dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Griesmeelpap met agrumes en crumble (thumbnail)Griesmeelpap met agrumes en crumble

Griesmeelpap met agrumes en crumble

50m
10
-
5.1K
Recepten

Griesmeelpap met agrumes en crumble

Dit is een gerecht waarin allerhande smaken en texturen samenkomen tot een boeiend en eenvoudig dessert. Zurig fruit, zoete vanillepap en een krokante crumble. Een full option om eender welke gezelige maaltijd mee af te sluiten.
Griesmeelpap met agrumes en crumble (thumbnail)Griesmeelpap met agrumes en crumble

Griesmeelpap met agrumes en crumble

50m
10
-
5.1K
Recepten

Griesmeelpap met agrumes en crumble

Dit is een gerecht waarin allerhande smaken en texturen samenkomen tot een boeiend en eenvoudig dessert. Zurig fruit, zoete vanillepap en een krokante crumble. Een full option om eender welke gezelige maaltijd mee af te sluiten.
Type gerechtDessert
Totale tijd50m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes5.1K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
20 g
Amandelpoeder
20 g
Boter
20 g
Bruine suiker
20 g
Suiker
20 g
Griesmeel
40 g
Slagroom
200 g
Slagroom
0,1 l
Vanillestokje
1
Pompelmoes
1
Sinaasappel
1

Benodigdheden

Een keukenweegschaal, een vel bakpapier of een bakmatje, een dunschiller, een plastic spuitzak, hoge glazen om in te serveren

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De amandelcrumble

20 g bloem, 20 g amandelpoeder, 20 g boter, 20 g bruine suiker
1
Weeg alle ingrediënten voor de crumble zorgvuldig af en meng ze in een schaal. Spoel je handen schoon en kneed de 4 ingrediënten tot een kruimelig balletjes.
2
Neem een vel bakpapier of een siliconenmatje en druk daarop het balletje plat tot een dik vel (brokkelig) deeg.
3
Bak het deeg gedurende ongeveer 15 minuten op een ovenplaat, op een temperatuur van 180°C.
4
Haal de hete crumble uit de oven en verkruimel het gebak al meteen met een vork. Laat de crumble daarna afkoelen.

De griesmeelpap

20 g suiker, 40 g griesmeel, 200 g slagroom, 1 vanillestokje
5
Meet de juiste hoeveelheid room af en giet dit in een pannetje. De juiste hoeveelheid wordt in gewicht uitgedrukt.
6
Breng de room aan de kook op een zacht tot matig vuur.
7
Snij de vanilestok overlangs in twee en gebruik een mespunt om zoveel mogelijk zaadjes uit de peul te schrapen.
8
Meng de vanillezaadjes in de room die aan het opwarmen is.
9
Weeg alvast het griesmeel en schep er de juiste hoeveelheid kristalsuiker bij.
10
Schil met een dunschiller een drietal lapjes van zowel de sinaasappelschil als van de pompelmoes. Doe ze in de room, zodat ze smaak kunnen afgeven. Roer regelmatig met de garde.
11
Zodra de room zeer kort heeft gekookt, verwijder dan de zestes van de citrusvruchten.
12
Neem je garde, giet het griesmeel met suiker in de hete room en blijf roeren tot je een dikke gebonden pap krijgt.
13
Stort de griesmeelpap uit in een kom en leg er een vel vershoudfolie over. Druk het plastic tot tegen de crème, zodat er geen taai vliesje op komt. Laat de pap afkoelen in de koelkast.

Het fruit voorbereiden

1 Pompelmoes, 1 sinaasappel
14
Schil de sinaasappel en de roze pompelmoes met behulp van de ‘a vif’-techniek. Zo kan je je gasten straks mooie en verfijnde vruchtenpartjes serveren. Vang ook het vruchtensap op dat vrijkomt tijdens het snijden.

