Mosselsoep met kervel, spinazie en courgette
Mosselsoep met kervel, spinazie en courgette
Mosselsoep met kervel, spinazie en courgette
Mosselsoep met kervel, spinazie en courgette
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
1
Boter
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Selder
4 stengels
Courgettes
2
Tijm
4 takjes
Laurier
4 blaadje
Currypoeder
1 snuifje
Currypasta
1 el
Mosseljus
2 l
Water
1 l
Peper
Zout
Spinazie
500 g
Kervel
200 g
KrabKingkrab
1 blikje
Olijfolie
Benodigdheden
Wat keukentouw, een staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De mosselsoep
boter
1
Smelt een klont boter in een soepketel.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken.
3
Stoof de uien en de knoflook aan.
4 stengels selder
4
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken.
2 courgettes
5
Spoel de courgettes en snijd ze in stukken.
1 Loskokende aardappelen
6
Schil de aardappel en snijd hem in stukken.
7
Doe de selder, courgettes en aardappel bij de ui. Laat alle groenten een paar minuten stoven.
4 takjes tijm, 4 blaadje laurier
8
Bind de tijm en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel.
1 snuifje currypoeder, 1 el currypasta
9
Kruid de groenten met currypoeder en roer er de currypasta door.
2 l mosseljus, 1 l Water
10
Bevochtig de groenten met de mosseljus. Voeg water toe tot de groenten onder staan.
peper, zout
11
Kruid met peper en zout.
12
Zet een deksel op de soepketel en laat op een zacht vuur 20 tot 30 minuten garen.
500 g spinazie, 200 g kervel
13
Spoel intussen de spinazie en verwijder de harde stelen. Spoel de kervel. Laat uitlekken in een vergiet.
14
Haal het bouquet garni uit de soepketel en mix de soep.
15
Doe de kervel en de spinazie bij de soep. Mix glad. Breng eventueel op smaak met wat extra zout.
TIPJe kunt de soep zeven, maar het is niet noodzakelijk.
De afwerking
1 blikje krab
16
Laat de krab uitlekken in een vergiet.
olijfolie
17
Serveer de soep met krab en een likje olijfolie.
De mosselsoep
boter
1
Smelt een klont boter in een soepketel.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken.
3
Stoof de uien en de knoflook aan.
4 stengels selder
4
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken.
2 courgettes
5
Spoel de courgettes en snijd ze in stukken.
1 Loskokende aardappelen
6
Schil de aardappel en snijd hem in stukken.
7
Doe de selder, courgettes en aardappel bij de ui. Laat alle groenten een paar minuten stoven.
4 takjes tijm, 4 blaadje laurier
8
Bind de tijm en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel.
1 snuifje currypoeder, 1 el currypasta
9
Kruid de groenten met currypoeder en roer er de currypasta door.
2 l mosseljus, 1 l Water
10
Bevochtig de groenten met de mosseljus. Voeg water toe tot de groenten onder staan.
peper, zout
11
Kruid met peper en zout.
12
Zet een deksel op de soepketel en laat op een zacht vuur 20 tot 30 minuten garen.
500 g spinazie, 200 g kervel
13
Spoel intussen de spinazie en verwijder de harde stelen. Spoel de kervel. Laat uitlekken in een vergiet.
14
Haal het bouquet garni uit de soepketel en mix de soep.
15
Doe de kervel en de spinazie bij de soep. Mix glad. Breng eventueel op smaak met wat extra zout.
TIPJe kunt de soep zeven, maar het is niet noodzakelijk.
De afwerking
1 blikje krab
16
Laat de krab uitlekken in een vergiet.
olijfolie
17
Serveer de soep met krab en een likje olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
1
Boter
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Selder
4 stengels
Courgettes
2
Tijm
4 takjes
Laurier
4 blaadje
Currypoeder
1 snuifje
Currypasta
1 el
Mosseljus
2 l
Water
1 l
Peper
Zout
Spinazie
500 g
Kervel
200 g
KrabKingkrab
1 blikje
Olijfolie
Mosselsoep met kervel, spinazie en courgette
In deze mosselsoep gebruikt Jeroen de jus die overblijft nadat hij de mosselen gekookt heeft. Door spinazie door de soep te mixen, wordt ze prachtig groen.Instructies
De mosselsoep
boter
1
Smelt een klont boter in een soepketel.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken.
3
Stoof de uien en de knoflook aan.
4 stengels selder
4
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken.
2 courgettes
5
Spoel de courgettes en snijd ze in stukken.
1 Loskokende aardappelen
6
Schil de aardappel en snijd hem in stukken.
7
Doe de selder, courgettes en aardappel bij de ui. Laat alle groenten een paar minuten stoven.
4 takjes tijm, 4 blaadje laurier
8
Bind de tijm en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel.
1 snuifje currypoeder, 1 el currypasta
9
Kruid de groenten met currypoeder en roer er de currypasta door.
2 l mosseljus, 1 l Water
10
Bevochtig de groenten met de mosseljus. Voeg water toe tot de groenten onder staan.
peper, zout
11
Kruid met peper en zout.
12
Zet een deksel op de soepketel en laat op een zacht vuur 20 tot 30 minuten garen.
500 g spinazie, 200 g kervel
13
Spoel intussen de spinazie en verwijder de harde stelen. Spoel de kervel. Laat uitlekken in een vergiet.
14
Haal het bouquet garni uit de soepketel en mix de soep.
15
Doe de kervel en de spinazie bij de soep. Mix glad. Breng eventueel op smaak met wat extra zout.
TIPJe kunt de soep zeven, maar het is niet noodzakelijk.
De afwerking
1 blikje krab
16
Laat de krab uitlekken in een vergiet.
olijfolie
17
Serveer de soep met krab en een likje olijfolie.