Sint-Jakobsnoten met bloemkoolpesto
Sint-Jakobsnoten met bloemkoolpesto
Sint-Jakobsnoten met bloemkoolpesto
Sint-Jakobsnoten met bloemkoolpesto
Ingrediënten
4 personen
Bloemkolen
0,5
Spinazie
300 g
Winterpostelein
1 bosje
Pijnboompitten
50 g
Parmezaanse kaas
100 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Olijfolie
Peper
Zout
Capellini
500 g
Sint jakobschelpen
8
Boter
Citroensap
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Houd de schelp vast met een handdoek.
2
Gebruik een scherp mes om de coquilles te openen. Snijd het nootje los, pal tegen de vlakke kant van de schelp.
3
Schep de inhoud van de schelp los met een lepel en verwijder de ingewanden rond de bleke Sint-Jakobsnoot.
4
Spoel de Sint-Jakobsnoten goed onder stromend water zodat er geen zand meer aan hangt. Dep ze dan voorzichtig droog.
De pesto
0,5 bloemkolen, 300 g spinazie, 1 bosje winterpostelein, 50 g pijnboompitten, 100 g Parmezaanse kaas, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, olijfolie, peper, zout
5
Spoel de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de bloemkool in kleine stukken. Was de winterpostelein en laat uitlekken in een vergiet.
6
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
7
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en fruit de sjalotten. Voeg er de knoflook aan toe.
8
Doe er de bloemkool bij en laat even stoven. Doe een scheutje water in de kookpot en laat onder deksel garen op een zacht vuur.
9
Haal het deksel van de kookpot en laat al het water verdampen. De bloemkool moet zacht zijn.
10
Doe de spinazie bij de bloemkool en schep door elkaar. Voeg er de helft van de winterpostelein aan toe.
11
Rooster de pijnboompitten kort in een pan met een likje olijfolie. Mix ze in de hakmolen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
12
Snijd de Parmezaan in stukken en doe hem bij de pijnboompitten. Mix.
13
Doe er de groenten bij en mix tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
De pasta
500 g capellini, zout
14
Breng een grote kom lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
15
Giet af in een vergiet.
Sint-Jakobsnoten
8 Sint Jakobschelpen, olijfolie, boter, peper, zout
16
Verhit een klontje boter met een scheutje olijfolie in een pan.
17
Zorg dat de Sint-Jakobsnoten goed droog zijn.
18
Bak de Sint-Jakobsnoten aan één kant. Kruid met peper en zout.
19
Haal de pan van het vuur en draai de noten om.
Afwerken en serveren
citroensap, olijfolie
20
Pasta met pesto meng.
TIPAls je de pesto van tevoren maakt, warm je hem best even op voor je hem door de pasta roert.
21
Verdeel de pasta over borden en leg er de Sint-Jakobsnoten bij.
22
Druppel wat citroensap op de Sint-Jakobsnoten en werk af met de rest van de winterpostelein en een likje olijfolie.
Voorbereiding
1
Houd de schelp vast met een handdoek.
2
Gebruik een scherp mes om de coquilles te openen. Snijd het nootje los, pal tegen de vlakke kant van de schelp.
3
Schep de inhoud van de schelp los met een lepel en verwijder de ingewanden rond de bleke Sint-Jakobsnoot.
4
Spoel de Sint-Jakobsnoten goed onder stromend water zodat er geen zand meer aan hangt. Dep ze dan voorzichtig droog.
De pesto
0,5 bloemkolen, 300 g spinazie, 1 bosje winterpostelein, 50 g pijnboompitten, 100 g Parmezaanse kaas, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, olijfolie, peper, zout
5
Spoel de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de bloemkool in kleine stukken. Was de winterpostelein en laat uitlekken in een vergiet.
6
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
7
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en fruit de sjalotten. Voeg er de knoflook aan toe.
8
Doe er de bloemkool bij en laat even stoven. Doe een scheutje water in de kookpot en laat onder deksel garen op een zacht vuur.
9
Haal het deksel van de kookpot en laat al het water verdampen. De bloemkool moet zacht zijn.
10
Doe de spinazie bij de bloemkool en schep door elkaar. Voeg er de helft van de winterpostelein aan toe.
