Entrecote met BBQ-saus, zoete aardappel en paprika
Entrecote met BBQ-saus, zoete aardappel en paprika
Ingrediënten
4 personen
Entrecote
800 g
Grof zout
Peper
Look
1 teentje
Look
1 extra teentje
Olijfolie
Rozemarijn
1 takje
Zoete aardappelen
2
Rode paprika
1
Ajuin
1
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Zout
Maïs
1 blikje
Rode bonen
1 blikje
Appelsap
0,1 l
Ketchup
0,2 l
Rode wijnazijn
0,5 dl
Ketjap manis
2 el
Sojasaus
1 el
Worcestershire saus
1 el
Sambal
1 tl
Gerookt paprikapoeder
Bruine suiker
1 el
Boter
Waterkers
1 een bakje
Benodigdheden
Een barbecue, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g entrecote
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
grof zout, peper
2
Verwarm de oven voor op 50 °C. Kruid de entrecote met grof zout en peper.
1 teentje Look, olijfolie, 1 takje rozemarijn
3
Pel en snipper de knoflook. Meng met wat olijfolie. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze wat fijner. Doe ze ook bij de olie.
4
Bestrijk het vlees met de olie. Leg het in een ovenschaal en zet 30 minuten in de oven. Het vlees wordt verwarmd waardoor de vezel al wat afbreekt, maar het sap erin blijft.
5
Breng water aan de kook met een snuif zout.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 Zoete aardappelen
6
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 5 minuten in het gezouten water. Ze mogen nog niet gaar zijn. Giet af en koel onder koud stromend water.
1 rode paprika
7
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grote stukken.
1 ajuin
8
Pel de ui en snijd hem in stukken.
1 extra teentje Look, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, peper, zout
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Meng met een flinke scheut olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
10
Meng de aardappelblokjes, paprika en ui met het oliemengsel.
1 blikje maïs, 1 blikje rode bonen
11
Doe de maïs en de bonen in een vergiet. Spoel met koud water en laat uitlekken.
De barbecuesaus
0,1 l appelsap, 0,2 l ketchup, 0,5 dl Rode wijnazijn, 2 el Ketjap Manis, 1 el sojasaus, 1 el Worcestershire saus, 1 tl sambal
12
Verwarm het appelsap met de ketchup, de rode wijnazijn, de ketjap manis, de sojasaus, de Engelse saus en de sambal.
gerookt paprikapoeder, 1 el bruine suiker, boter
13
Doe er een snuif gerookt paprikapoeder en de bruine suiker bij. Voeg er een klontje boter aan toe en laat smelten.
Afwerken en serveren
14
Bak de groenten in een speciale pan (skillet) op de barbecue. Doe er aan het einde de bonen en de maïs bij en laat mee opwarmen.
15
Rooster de entrecote aan beide kanten op de barbecue.
1 een bakje Waterkers
16
Spoel de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.
grof zout
17
Snijd het vlees in repen. Strooi er wat grof zout over. Serveer met de barbecuesaus en de groenten. Werk af met wat waterkers.
800 g entrecote
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
grof zout, peper
2
Verwarm de oven voor op 50 °C. Kruid de entrecote met grof zout en peper.
1 teentje Look, olijfolie, 1 takje rozemarijn
3
Pel en snipper de knoflook. Meng met wat olijfolie. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze wat fijner. Doe ze ook bij de olie.
4
Bestrijk het vlees met de olie. Leg het in een ovenschaal en zet 30 minuten in de oven. Het vlees wordt verwarmd waardoor de vezel al wat afbreekt, maar het sap erin blijft.
5
Breng water aan de kook met een snuif zout.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 Zoete aardappelen
6
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 5 minuten in het gezouten water. Ze mogen nog niet gaar zijn. Giet af en koel onder koud stromend water.
1 rode paprika
7
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grote stukken.
1 ajuin
8
Pel de ui en snijd hem in stukken.
1 extra teentje Look, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, peper, zout
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Meng met een flinke scheut olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
10
Meng de aardappelblokjes, paprika en ui met het oliemengsel.
1 blikje maïs, 1 blikje rode bonen
11
Doe de maïs en de bonen in een vergiet. Spoel met koud water en laat uitlekken.
