Homemade chiliketchup
Homemade chiliketchup
Homemade chiliketchup
Homemade chiliketchup
Ingrediënten
4 personen
Tomatenrijpe
6
Kristalsuiker
320 g
Water
0,2 l
Sjalotten
4
Gemberstuk knol
100 g
Rode chilipepers
2
Look
2 teentjes
Citroengras
4 stengels
Limoenblaadjes
4
Tomatenpureegeconcentreerd
280 g
Vissauszoute Thaise
1 scheutje
Natuurazijn
1 dl
Maïszetmeelmaizena
3 el
Benodigdheden
Staafmixer, hakmolen, een grote stevige zeef, een hakmolen, een blender of staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Homemade chiliketchup
320 g kristalsuiker, 0,2 l Water
1
Schep de suiker in een ruime pot of pan en schenk er een scheut water bij. Breng de suiker aan de kook op een matig tot stevig vuur. Roer niet in de kokende suiker.
4 Sjalotten, 100 g gember, 6 tomaten, 2 rode chilipepers, 2 teentjes Look
2
Pel intussen de sjalotten en het stuk gember en snij beide ingrediënten in grove stukken. Snij ook de tomaten en de rode chilipepers grof. Pel de tenen look. Doe alles in de beker van je hakmolen of werk met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 stengels Citroengras, 4 limoenblaadjes
3
Snij de taaie stengels citroengras in grove stukken en doe die samen met de limoenblaadjes in de hakmolen.
TIPLimoenblad kan je gedroogd of diepgevroren kopen. Ik verkies de ingevroren versie die te koop is in de oosterse supermarkt. De blaadjes kan je lang bewaren in de diepvries.
280 g Tomatenpuree, 1 scheutje Vissaus
4
Schep de geconcentreerde tomatenpuree erbij en voeg ten slotte een scheutje zoute Thaise vissaus toe. Of vervang de saus door een snuif zout.
5
Hak en mix alle ingrediënten tot pulp.
1 dl natuurazijn
6
Schep het gehakte mengsel bij de kokende karamel, zodra de bleke suikerstroop begint te verkleuren. Roer nu pas in de saus. Giet er de azijn bij en laat de ruwe chiliketchup minstens 20 minuten inkoken op een matig vuur.
7
Zeef de ingekookte chiliketchup. Doe dat in meerdere beurten. Roer en druk met de bolle kant van een pollepel in de zeef, tot er alleen droge pulp in achterblijft. De pulp gooi je weg.
3 el maïszetmeel
8
Geef de ketchup nu de juiste dikte. Breng de rode saus opnieuw aan de kook in een hoge pan. Proef en voeg naar smaak extra vissaus of wat zout toe. Doe een scheutje koud water in een beker en schep het maiszetmeel (maizena) erbij. Roer tot het bindmiddel opgelost is.
9
Schenk het bleke papje bij de hete chiliketchup en roer met de garde tot de saus gebonden is. Schenk de saus in flesjes of bokalen en laat de chiliketchup afkoelen.
1
Schep de suiker in een ruime pot of pan en schenk er een scheut water bij. Breng de suiker aan de kook op een matig tot stevig vuur. Roer niet in de kokende suiker.
2
Pel intussen de sjalotten en het stuk gember en snij beide ingrediënten in grove stukken. Snij ook de tomaten en de rode chilipepers grof. Pel de tenen look. Doe alles in de beker van je hakmolen of werk met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Homemade chiliketchup
320 g kristalsuiker, 0,2 l Water
1
Schep de suiker in een ruime pot of pan en schenk er een scheut water bij. Breng de suiker aan de kook op een matig tot stevig vuur. Roer niet in de kokende suiker.
4 Sjalotten, 100 g gember, 6 tomaten, 2 rode chilipepers, 2 teentjes Look
2
Pel intussen de sjalotten en het stuk gember en snij beide ingrediënten in grove stukken. Snij ook de tomaten en de rode chilipepers grof. Pel de tenen look. Doe alles in de beker van je hakmolen of werk met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 stengels Citroengras, 4 limoenblaadjes
3
Snij de taaie stengels citroengras in grove stukken en doe die samen met de limoenblaadjes in de hakmolen.
TIPLimoenblad kan je gedroogd of diepgevroren kopen. Ik verkies de ingevroren versie die te koop is in de oosterse supermarkt. De blaadjes kan je lang bewaren in de diepvries.
280 g Tomatenpuree, 1 scheutje Vissaus
4
Schep de geconcentreerde tomatenpuree erbij en voeg ten slotte een scheutje zoute Thaise vissaus toe. Of vervang de saus door een snuif zout.
