Spruitensoep met balletjes
Spruitensoep met balletjes
Spruitensoep met balletjes
Spruitensoep met balletjes
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
4
Selder
2 stengels
Prei
1 stengel
Spruiten
500 g
Aardappelen
2
Tijm
Laurier
Pepers
Zout
Gezouten spek
5 sneetjes
Brokkelkaas
100 g
Kippengehakt
400 g
Ei
1
Paneermeel
50 g
Room
1 scheutje
Benodigdheden
Staafmixer, hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een elektrische staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De soep
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon op het vuur. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
4 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
2 stengels selder, 1 stengel prei
4
Maak de selder en de prei schoon. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
500 g spruiten
5
Maak de spruiten schoon en hak ze fijn in de hakmolen. Stoof de gesnipperde spruiten mee aan.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
6
Giet de warme bouillon bij de groenten. Voeg eventueel water toe tot de groenten volledig onder staan.
2 aardappelen
7
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de soep.
tijm, laurier, pepers, zout
8
Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
5 sneetjes Gezouten spek
9
Doe de sneetjes spek ook in de soep. Zet een deksel schuin op de soepketel en laat 30 tot 40 minuten garen op een zacht vuur.
De balletjes
100 g brokkelkaas, 400 g kippengehakt
10
Rasp de kaas. Meng met het kippengehakt.
1 ei, 50 g paneermeel
11
Doe er het ei en het paneermeel bij. Kneed alles goed door elkaar.
boter
12
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de balletjes rondom goudbruin.
Afwerken en serveren
13
Vis het spek, de tijm en de laurier uit de soepketel. Snijd het spek in reepjes.
14
Mix de soep met een staafmixer.
1 scheutje Room
15
Doe de balletjes en het spek bij de soep. Werk eventueel af met een klein scheutje room.
De soep
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon op het vuur. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
4 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
2 stengels selder, 1 stengel prei
4
Maak de selder en de prei schoon. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
500 g spruiten
5
Maak de spruiten schoon en hak ze fijn in de hakmolen. Stoof de gesnipperde spruiten mee aan.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
6
Giet de warme bouillon bij de groenten. Voeg eventueel water toe tot de groenten volledig onder staan.
2 aardappelen
7
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de soep.
tijm, laurier, pepers, zout
8
Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
5 sneetjes Gezouten spek
9
Doe de sneetjes spek ook in de soep. Zet een deksel schuin op de soepketel en laat 30 tot 40 minuten garen op een zacht vuur.
De balletjes
100 g brokkelkaas, 400 g kippengehakt
10
Rasp de kaas. Meng met het kippengehakt.
1 ei, 50 g paneermeel
11
Doe er het ei en het paneermeel bij. Kneed alles goed door elkaar.
boter
12
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de balletjes rondom goudbruin.
Afwerken en serveren
13
Vis het spek, de tijm en de laurier uit de soepketel. Snijd het spek in reepjes.
14
Mix de soep met een staafmixer.
1 scheutje Room
15
Doe de balletjes en het spek bij de soep. Werk eventueel af met een klein scheutje room.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
4
Selder
2 stengels
Prei
1 stengel
Spruiten
500 g
Aardappelen
2
Tijm
Laurier
Pepers
Zout
Gezouten spek
5 sneetjes
Brokkelkaas
100 g
Kippengehakt
400 g
Ei
1
Paneermeel
50 g
Room
1 scheutje
Spruitensoep met balletjes
Deze soep is een goede manier om je kinderen spruitjes te leren eten. De soep wordt gemixt, dus je ziet de groenten niet meer zitten. We maken een grote ketel soep die je gemakkelijk kunt invriezen.Instructies
De soep
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon op het vuur. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
4 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
2 stengels selder, 1 stengel prei
4
Maak de selder en de prei schoon. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
500 g spruiten
5
Maak de spruiten schoon en hak ze fijn in de hakmolen. Stoof de gesnipperde spruiten mee aan.
6
Giet de warme bouillon bij de groenten. Voeg eventueel water toe tot de groenten volledig onder staan.
2 aardappelen
7
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de soep.
tijm, laurier, pepers, zout
8
Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
5 sneetjes Gezouten spek
9
Doe de sneetjes spek ook in de soep. Zet een deksel schuin op de soepketel en laat 30 tot 40 minuten garen op een zacht vuur.
De balletjes
100 g brokkelkaas, 400 g kippengehakt
10
Rasp de kaas. Meng met het kippengehakt.
1 ei, 50 g paneermeel
11
Doe er het ei en het paneermeel bij. Kneed alles goed door elkaar.
boter
12
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de balletjes rondom goudbruin.
Afwerken en serveren
13
Vis het spek, de tijm en de laurier uit de soepketel. Snijd het spek in reepjes.
14
Mix de soep met een staafmixer.
1 scheutje Room
15
Doe de balletjes en het spek bij de soep. Werk eventueel af met een klein scheutje room.