dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Mango sticky rice (thumbnail)Mango sticky rice

Mango sticky rice

30m
9
-
2.5K
Recepten

Mango sticky rice

Mango sticky rice is niet alleen het simpelste maar waarschijnlijk ook het smeuïgste dessert uit Thailand. Door de rijst te laten garen in kokosmelk krijgt deze rijstpap een extra romige textuur. Jeroen geeft er zijn eigen twist aan met een topping van gekarameliseerde nootjes.
Mango sticky rice (thumbnail)Mango sticky rice

Mango sticky rice

30m
9
-
2.5K
Recepten

Mango sticky rice

Mango sticky rice is niet alleen het simpelste maar waarschijnlijk ook het smeuïgste dessert uit Thailand. Door de rijst te laten garen in kokosmelk krijgt deze rijstpap een extra romige textuur. Jeroen geeft er zijn eigen twist aan met een topping van gekarameliseerde nootjes.
Type gerechtDessert
Totale tijd30m
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Sticky rice
200 g
Water
1 scheutje
Water
100 ml
Kristalsuiker
2 el
Kokosmelk
400 ml
Rietsuiker
80 g
Steranijs
1
Zout
Cashewnoten
100 g
Mango
1

Benodigdheden

Een blikopener, een ovenplaat, een houten lepel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g sticky rice
1
Spoel de rijst een paar keer onder koud water.
1 scheutje Water, 2 el kristalsuiker
2
Verhit de suiker met een scheutje water in een pan en laat smelten.
400 ml kokosmelk, 100 ml Water, 80 g rietsuiker, 1 Steranijs, zout
3
Warm ondertussen de kokosmelk en het water op in een tweede pan. Voeg rietsuiker, steranijs en een snuifje zout toe.
4
Laat de rijst 15 minuten garen in de kokosmelk. Roer regelmatig in de pan, zodat de rijst niet vastkleeft aan de bodem. Zoniet loop je het risico dat de rijst verbrandt.
100 g cashewnoten
5
Voeg de cashewnoten toe aan de suikersiroop voor die begint te kleuren. Haal de pan van het vuur wanneer de suiker een karamelkleur krijgt en roer goed.
6
Zet de pan met noten terug op het vuur om de suiker een tweede keer te doen smelten.
7
Stort de gekarameliseerde noten uit op een ovenplaat en laat opstijven.
8
Schep de gegaarde rijst in een platte kom of bord en laat even afkoelen.
1 mango
9
Snijd de mango in fijne reepjes (julienne) of blokjes en hak de gekarameliseerde nootjes fijn.
10
Serveer enkele lepels rijst met de fijngesneden mango in een kom en strooi de fijngehakte nootjes erover.
1
Spoel de rijst een paar keer onder koud water.
2
Verhit de suiker met een scheutje water in een pan en laat smelten.

Instructies

200 g sticky rice
1
Spoel de rijst een paar keer onder koud water.
1 scheutje Water, 2 el kristalsuiker
2
Verhit de suiker met een scheutje water in een pan en laat smelten.
400 ml kokosmelk, 100 ml Water, 80 g rietsuiker, 1 Steranijs, zout
3
Warm ondertussen de kokosmelk en het water op in een tweede pan. Voeg rietsuiker, steranijs en een snuifje zout toe.
4
Laat de rijst 15 minuten garen in de kokosmelk. Roer regelmatig in de pan, zodat de rijst niet vastkleeft aan de bodem. Zoniet loop je het risico dat de rijst verbrandt.
100 g cashewnoten
5
Voeg de cashewnoten toe aan de suikersiroop voor die begint te kleuren. Haal de pan van het vuur wanneer de suiker een karamelkleur krijgt en roer goed.
6
Zet de pan met noten terug op het vuur om de suiker een tweede keer te doen smelten.
7
Stort de gekarameliseerde noten uit op een ovenplaat en laat opstijven.
8
Schep de gegaarde rijst in een platte kom of bord en laat even afkoelen.
1 mango
9
Snijd de mango in fijne reepjes (julienne) of blokjes en hak de gekarameliseerde nootjes fijn.
10
Serveer enkele lepels rijst met de fijngesneden mango in een kom en strooi de fijngehakte nootjes erover.
1
Spoel de rijst een paar keer onder koud water.
2
Verhit de suiker met een scheutje water in een pan en laat smelten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Mango sticky rice (thumbnail)Mango sticky rice
4 personen
30m
Ingrediënten
Sticky rice
200 g
Water
1 scheutje
Water
100 ml
Kristalsuiker
2 el
Kokosmelk
400 ml
Rietsuiker
80 g
Steranijs
1
Zout
Cashewnoten
100 g
Mango
1

Mango sticky rice

Mango sticky rice is niet alleen het simpelste maar waarschijnlijk ook het smeuïgste dessert uit Thailand. Door de rijst te laten garen in kokosmelk krijgt deze rijstpap een extra romige textuur. Jeroen geeft er zijn eigen twist aan met een topping van gekarameliseerde nootjes.
Instructies
200 g sticky rice
1
Spoel de rijst een paar keer onder koud water.
1 scheutje Water, 2 el kristalsuiker
2
Verhit de suiker met een scheutje water in een pan en laat smelten.
400 ml kokosmelk, 100 ml Water, 80 g rietsuiker, 1 Steranijs, zout
3
Warm ondertussen de kokosmelk en het water op in een tweede pan. Voeg rietsuiker, steranijs en een snuifje zout toe.
4
Laat de rijst 15 minuten garen in de kokosmelk. Roer regelmatig in de pan, zodat de rijst niet vastkleeft aan de bodem. Zoniet loop je het risico dat de rijst verbrandt.
100 g cashewnoten
5
Voeg de cashewnoten toe aan de suikersiroop voor die begint te kleuren. Haal de pan van het vuur wanneer de suiker een karamelkleur krijgt en roer goed.
6
Zet de pan met noten terug op het vuur om de suiker een tweede keer te doen smelten.
7
Stort de gekarameliseerde noten uit op een ovenplaat en laat opstijven.
8
Schep de gegaarde rijst in een platte kom of bord en laat even afkoelen.
1 mango
9
Snijd de mango in fijne reepjes (julienne) of blokjes en hak de gekarameliseerde nootjes fijn.
10
Serveer enkele lepels rijst met de fijngesneden mango in een kom en strooi de fijngehakte nootjes erover.