Soep van zoete aardappel met krab
Soep van zoete aardappel met krab
Soep van zoete aardappel met krab
Soep van zoete aardappel met krab
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Ajuinen
4
Look
2 teentjes
Zoete aardappelen
4
Rode paprika
1
Gember
1 duim
Groentebouillon
3 l
Limoenblaadjes
4
Currypoeder
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Rode chilipepers
0,5
Kokosmelk
1 klein blikje
Koriander
Krabvlees
250 g
Benodigdheden
Blender, een blender of handmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot.
4 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Snijd de ajuinen in grove stukken. Plet en pel de look. Stoof alles aan.
4 Zoete aardappelen
3
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Laat mee aanstoven.
1 rode paprika
4
Verwijder de pitjes van de paprika. Snijd de paprika in grove stukken en doe ze bij de groenten.
1 duim gember
5
Schil de gember en snijd fijn. Voeg toe aan de groenten.
3 l groentebouillon
6
Giet de groentebouillon bij de groenten.
4 limoenblaadjes, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje garam masala
7
Breng de soep op smaak met de limoenblaadjes, een snuif currypoeder en een snuif garam masala.
8
Zet het deksel op de pot en laat de soep 1,5 uur garen tot de zoete aardappel volledig zacht is.
9
Schep de soep in de blender en mix alles fijn tot een zijdezachte soep.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 rode chilipepers, 1 klein blikje kokosmelk, koriander, 250 g krabvlees
10
Serveer de soep in een kommetje. Leg onderin een portie vers krabvlees en schep de soep erover. Werk af met een scheutje kokosmelk en eventueel wat pluksels koriander en een beetje fijngesnipperde chilipeper. Smakelijk!
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot.
4 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Snijd de ajuinen in grove stukken. Plet en pel de look. Stoof alles aan.
4 Zoete aardappelen
3
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Laat mee aanstoven.
1 rode paprika
4
Verwijder de pitjes van de paprika. Snijd de paprika in grove stukken en doe ze bij de groenten.
1 duim gember
5
Schil de gember en snijd fijn. Voeg toe aan de groenten.
3 l groentebouillon
6
Giet de groentebouillon bij de groenten.
4 limoenblaadjes, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje garam masala
7
Breng de soep op smaak met de limoenblaadjes, een snuif currypoeder en een snuif garam masala.
8
Zet het deksel op de pot en laat de soep 1,5 uur garen tot de zoete aardappel volledig zacht is.
9
Schep de soep in de blender en mix alles fijn tot een zijdezachte soep.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 rode chilipepers, 1 klein blikje kokosmelk, koriander, 250 g krabvlees
10
Serveer de soep in een kommetje. Leg onderin een portie vers krabvlees en schep de soep erover. Werk af met een scheutje kokosmelk en eventueel wat pluksels koriander en een beetje fijngesnipperde chilipeper. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
4
Look
2 teentjes
Zoete aardappelen
4
Rode paprika
1
Gember
1 duim
Groentebouillon
3 l
Limoenblaadjes
4
Currypoeder
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Rode chilipepers
0,5
Kokosmelk
1 klein blikje
Koriander
Krabvlees
250 g
Soep van zoete aardappel met krab
Een soep met garam masala kan niet anders dan hartverwarmend zijn. De bereiding van deze oosterse soep is supereenvoudig: vul de pot met heerlijke ingrediënten zoals bataat, paprika, gember, limoenblaadjes, groentebouillon en currypoeder en laat de tijd zijn werk doen. Als afwerking kiest Jeroen voor vers krabvlees, kokosmelk en koriander voor de liefhebbers.Instructies
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot.
4 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Snijd de ajuinen in grove stukken. Plet en pel de look. Stoof alles aan.
4 Zoete aardappelen
3
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Laat mee aanstoven.
1 rode paprika
4
Verwijder de pitjes van de paprika. Snijd de paprika in grove stukken en doe ze bij de groenten.
1 duim gember
5
Schil de gember en snijd fijn. Voeg toe aan de groenten.
3 l groentebouillon
6
Giet de groentebouillon bij de groenten.
4 limoenblaadjes, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje garam masala
7
Breng de soep op smaak met de limoenblaadjes, een snuif currypoeder en een snuif garam masala.
8
Zet het deksel op de pot en laat de soep 1,5 uur garen tot de zoete aardappel volledig zacht is.
9
Schep de soep in de blender en mix alles fijn tot een zijdezachte soep.
0,5 rode chilipepers, 1 klein blikje kokosmelk, koriander, 250 g krabvlees
10
Serveer de soep in een kommetje. Leg onderin een portie vers krabvlees en schep de soep erover. Werk af met een scheutje kokosmelk en eventueel wat pluksels koriander en een beetje fijngesnipperde chilipeper. Smakelijk!