Instructies

4 personen
olijfolie
1

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot.

4 ajuinen, 2 teentjes Look
2

Snijd de ajuinen in grove stukken. Plet en pel de look. Stoof alles aan.

4 Zoete aardappelen
3

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Laat mee aanstoven.

1 rode paprika
4

Verwijder de pitjes van de paprika. Snijd de paprika in grove stukken en doe ze bij de groenten.

1 duim gember
5

Schil de gember en snijd fijn. Voeg toe aan de groenten.

3 l groentebouillon
6

Giet de groentebouillon bij de groenten.

4 limoenblaadjes, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje garam masala
7

Breng de soep op smaak met de limoenblaadjes, een snuif currypoeder en een snuif garam masala.

8

Zet het deksel op de pot en laat de soep 1,5 uur garen tot de zoete aardappel volledig zacht is.

9

Schep de soep in de blender en mix alles fijn tot een zijdezachte soep.

0,5 rode chilipepers, 1 klein blikje kokosmelk, koriander, 250 g krabvlees
10

Serveer de soep in een kommetje. Leg onderin een portie vers krabvlees en schep de soep erover. Werk af met een scheutje kokosmelk en eventueel wat pluksels koriander en een beetje fijngesnipperde chilipeper. Smakelijk!