Het dessert afwerken en serveren

0,1 l slagroom
15
Werk verder, zodra de griesmeelpap is afgekoeld.
16
Doe de (extra) room in een mengkom en neem je garde erbij. Klop de room op tot halve dikte. (zo dik als bv. mayonaise)
17
Spatel de koude stevige griesmeelpap in delen door de slagroom. Meng ze tot een egale zijdezachte dikke pap.
18
Schenk er ook het sap bij dat vrijkwam bij het versnijden van het fruit.
19
Schep de griesmeelpap in de (plastic) spuitzak. Knip het topje eraf en verdeel het mengsel over de glazen waarin je wil serveren.
20
Verdeel partjes sinaasappel en pompelmoes op de pap en werk het dessert af met wat van de crumble.
1
Weeg alle ingrediënten voor de crumble zorgvuldig af en meng ze in een schaal. Spoel je handen schoon en kneed de 4 ingrediënten tot een kruimelig balletjes.
2
Neem een vel bakpapier of een siliconenmatje en druk daarop het balletje plat tot een dik vel (brokkelig) deeg.

Instructies

De amandelcrumble

20 g bloem, 20 g amandelpoeder, 20 g boter, 20 g bruine suiker
1
Weeg alle ingrediënten voor de crumble zorgvuldig af en meng ze in een schaal. Spoel je handen schoon en kneed de 4 ingrediënten tot een kruimelig balletjes.
2
Neem een vel bakpapier of een siliconenmatje en druk daarop het balletje plat tot een dik vel (brokkelig) deeg.
3
Bak het deeg gedurende ongeveer 15 minuten op een ovenplaat, op een temperatuur van 180°C.
4
Haal de hete crumble uit de oven en verkruimel het gebak al meteen met een vork. Laat de crumble daarna afkoelen.

De griesmeelpap

20 g suiker, 40 g griesmeel, 200 g slagroom, 1 vanillestokje
5
Meet de juiste hoeveelheid room af en giet dit in een pannetje. De juiste hoeveelheid wordt in gewicht uitgedrukt.
6
Breng de room aan de kook op een zacht tot matig vuur.
7
Snij de vanilestok overlangs in twee en gebruik een mespunt om zoveel mogelijk zaadjes uit de peul te schrapen.
8
Meng de vanillezaadjes in de room die aan het opwarmen is.
9
Weeg alvast het griesmeel en schep er de juiste hoeveelheid kristalsuiker bij.
10
Schil met een dunschiller een drietal lapjes van zowel de sinaasappelschil als van de pompelmoes. Doe ze in de room, zodat ze smaak kunnen afgeven. Roer regelmatig met de garde.
11
Zodra de room zeer kort heeft gekookt, verwijder dan de zestes van de citrusvruchten.
12
Neem je garde, giet het griesmeel met suiker in de hete room en blijf roeren tot je een dikke gebonden pap krijgt.
13
Stort de griesmeelpap uit in een kom en leg er een vel vershoudfolie over. Druk het plastic tot tegen de crème, zodat er geen taai vliesje op komt. Laat de pap afkoelen in de koelkast.

Het fruit voorbereiden

1 Pompelmoes, 1 sinaasappel
14
Schil de sinaasappel en de roze pompelmoes met behulp van de ‘a vif’-techniek. Zo kan je je gasten straks mooie en verfijnde vruchtenpartjes serveren. Vang ook het vruchtensap op dat vrijkomt tijdens het snijden.

Het dessert afwerken en serveren

0,1 l slagroom
15
Werk verder, zodra de griesmeelpap is afgekoeld.
16
Doe de (extra) room in een mengkom en neem je garde erbij. Klop de room op tot halve dikte. (zo dik als bv. mayonaise)
17
Spatel de koude stevige griesmeelpap in delen door de slagroom. Meng ze tot een egale zijdezachte dikke pap.
18
Schenk er ook het sap bij dat vrijkwam bij het versnijden van het fruit.
19
Schep de griesmeelpap in de (plastic) spuitzak. Knip het topje eraf en verdeel het mengsel over de glazen waarin je wil serveren.
20
Verdeel partjes sinaasappel en pompelmoes op de pap en werk het dessert af met wat van de crumble.
1
Weeg alle ingrediënten voor de crumble zorgvuldig af en meng ze in een schaal. Spoel je handen schoon en kneed de 4 ingrediënten tot een kruimelig balletjes.
2
Neem een vel bakpapier of een siliconenmatje en druk daarop het balletje plat tot een dik vel (brokkelig) deeg.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Griesmeelpap met agrumes en crumble (thumbnail)Griesmeelpap met agrumes en crumble
4 personen
50m
Ingrediënten
Bloem
20 g
Amandelpoeder
20 g
Boter
20 g
Bruine suiker
20 g
Suiker
20 g
Griesmeel
40 g
Slagroom
200 g
Slagroom
0,1 l
Vanillestokje
1
Pompelmoes
1
Sinaasappel
1