11
Rooster de pijnboompitten kort in een pan met een likje olijfolie. Mix ze in de hakmolen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
12
Snijd de Parmezaan in stukken en doe hem bij de pijnboompitten. Mix.
13
Doe er de groenten bij en mix tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
De pasta
500 g capellini, zout
14
Breng een grote kom lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
15
Giet af in een vergiet.
Sint-Jakobsnoten
8 Sint Jakobschelpen, olijfolie, boter, peper, zout
16
Verhit een klontje boter met een scheutje olijfolie in een pan.
17
Zorg dat de Sint-Jakobsnoten goed droog zijn.
18
Bak de Sint-Jakobsnoten aan één kant. Kruid met peper en zout.
19
Haal de pan van het vuur en draai de noten om.
Afwerken en serveren
citroensap, olijfolie
20
Pasta met pesto meng.
TIPAls je de pesto van tevoren maakt, warm je hem best even op voor je hem door de pasta roert.
21
Verdeel de pasta over borden en leg er de Sint-Jakobsnoten bij.
22
Druppel wat citroensap op de Sint-Jakobsnoten en werk af met de rest van de winterpostelein en een likje olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Bloemkolen
0,5
Spinazie
300 g
Winterpostelein
1 bosje
Pijnboompitten
50 g
Parmezaanse kaas
100 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Olijfolie
Peper
Zout
Capellini
500 g
Sint jakobschelpen
8
Boter
Citroensap
Sint-Jakobsnoten met bloemkoolpesto
Vandaag maakt Jeroen wat chiquere dagelijkse kost. De fijne textuur van Sint-Jakobsnoten past perfect bij pasta met een warme pesto op basis van bloemkool en spinazie.Instructies
Voorbereiding
1
Houd de schelp vast met een handdoek.
2
Gebruik een scherp mes om de coquilles te openen. Snijd het nootje los, pal tegen de vlakke kant van de schelp.
3
Schep de inhoud van de schelp los met een lepel en verwijder de ingewanden rond de bleke Sint-Jakobsnoot.
4
Spoel de Sint-Jakobsnoten goed onder stromend water zodat er geen zand meer aan hangt. Dep ze dan voorzichtig droog.
De pesto
0,5 bloemkolen, 300 g spinazie, 1 bosje winterpostelein, 50 g pijnboompitten, 100 g Parmezaanse kaas, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, olijfolie, peper, zout
5
Spoel de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de bloemkool in kleine stukken. Was de winterpostelein en laat uitlekken in een vergiet.
6
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
7
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en fruit de sjalotten. Voeg er de knoflook aan toe.
8
Doe er de bloemkool bij en laat even stoven. Doe een scheutje water in de kookpot en laat onder deksel garen op een zacht vuur.
9
Haal het deksel van de kookpot en laat al het water verdampen. De bloemkool moet zacht zijn.
10
Doe de spinazie bij de bloemkool en schep door elkaar. Voeg er de helft van de winterpostelein aan toe.
11
Rooster de pijnboompitten kort in een pan met een likje olijfolie. Mix ze in de hakmolen.
12
Snijd de Parmezaan in stukken en doe hem bij de pijnboompitten. Mix.
13
Doe er de groenten bij en mix tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
De pasta
500 g capellini, zout
14
Breng een grote kom lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
15
Giet af in een vergiet.
Sint-Jakobsnoten
8 Sint Jakobschelpen, olijfolie, boter, peper, zout
16
Verhit een klontje boter met een scheutje olijfolie in een pan.
17
Zorg dat de Sint-Jakobsnoten goed droog zijn.
18
Bak de Sint-Jakobsnoten aan één kant. Kruid met peper en zout.
19
Haal de pan van het vuur en draai de noten om.
Afwerken en serveren
citroensap, olijfolie
20
Pasta met pesto meng.
TIPAls je de pesto van tevoren maakt, warm je hem best even op voor je hem door de pasta roert.
21
Verdeel de pasta over borden en leg er de Sint-Jakobsnoten bij.
22
Druppel wat citroensap op de Sint-Jakobsnoten en werk af met de rest van de winterpostelein en een likje olijfolie.