Bananencake
Bananencake
Bananencake
Bananencake
Ingrediënten
4 personen
Boter
120 g
Bloem
120 g
Amandelpoeder
70 g
Zout
Kristalsuiker
120 g
Eieren
2
Bananen
2
Bakpoeder
2 tl
Bloemsuiker
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een ronde bakvorm diameter ongeveer 20 cm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
120 g boter
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
120 g bloem, 70 g amandelpoeder, zout
3
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Doe de bloem en het amandelpoeder samen in een mengschaal. Voeg een snuif zout toe.
120 g kristalsuiker
4
Doe de malse boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Klik de deeghaak vast en laat het toestel draaien.
2 eieren
5
Breek de eieren en voeg ze toe.
2 bananen
6
Schil de bananen en snijd ze in schijfjes van zo’n halve centimeter breed. Doe ze ook bij het ei-suikermengsel. Laat de machine draaien.
7
Voeg nu lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder toe. Meng alles tot een egaal beslag.
2 tl bakpoeder
8
Voeg het bakpoeder toe om het deeg wat luchtiger te maken.
9
Gebruik een keukenpenseel om de binnenzijde van de bakvorm in te vetten met boter. Strooi er vervolgens een beetje bloem over, en zorg dat ze blijft kleven aan het vet. Schud de overtollige bloem eruit.
10
Giet het beslag in het bakblik.
11
Snijd de extra banaan in fijne schijfjes en schik deze op het beslag. Strooi er wat kristalsuiker over.
12
Bak de bananencake een dik halfuur in de hete oven van 175 °C.
bloemsuiker
13
Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Haal hem uit de vorm. Bestrooi met bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
120 g boter
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
120 g bloem, 70 g amandelpoeder, zout
3
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Doe de bloem en het amandelpoeder samen in een mengschaal. Voeg een snuif zout toe.
120 g kristalsuiker
4
Doe de malse boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Klik de deeghaak vast en laat het toestel draaien.
2 eieren
5
Breek de eieren en voeg ze toe.
2 bananen
6
Schil de bananen en snijd ze in schijfjes van zo’n halve centimeter breed. Doe ze ook bij het ei-suikermengsel. Laat de machine draaien.
7
Voeg nu lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder toe. Meng alles tot een egaal beslag.
2 tl bakpoeder
8
Voeg het bakpoeder toe om het deeg wat luchtiger te maken.
9
Gebruik een keukenpenseel om de binnenzijde van de bakvorm in te vetten met boter. Strooi er vervolgens een beetje bloem over, en zorg dat ze blijft kleven aan het vet. Schud de overtollige bloem eruit.
10
Giet het beslag in het bakblik.
11
Snijd de extra banaan in fijne schijfjes en schik deze op het beslag. Strooi er wat kristalsuiker over.
12
Bak de bananencake een dik halfuur in de hete oven van 175 °C.
bloemsuiker
13
Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Haal hem uit de vorm. Bestrooi met bloemsuiker.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Boter
120 g
Bloem
120 g
Amandelpoeder
70 g
Zout
Kristalsuiker
120 g
Eieren
2
Bananen
2
Bakpoeder
2 tl
Bloemsuiker
Bananencake
Niet iedereen is even gek op bananen. Maar met dit recept voor de eenvoudigste bananencake ter wereld verover je vele harten. Ideaal voor verjaardagen, tussendoortjes of als verrassing op tafel tijdens die eerste koude herfstdagen.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
120 g boter
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
120 g bloem, 70 g amandelpoeder, zout
3
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Doe de bloem en het amandelpoeder samen in een mengschaal. Voeg een snuif zout toe.
120 g kristalsuiker
4
Doe de malse boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Klik de deeghaak vast en laat het toestel draaien.
2 eieren
5
Breek de eieren en voeg ze toe.
2 bananen
6
Schil de bananen en snijd ze in schijfjes van zo’n halve centimeter breed. Doe ze ook bij het ei-suikermengsel. Laat de machine draaien.
7
Voeg nu lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder toe. Meng alles tot een egaal beslag.
2 tl bakpoeder
8
Voeg het bakpoeder toe om het deeg wat luchtiger te maken.
9
Gebruik een keukenpenseel om de binnenzijde van de bakvorm in te vetten met boter. Strooi er vervolgens een beetje bloem over, en zorg dat ze blijft kleven aan het vet. Schud de overtollige bloem eruit.
10
Giet het beslag in het bakblik.
11
Snijd de extra banaan in fijne schijfjes en schik deze op het beslag. Strooi er wat kristalsuiker over.
12
Bak de bananencake een dik halfuur in de hete oven van 175 °C.
bloemsuiker
13
Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Haal hem uit de vorm. Bestrooi met bloemsuiker.