Instructies
4 personen
De soep
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon op het vuur. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
4 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
2 stengels selder, 1 stengel prei
4
Maak de selder en de prei schoon. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
500 g spruiten
5
Maak de spruiten schoon en hak ze fijn in de hakmolen. Stoof de gesnipperde spruiten mee aan.
6
Giet de warme bouillon bij de groenten. Voeg eventueel water toe tot de groenten volledig onder staan.
2 aardappelen
7
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de soep.
tijm, laurier, pepers, zout
8
Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
5 sneetjes Gezouten spek
9
Doe de sneetjes spek ook in de soep. Zet een deksel schuin op de soepketel en laat 30 tot 40 minuten garen op een zacht vuur.
De balletjes
100 g brokkelkaas, 400 g kippengehakt
10
Rasp de kaas. Meng met het kippengehakt.
1 ei, 50 g paneermeel
11
Doe er het ei en het paneermeel bij. Kneed alles goed door elkaar.
boter
12
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de balletjes rondom goudbruin.
Afwerken en serveren
13
Vis het spek, de tijm en de laurier uit de soepketel. Snijd het spek in reepjes.
14
Mix de soep met een staafmixer.
1 scheutje Room
15