dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Mulligatawny (thumbnail)Mulligatawny

Mulligatawny

40m
20
-
3.8K
Recepten

Mulligatawny

Mulligatawny betekent eigenlijk ‘peperwater’. Dat klinkt niet echt smakelijk, maar deze Indische currysoep op basis van rijst is echt verrukkelijk. Jeroen maakt een vegetarische mulligatawny, maar een stukje kip past er ook prima bij.
Mulligatawny (thumbnail)Mulligatawny

Mulligatawny

40m
20
-
3.8K
Recepten

Mulligatawny

Mulligatawny betekent eigenlijk ‘peperwater’. Dat klinkt niet echt smakelijk, maar deze Indische currysoep op basis van rijst is echt verrukkelijk. Jeroen maakt een vegetarische mulligatawny, maar een stukje kip past er ook prima bij.
Type gerechtSoep
Totale tijd40m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes3.8K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
2 l
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Limoenblaadjes
Selder
3 stengels
Wortels
4
Citroengras
1 stengel
Rijst
250 g
Kurkuma
Gerookt paprikapoeder
Garam masala
Currypasta
2 el
Tomatenblokjes
400 g
Zout
Puntpaprika
2
Arachideolie
Papadums
4
Yoghurt
4 el

Benodigdheden

Een dunschiller, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze fijn.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de uien en de knoflookpulp in de olie.
0,5 rode chilipepers, limoenblaadjes
5
Laat ook de halve chilipeper even meebakken. Je hoeft de peper niet in stukjes te snijden, zo kan je hem straks makkelijk uit de soep vissen. Ook de limoenblaadjes mogen erbij.
3 stengels selder
6
Spoel de stengels selder. Snijd ze in stukjes.
4 Wortels
7
Schil de wortelen. Snijd ze in dikke brunoise. Stoof de selder en wortelen mee aan.
1 stengel Citroengras
8
Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan, snijd hem in de lengte doormidden en doe de smaakmaker in de pot. Roer en laat alles enkele minuten stoven.
250 g rijst
9
Voeg de rijst toe. Hou rekening met de gaartijd. Als de rijst gaar is, is ook je soep klaar.
kurkuma, gerookt paprikapoeder, garam masala, 2 el currypasta
10
Kruid met kurkuma, gerookt paprikapoeder en garam masala. Doe er de currypasta bij.
400 g Tomatenblokjes
11
Giet er de tomatenblokjes bij. Spoel het blikje uit met water en giet het vocht bij de soep.
zout
12
Bevochtig de soep met de warme groentebouillon. Breng verder op smaak met zout.
2 Puntpaprika
13
Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in brunoise en doe de blokjes bij de soep.
14
Laat de soep even pruttelen onder deksel.
arachideolie, 4 papadums
15
Schenk een flinke bodem arachideolie in een pan en laat ze heet worden. Bak de vellen papadum een voor een in de olie. Ze zullen in geen tijd opkrullen, uitzetten en krokant worden. Laat de gebakken papadums even uitlekken op keukenpapier.
16
Vis de chilipeper uit de soep.
4 el Yoghurt
17
Schep de soep in kommen of diepe borden. Doe er een lepel yoghurt bij voor een frisse toets.
18
Serveer de soep met de krokante papadums.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote soepketel.

