Pasta vongole met venkel
Pasta vongole met venkel
Pasta vongole met venkel
Pasta vongole met venkel
Ingrediënten
4 personen
Venusschelpen
500 g
Mosselen
500 g
Olijfolie
Ajuin
1
Look
1 teentje
Venkel
1
Spaghetti
400 g
Zout
Peper
Witte wijn
0,1 l
Tijm
Laurier
Platte peterselie
1 bosje
Tomaten
4
Citroenen
0,5
Venkelbloem
handvol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Zet een ruime pot water op het vuur om straks de pasta te koken.
500 g venusschelpen, 500 g mosselen
2
Spoel de venusschelpen en de mosselen drie tot vier keer in gezouten water. In de schelpen mag geen zand meer achterblijven!
olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan op het vuur.
1 ajuin
4
Pel en snijd de ui maar niet te fijn.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen fijn en laat hem samen met de stukjes ui aanstoven in de olie.
1 venkel
6
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de rest in fijne reepjes. Stoof de venkelreepjes mee aan in de olie.
400 g spaghetti, zout
7
Kook de pasta al dente in licht gezouten water (volgens de aangegeven kooktijd). De venusschelpjes smaken van nature al wat zout.
peper, 0,1 l witte wijn
8
Giet de venusschelpen en de mosselen in de pan op het vuur. Kruid met flink wat peper en blus af met de witte wijn.
TIPDe liefhebbers kunnen in plaats van witte wijn ook een scheutje Ricard toevoegen.
tijm, laurier
9
Doe er nog wat verse tijm en laurier bij, plaats het deksel op de pan en laat enkele minuten garen. Controleer af en toe. Als de schelpjes opengaan, zijn ze bijna gaar. Haal het deksel er dan weer even af.
1 bosje platte peterselie
10
Hak de peterselie fijn.
4 tomaten
11
Snijd de kroontjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine stukken.
12
Giet de spaghetti af en meng de pasta onder de zeevruchten. Doe er de gesnipperde peterselie en de stukjes tomaat bij.
0,5 citroenen, peper
13
Breng op smaak met de zeste van de citroen. Knijp er het sap van een halve citroen bij. Kruid naar smaak met peper van de molen.
14
Meng alles goed onder elkaar.
handvol venkelbloem
15
Serveer de pasta vongole en werk eventueel af met een paar frisse venkelbloemetjes.
1
Zet een ruime pot water op het vuur om straks de pasta te koken.
500 g venusschelpen, 500 g mosselen
2
Spoel de venusschelpen en de mosselen drie tot vier keer in gezouten water. In de schelpen mag geen zand meer achterblijven!
olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan op het vuur.
1 ajuin
4
Pel en snijd de ui maar niet te fijn.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen fijn en laat hem samen met de stukjes ui aanstoven in de olie.
1 venkel
6
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de rest in fijne reepjes. Stoof de venkelreepjes mee aan in de olie.
400 g spaghetti, zout
7
Kook de pasta al dente in licht gezouten water (volgens de aangegeven kooktijd). De venusschelpjes smaken van nature al wat zout.
peper, 0,1 l witte wijn
8
Giet de venusschelpen en de mosselen in de pan op het vuur. Kruid met flink wat peper en blus af met de witte wijn.
TIPDe liefhebbers kunnen in plaats van witte wijn ook een scheutje Ricard toevoegen.
tijm, laurier
9
Doe er nog wat verse tijm en laurier bij, plaats het deksel op de pan en laat enkele minuten garen. Controleer af en toe. Als de schelpjes opengaan, zijn ze bijna gaar. Haal het deksel er dan weer even af.
1 bosje platte peterselie
10
Hak de peterselie fijn.
4 tomaten
11
Snijd de kroontjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine stukken.
12
Giet de spaghetti af en meng de pasta onder de zeevruchten. Doe er de gesnipperde peterselie en de stukjes tomaat bij.
0,5 citroenen, peper
13
Breng op smaak met de zeste van de citroen. Knijp er het sap van een halve citroen bij. Kruid naar smaak met peper van de molen.
14
Meng alles goed onder elkaar.
handvol venkelbloem
15
Serveer de pasta vongole en werk eventueel af met een paar frisse venkelbloemetjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Venusschelpen
500 g
Mosselen
500 g
Olijfolie
Ajuin
1
Look
1 teentje
Venkel
1
Spaghetti
400 g
Zout
Peper
Witte wijn
0,1 l
Tijm
Laurier
Platte peterselie
1 bosje
Tomaten
4
Citroenen
0,5
Venkelbloem
handvol
Pasta vongole met venkel
Jeroen maakt zijn favoriete pastagerecht klaar: spaghetti vongole. Naast verse venusschelpen verdwijnen er ook mosselen, stukjes venkel en tomaat in de pan. Een absolute topper!Instructies
1
Zet een ruime pot water op het vuur om straks de pasta te koken.
500 g venusschelpen, 500 g mosselen
2
Spoel de venusschelpen en de mosselen drie tot vier keer in gezouten water. In de schelpen mag geen zand meer achterblijven!
olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan op het vuur.
1 ajuin
4
Pel en snijd de ui maar niet te fijn.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen fijn en laat hem samen met de stukjes ui aanstoven in de olie.
1 venkel
6
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de rest in fijne reepjes. Stoof de venkelreepjes mee aan in de olie.
400 g spaghetti, zout
7
Kook de pasta al dente in licht gezouten water (volgens de aangegeven kooktijd). De venusschelpjes smaken van nature al wat zout.
peper, 0,1 l witte wijn
8
Giet de venusschelpen en de mosselen in de pan op het vuur. Kruid met flink wat peper en blus af met de witte wijn.
TIPDe liefhebbers kunnen in plaats van witte wijn ook een scheutje Ricard toevoegen.
tijm, laurier
9
Doe er nog wat verse tijm en laurier bij, plaats het deksel op de pan en laat enkele minuten garen. Controleer af en toe. Als de schelpjes opengaan, zijn ze bijna gaar. Haal het deksel er dan weer even af.
1 bosje platte peterselie
10
Hak de peterselie fijn.
4 tomaten
11
Snijd de kroontjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine stukken.
12
Giet de spaghetti af en meng de pasta onder de zeevruchten. Doe er de gesnipperde peterselie en de stukjes tomaat bij.
0,5 citroenen, peper
13
Breng op smaak met de zeste van de citroen. Knijp er het sap van een halve citroen bij. Kruid naar smaak met peper van de molen.
14
Meng alles goed onder elkaar.
handvol venkelbloem
15
Serveer de pasta vongole en werk eventueel af met een paar frisse venkelbloemetjes.