De barbecuesaus
0,1 l appelsap, 0,2 l ketchup, 0,5 dl Rode wijnazijn, 2 el Ketjap Manis, 1 el sojasaus, 1 el Worcestershire saus, 1 tl sambal
12
Verwarm het appelsap met de ketchup, de rode wijnazijn, de ketjap manis, de sojasaus, de Engelse saus en de sambal.
gerookt paprikapoeder, 1 el bruine suiker, boter
13
Doe er een snuif gerookt paprikapoeder en de bruine suiker bij. Voeg er een klontje boter aan toe en laat smelten.
Afwerken en serveren
14
Bak de groenten in een speciale pan (skillet) op de barbecue. Doe er aan het einde de bonen en de maïs bij en laat mee opwarmen.
15
Rooster de entrecote aan beide kanten op de barbecue.
1 een bakje Waterkers
16
Spoel de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.
grof zout
17
Snijd het vlees in repen. Strooi er wat grof zout over. Serveer met de barbecuesaus en de groenten. Werk af met wat waterkers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Entrecote
800 g
Grof zout
Peper
Look
1 teentje
Look
1 extra teentje
Olijfolie
Rozemarijn
1 takje
Zoete aardappelen
2
Rode paprika
1
Ajuin
1
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Zout
Maïs
1 blikje
Rode bonen
1 blikje
Appelsap
0,1 l
Ketchup
0,2 l
Rode wijnazijn
0,5 dl
Ketjap manis
2 el
Sojasaus
1 el
Worcestershire saus
1 el
Sambal
1 tl
Gerookt paprikapoeder
Bruine suiker
1 el
Boter
Waterkers
1 een bakje
Entrecote met BBQ-saus, zoete aardappel en paprika
Echt cowboy-eten vandaag: een dikke entrecote met een zoete, warme, gerookte saus en daarbij een soort Texaanse ratatouille met zoete aardappel, paprika en maïs. Kies in elk geval voor vlees van topkwaliteit van bij een goede slager en maak het klaar op de barbecue.Instructies
800 g entrecote
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
grof zout, peper
2
Verwarm de oven voor op 50 °C. Kruid de entrecote met grof zout en peper.
1 teentje Look, olijfolie, 1 takje rozemarijn
3
Pel en snipper de knoflook. Meng met wat olijfolie. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze wat fijner. Doe ze ook bij de olie.
4
Bestrijk het vlees met de olie. Leg het in een ovenschaal en zet 30 minuten in de oven. Het vlees wordt verwarmd waardoor de vezel al wat afbreekt, maar het sap erin blijft.
5
Breng water aan de kook met een snuif zout.
2 Zoete aardappelen
6
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 5 minuten in het gezouten water. Ze mogen nog niet gaar zijn. Giet af en koel onder koud stromend water.
1 rode paprika
7
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grote stukken.
1 ajuin
8
Pel de ui en snijd hem in stukken.
1 extra teentje Look, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, peper, zout
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Meng met een flinke scheut olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
10
Meng de aardappelblokjes, paprika en ui met het oliemengsel.
1 blikje maïs, 1 blikje rode bonen
11
Doe de maïs en de bonen in een vergiet. Spoel met koud water en laat uitlekken.
De barbecuesaus
0,1 l appelsap, 0,2 l ketchup, 0,5 dl Rode wijnazijn, 2 el Ketjap Manis, 1 el sojasaus, 1 el Worcestershire saus, 1 tl sambal
12
Verwarm het appelsap met de ketchup, de rode wijnazijn, de ketjap manis, de sojasaus, de Engelse saus en de sambal.
gerookt paprikapoeder, 1 el bruine suiker, boter
13
Doe er een snuif gerookt paprikapoeder en de bruine suiker bij. Voeg er een klontje boter aan toe en laat smelten.
Afwerken en serveren
14
Bak de groenten in een speciale pan (skillet) op de barbecue. Doe er aan het einde de bonen en de maïs bij en laat mee opwarmen.
15
Rooster de entrecote aan beide kanten op de barbecue.
1 een bakje Waterkers
16
Spoel de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.
grof zout
17
Snijd het vlees in repen. Strooi er wat grof zout over. Serveer met de barbecuesaus en de groenten. Werk af met wat waterkers.