dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers (thumbnail)Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers

Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers

1u 35m
17
100%
10.4K
Recepten

Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers

Een echte stoofpot à la Dagelijkse kost met parelhoen, geuze, gebakken aardappelbolletjes en waterkers.
Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers (thumbnail)Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers

Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers

1u 35m
17
100%
10.4K
Recepten

Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers

Een echte stoofpot à la Dagelijkse kost met parelhoen, geuze, gebakken aardappelbolletjes en waterkers.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 35m
Ingrediënten17
Beoordeling100%
Aantal likes10.4K

Ingrediënten

4 personen
Parelhoen
1
Uien
2
Selder
2
Wortelen
3
Look
2 teentjes
Gerookt spekin dikke plakken
300 g
Bloem
2 el
oude geuzevan 75 cl
1
Peperkoek
4 sneetjes
Graanmosterd
2 el
Tijm
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Waterkers
1 bosje
Aardappelbolletjes
800 g
Frituurolie
Klontjes boter
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 klontjes boter
1
Laat een goede klont boter smelten in een grote pot.
1 parelhoen
2
Snijd eerst de bouten van de parelhoen. Hak het karkas van de borst en hak de borst in twee stukken. Kleur de bouten en de stukken borst aan in de boter en kruid ze met peper en zout.
300 g gerookt spek
3
Snijd het spek in repen en hou het even apart.
2 uien, 2 teentjes Look, 2 selder, 3 wortelen
4
Pel de uien en de look en snijd de uien in ringen. Spoel de selder en de wortelen en snijd ze redelijk grof.
5
Haal de stukken gebakken parelhoen uit de pot en schep het spek in de pot. Laat het spek even bakken.
6
Doe de gesneden groenten en de look bij het spek en stoof alles goed aan.
tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
7
Maak een kruidentuil van de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe.
2 el bloem
8
Voeg de bloem toe, laat het geheel even bakken en leg de stukken kip weer in de pot.
1 Oude Geuze, 4 sneetjes peperkoek, 2 el graanmosterd
9
Giet de Oude Geuze erbij. Snijd de peperkoek in blokjes en voeg ze toe. Voeg ook de graanmosterd toe.
10
Zet een deksel op de pot en laat de parelhoen 1 uur zachtjes stoven.
frituurolie, 800 g aardappelbolletjes
11
Verwarm intussen het vet van de friteuse en bak de aardappelbolletjes krokant.
1 bosje Waterkers
12
Kuis en was de waterkers en laat hem uitlekken. Serveer de stoofpot met de aardappelbolletjes en de waterkers.
1
Laat een goede klont boter smelten in een grote pot.
2
Snijd eerst de bouten van de parelhoen. Hak het karkas van de borst en hak de borst in twee stukken. Kleur de bouten en de stukken borst aan in de boter en kruid ze met peper en zout.

Instructies

1 klontjes boter
1
Laat een goede klont boter smelten in een grote pot.
1 parelhoen
2
Snijd eerst de bouten van de parelhoen. Hak het karkas van de borst en hak de borst in twee stukken. Kleur de bouten en de stukken borst aan in de boter en kruid ze met peper en zout.
300 g gerookt spek
3
Snijd het spek in repen en hou het even apart.
2 uien, 2 teentjes Look, 2 selder, 3 wortelen
4
Pel de uien en de look en snijd de uien in ringen. Spoel de selder en de wortelen en snijd ze redelijk grof.
5
Haal de stukken gebakken parelhoen uit de pot en schep het spek in de pot. Laat het spek even bakken.
6
Doe de gesneden groenten en de look bij het spek en stoof alles goed aan.
tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
7
Maak een kruidentuil van de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe.
2 el bloem
8
Voeg de bloem toe, laat het geheel even bakken en leg de stukken kip weer in de pot.
1 Oude Geuze, 4 sneetjes peperkoek, 2 el graanmosterd
9
Giet de Oude Geuze erbij. Snijd de peperkoek in blokjes en voeg ze toe. Voeg ook de graanmosterd toe.
10
Zet een deksel op de pot en laat de parelhoen 1 uur zachtjes stoven.
frituurolie, 800 g aardappelbolletjes
11
Verwarm intussen het vet van de friteuse en bak de aardappelbolletjes krokant.
1 bosje Waterkers
12
Kuis en was de waterkers en laat hem uitlekken. Serveer de stoofpot met de aardappelbolletjes en de waterkers.
1
Laat een goede klont boter smelten in een grote pot.
2
Snijd eerst de bouten van de parelhoen. Hak het karkas van de borst en hak de borst in twee stukken. Kleur de bouten en de stukken borst aan in de boter en kruid ze met peper en zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers (thumbnail)Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers
4 personen
1u 35m
Ingrediënten
Parelhoen
1
Uien
2
Selder
2
Wortelen
3
Look
2 teentjes
Gerookt spekin dikke plakken
300 g
Bloem
2 el
oude geuzevan 75 cl
1
Peperkoek
4 sneetjes
Graanmosterd
2 el
Tijm
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Waterkers
1 bosje
Aardappelbolletjes
800 g
Frituurolie
Klontjes boter
1

Parelhoen met oude geuze, aardappelbolletjes en waterkers

Een echte stoofpot à la Dagelijkse kost met parelhoen, geuze, gebakken aardappelbolletjes en waterkers.
Instructies
1 klontjes boter
1
Laat een goede klont boter smelten in een grote pot.
1 parelhoen
2
Snijd eerst de bouten van de parelhoen. Hak het karkas van de borst en hak de borst in twee stukken. Kleur de bouten en de stukken borst aan in de boter en kruid ze met peper en zout.
300 g gerookt spek
3
Snijd het spek in repen en hou het even apart.
2 uien, 2 teentjes Look, 2 selder, 3 wortelen
4
Pel de uien en de look en snijd de uien in ringen. Spoel de selder en de wortelen en snijd ze redelijk grof.
5
Haal de stukken gebakken parelhoen uit de pot en schep het spek in de pot. Laat het spek even bakken.
6
Doe de gesneden groenten en de look bij het spek en stoof alles goed aan.
tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
7
Maak een kruidentuil van de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe.
2 el bloem
8
Voeg de bloem toe, laat het geheel even bakken en leg de stukken kip weer in de pot.
1 Oude Geuze, 4 sneetjes peperkoek, 2 el graanmosterd
9
Giet de Oude Geuze erbij. Snijd de peperkoek in blokjes en voeg ze toe. Voeg ook de graanmosterd toe.
10
Zet een deksel op de pot en laat de parelhoen 1 uur zachtjes stoven.
frituurolie, 800 g aardappelbolletjes
11
Verwarm intussen het vet van de friteuse en bak de aardappelbolletjes krokant.
1 bosje Waterkers
12
Kuis en was de waterkers en laat hem uitlekken. Serveer de stoofpot met de aardappelbolletjes en de waterkers.