens de gebakken ui, chili en look toe. Snijd de asperges in stukken en voeg ook toe. Leg tot slot de gegrilde courgette erbij.
8 eieren, 1 snuifje oregano
13
Kluts de eieren in een kom en kruid met peper, zout en een snuif oregano.
14
Giet de eieren vervolgens over de gegrilde groenten.
100 g Manchego
15
Rasp de manchego over de frittata en bak 45 minuten in de oven.
1 bosje Rucola
16
Spoel de rucola, laat hem even uitlekken en doe hem in een kom.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamico
17
Giet er een scheutje olijfolie en balsamico over en kruid de sla met peper en zout.
18
Haal de frittata uit de oven en snijd hem voorzichtig in stukken. Serveer op een bord met de rucola salade.