Instructies
4 personen
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot.
4 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Snijd de ajuinen in grove stukken. Plet en pel de look. Stoof alles aan.
4 Zoete aardappelen
3
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Laat mee aanstoven.
1 rode paprika
4
Verwijder de pitjes van de paprika. Snijd de paprika in grove stukken en doe ze bij de groenten.
1 duim gember
5
Schil de gember en snijd fijn. Voeg toe aan de groenten.
3 l groentebouillon
6
Giet de groentebouillon bij de groenten.
4 limoenblaadjes, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje garam masala
7
Breng de soep op smaak met de limoenblaadjes, een snuif currypoeder en een snuif garam masala.
8
Zet het deksel op de pot en laat de soep 1,5 uur garen tot de zoete aardappel volledig zacht is.
9
Schep de soep in de blender en mix alles fijn tot een zijdezachte soep.
0,5 rode chilipepers, 1 klein blikje kokosmelk, koriander, 250 g krabvlees
10