Instructies

4 personen

De mosselsoep

boter
1

Smelt een klont boter in een soepketel.

3 ajuinen, 2 teentjes Look
2

Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken.

3

Stoof de uien en de knoflook aan.

4 stengels selder
4

Spoel de selder en snijd de stengels in stukken.

2 courgettes
5

Spoel de courgettes en snijd ze in stukken.

1 Loskokende aardappelen
6

Schil de aardappel en snijd hem in stukken.

7

Doe de selder, courgettes en aardappel bij de ui. Laat alle groenten een paar minuten stoven.

4 takjes tijm, 4 blaadje laurier
8

Bind de tijm en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel.

1 snuifje currypoeder, 1 el currypasta
9

Kruid de groenten met currypoeder en roer er de currypasta door.

2 l mosseljus, 1 l Water
10

Bevochtig de groenten met de mosseljus. Voeg water toe tot de groenten onder staan.

peper, zout
11

Kruid met peper en zout.

12

Zet een deksel op de soepketel en laat op een zacht vuur 20 tot 30 minuten garen.

500 g spinazie, 200 g kervel
13

Spoel intussen de spinazie en verwijder de harde stelen. Spoel de kervel. Laat uitlekken in een vergiet.

14

Haal het bouquet garni uit de soepketel en mix de soep.

15

Doe de kervel en de spinazie bij de soep. Mix glad. Breng eventueel op smaak met wat extra zout.

TIPJe kunt de soep zeven, maar het is niet noodzakelijk.

De afwerking

1 blikje krab
16

Laat de krab uitlekken in een vergiet.

olijfolie
17

Serveer de soep met krab en een likje olijfolie.