Griesmeelpap met agrumes en crumble

Dit is een gerecht waarin allerhande smaken en texturen samenkomen tot een boeiend en eenvoudig dessert. Zurig fruit, zoete vanillepap en een krokante crumble. Een full option om eender welke gezelige maaltijd mee af te sluiten.
Instructies

De amandelcrumble

20 g bloem, 20 g amandelpoeder, 20 g boter, 20 g bruine suiker
1
Weeg alle ingrediënten voor de crumble zorgvuldig af en meng ze in een schaal. Spoel je handen schoon en kneed de 4 ingrediënten tot een kruimelig balletjes.
2
Neem een vel bakpapier of een siliconenmatje en druk daarop het balletje plat tot een dik vel (brokkelig) deeg.
3
Bak het deeg gedurende ongeveer 15 minuten op een ovenplaat, op een temperatuur van 180°C.
4
Haal de hete crumble uit de oven en verkruimel het gebak al meteen met een vork. Laat de crumble daarna afkoelen.

De griesmeelpap

20 g suiker, 40 g griesmeel, 200 g slagroom, 1 vanillestokje
5
Meet de juiste hoeveelheid room af en giet dit in een pannetje. De juiste hoeveelheid wordt in gewicht uitgedrukt.
6
Breng de room aan de kook op een zacht tot matig vuur.
7
Snij de vanilestok overlangs in twee en gebruik een mespunt om zoveel mogelijk zaadjes uit de peul te schrapen.
8
Meng de vanillezaadjes in de room die aan het opwarmen is.
9
Weeg alvast het griesmeel en schep er de juiste hoeveelheid kristalsuiker bij.
10
Schil met een dunschiller een drietal lapjes van zowel de sinaasappelschil als van de pompelmoes. Doe ze in de room, zodat ze smaak kunnen afgeven. Roer regelmatig met de garde.
11
Zodra de room zeer kort heeft gekookt, verwijder dan de zestes van de citrusvruchten.
12
Neem je garde, giet het griesmeel met suiker in de hete room en blijf roeren tot je een dikke gebonden pap krijgt.
13
Stort de griesmeelpap uit in een kom en leg er een vel vershoudfolie over. Druk het plastic tot tegen de crème, zodat er geen taai vliesje op komt. Laat de pap afkoelen in de koelkast.

Het fruit voorbereiden

1 Pompelmoes, 1 sinaasappel
14
Schil de sinaasappel en de roze pompelmoes met behulp van de ‘a vif’-techniek. Zo kan je je gasten straks mooie en verfijnde vruchtenpartjes serveren. Vang ook het vruchtensap op dat vrijkomt tijdens het snijden.

Het dessert afwerken en serveren

0,1 l slagroom
15
Werk verder, zodra de griesmeelpap is afgekoeld.
16
Doe de (extra) room in een mengkom en neem je garde erbij. Klop de room op tot halve dikte. (zo dik als bv. mayonaise)
17
Spatel de koude stevige griesmeelpap in delen door de slagroom. Meng ze tot een egale zijdezachte dikke pap.
18
Schenk er ook het sap bij dat vrijkwam bij het versnijden van het fruit.
19
Schep de griesmeelpap in de (plastic) spuitzak. Knip het topje eraf en verdeel het mengsel over de glazen waarin je wil serveren.
20
Verdeel partjes sinaasappel en pompelmoes op de pap en werk het dessert af met wat van de crumble.