5
Hak en mix alle ingrediënten tot pulp.
1 dl natuurazijn
6
Schep het gehakte mengsel bij de kokende karamel, zodra de bleke suikerstroop begint te verkleuren. Roer nu pas in de saus. Giet er de azijn bij en laat de ruwe chiliketchup minstens 20 minuten inkoken op een matig vuur.
7
Zeef de ingekookte chiliketchup. Doe dat in meerdere beurten. Roer en druk met de bolle kant van een pollepel in de zeef, tot er alleen droge pulp in achterblijft. De pulp gooi je weg.
3 el maïszetmeel
8
Geef de ketchup nu de juiste dikte. Breng de rode saus opnieuw aan de kook in een hoge pan. Proef en voeg naar smaak extra vissaus of wat zout toe. Doe een scheutje koud water in een beker en schep het maiszetmeel (maizena) erbij. Roer tot het bindmiddel opgelost is.
9
Schenk het bleke papje bij de hete chiliketchup en roer met de garde tot de saus gebonden is. Schenk de saus in flesjes of bokalen en laat de chiliketchup afkoelen.
1
Schep de suiker in een ruime pot of pan en schenk er een scheut water bij. Breng de suiker aan de kook op een matig tot stevig vuur. Roer niet in de kokende suiker.
2
Pel intussen de sjalotten en het stuk gember en snij beide ingrediënten in grove stukken. Snij ook de tomaten en de rode chilipepers grof. Pel de tenen look. Doe alles in de beker van je hakmolen of werk met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Tomatenrijpe
6
Kristalsuiker
320 g
Water
0,2 l
Sjalotten
4
Gemberstuk knol
100 g
Rode chilipepers
2
Look
2 teentjes
Citroengras
4 stengels
Limoenblaadjes
4
Tomatenpureegeconcentreerd
280 g
Vissauszoute Thaise
1 scheutje
Natuurazijn
1 dl
Maïszetmeelmaizena
3 el
Homemade chiliketchup
Stap voor stap naar een pikante portie chiliketchup. Met dit recept maak je een royale hoeveelheid, zodat je wat extra saus in de koelkast kunt bewaren.Instructies
Homemade chiliketchup
320 g kristalsuiker, 0,2 l Water
1
Schep de suiker in een ruime pot of pan en schenk er een scheut water bij. Breng de suiker aan de kook op een matig tot stevig vuur. Roer niet in de kokende suiker.
4 Sjalotten, 100 g gember, 6 tomaten, 2 rode chilipepers, 2 teentjes Look
2
Pel intussen de sjalotten en het stuk gember en snij beide ingrediënten in grove stukken. Snij ook de tomaten en de rode chilipepers grof. Pel de tenen look. Doe alles in de beker van je hakmolen of werk met een staafmixer.
4 stengels Citroengras, 4 limoenblaadjes
3
Snij de taaie stengels citroengras in grove stukken en doe die samen met de limoenblaadjes in de hakmolen.
TIPLimoenblad kan je gedroogd of diepgevroren kopen. Ik verkies de ingevroren versie die te koop is in de oosterse supermarkt. De blaadjes kan je lang bewaren in de diepvries.
280 g Tomatenpuree, 1 scheutje Vissaus
4
Schep de geconcentreerde tomatenpuree erbij en voeg ten slotte een scheutje zoute Thaise vissaus toe. Of vervang de saus door een snuif zout.
5
Hak en mix alle ingrediënten tot pulp.
1 dl natuurazijn
6
Schep het gehakte mengsel bij de kokende karamel, zodra de bleke suikerstroop begint te verkleuren. Roer nu pas in de saus. Giet er de azijn bij en laat de ruwe chiliketchup minstens 20 minuten inkoken op een matig vuur.
7
Zeef de ingekookte chiliketchup. Doe dat in meerdere beurten. Roer en druk met de bolle kant van een pollepel in de zeef, tot er alleen droge pulp in achterblijft. De pulp gooi je weg.
3 el maïszetmeel
8
Geef de ketchup nu de juiste dikte. Breng de rode saus opnieuw aan de kook in een hoge pan. Proef en voeg naar smaak extra vissaus of wat zout toe. Doe een scheutje koud water in een beker en schep het maiszetmeel (maizena) erbij. Roer tot het bindmiddel opgelost is.
9
Schenk het bleke papje bij de hete chiliketchup en roer met de garde tot de saus gebonden is. Schenk de saus in flesjes of bokalen en laat de chiliketchup afkoelen.