Instructies

2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze fijn.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de uien en de knoflookpulp in de olie.
0,5 rode chilipepers, limoenblaadjes
5
Laat ook de halve chilipeper even meebakken. Je hoeft de peper niet in stukjes te snijden, zo kan je hem straks makkelijk uit de soep vissen. Ook de limoenblaadjes mogen erbij.
3 stengels selder
6
Spoel de stengels selder. Snijd ze in stukjes.
4 Wortels
7
Schil de wortelen. Snijd ze in dikke brunoise. Stoof de selder en wortelen mee aan.
1 stengel Citroengras
8
Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan, snijd hem in de lengte doormidden en doe de smaakmaker in de pot. Roer en laat alles enkele minuten stoven.
250 g rijst
9
Voeg de rijst toe. Hou rekening met de gaartijd. Als de rijst gaar is, is ook je soep klaar.
kurkuma, gerookt paprikapoeder, garam masala, 2 el currypasta
10
Kruid met kurkuma, gerookt paprikapoeder en garam masala. Doe er de currypasta bij.
400 g Tomatenblokjes
11
Giet er de tomatenblokjes bij. Spoel het blikje uit met water en giet het vocht bij de soep.
zout
12
Bevochtig de soep met de warme groentebouillon. Breng verder op smaak met zout.
2 Puntpaprika
13
Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in brunoise en doe de blokjes bij de soep.
14
Laat de soep even pruttelen onder deksel.
arachideolie, 4 papadums
15
Schenk een flinke bodem arachideolie in een pan en laat ze heet worden. Bak de vellen papadum een voor een in de olie. Ze zullen in geen tijd opkrullen, uitzetten en krokant worden. Laat de gebakken papadums even uitlekken op keukenpapier.
16
Vis de chilipeper uit de soep.
4 el Yoghurt
17
Schep de soep in kommen of diepe borden. Doe er een lepel yoghurt bij voor een frisse toets.
18
Serveer de soep met de krokante papadums.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote soepketel.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Mulligatawny (thumbnail)Mulligatawny
4 personen
40m
Ingrediënten
Groentebouillon
2 l
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Limoenblaadjes
Selder
3 stengels
Wortels
4
Citroengras
1 stengel
Rijst
250 g
Kurkuma
Gerookt paprikapoeder
Garam masala
Currypasta
2 el
Tomatenblokjes
400 g
Zout
Puntpaprika
2
Arachideolie
Papadums
4
Yoghurt
4 el

Mulligatawny

Mulligatawny betekent eigenlijk ‘peperwater’. Dat klinkt niet echt smakelijk, maar deze Indische currysoep op basis van rijst is echt verrukkelijk. Jeroen maakt een vegetarische mulligatawny, maar een stukje kip past er ook prima bij.
Instructies
2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze fijn.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de uien en de knoflookpulp in de olie.
0,5 rode chilipepers, limoenblaadjes
5
Laat ook de halve chilipeper even meebakken. Je hoeft de peper niet in stukjes te snijden, zo kan je hem straks makkelijk uit de soep vissen. Ook de limoenblaadjes mogen erbij.
3 stengels selder
6
Spoel de stengels selder. Snijd ze in stukjes.
4 Wortels
7
Schil de wortelen. Snijd ze in dikke brunoise. Stoof de selder en wortelen mee aan.
1 stengel Citroengras
8
Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan, snijd hem in de lengte doormidden en doe de smaakmaker in de pot. Roer en laat alles enkele minuten stoven.
250 g rijst
9
Voeg de rijst toe. Hou rekening met de gaartijd. Als de rijst gaar is, is ook je soep klaar.
kurkuma, gerookt paprikapoeder, garam masala, 2 el currypasta
10
Kruid met kurkuma, gerookt paprikapoeder en garam masala. Doe er de currypasta bij.
400 g Tomatenblokjes
11
Giet er de tomatenblokjes bij. Spoel het blikje uit met water en giet het vocht bij de soep.
zout
12
Bevochtig de soep met de warme groentebouillon. Breng verder op smaak met zout.
2 Puntpaprika
13
Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in brunoise en doe de blokjes bij de soep.
14
Laat de soep even pruttelen onder deksel.
arachideolie, 4 papadums
15
Schenk een flinke bodem arachideolie in een pan en laat ze heet worden. Bak de vellen papadum een voor een in de olie. Ze zullen in geen tijd opkrullen, uitzetten en krokant worden. Laat de gebakken papadums even uitlekken op keukenpapier.
16
Vis de chilipeper uit de soep.
4 el Yoghurt
17
Schep de soep in kommen of diepe borden. Doe er een lepel yoghurt bij voor een frisse toets.
18
Serveer de soep met de krokante papadums.