dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette (thumbnail)Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette

Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette

45m
21
-
3.9K
Recepten

Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette

Een kroket met een vulling van bio geitenkaas met een slaatje van witloof, roodlof en appel, en een vinaigrette met honing.
Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette (thumbnail)Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette

Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette

45m
21
-
3.9K
Recepten

Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette

Een kroket met een vulling van bio geitenkaas met een slaatje van witloof, roodlof en appel, en een vinaigrette met honing.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes3.9K

Ingrediënten

4 personen
Boter
120 g
Bloem
130 g
Melk
0,6 l
Geitenkaasbv. aurlie van karditsel
300 g
Citroenende zestes en het sa
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Bloem
100 g
Eieren
2
Olie met neutrale smaak
1 scheutje
Paneermeel
100 g
Panko
100 g
Witloof
1 pijltje
Roodlof
0,25
Appelsjonagold
0,5
Olijfolie
1 scheutje
Dragonazijn
1 scheutje
Dragon
1 takje
Honing
2 el
Mosterd
1 el
Dragonazijn
1 scheutje
Zonnebloemolie
0,1 l
Peper
Zout

Benodigdheden

Friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het krokettenbeslag

120 g boter, 130 g bloem
1
Laat de boter smelten in een pot, voeg er de bloem aan toe en meng ze tot een roux.
300 g geitenkaas (bv. aurlie van karditsel), 0,5 citroenen (de zestes en het sa), 1 snuifje cayennepeper, 0,6 l melk
2
Maal de geitenkaas fijn. Voeg de melk toe aan de roux en breng het aan de kook. Laat de geitenkaas erin oplossen. Breng op smaak met peper, zout, de citroenzeste en het sap, en een snuif cayennepeper.
1 scheutje olie met neutrale smaak
3
Vet een ovenschaal in met neutrale olie. Stort het beslag erin, dek af met vershoudfolie en laat het opstijven in de koelkast.

De witloofsalade en dressing

1 el mosterd, 2 el honing, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l zonnebloemolie, peper, zout
4
Meng de mosterd met de honing, de azijn en de zonnebloemolie en breng de dressing op smaak met peper en zout.
0,25 Roodlof, 1 pijltje witloof, 0,5 appels (jonagold), 1 scheutje olijfolie, 1 takje dragon
5
Snijd de radicchio, de appel en het witloof fijn, doe alles in een kom en breng op smaak met olijfolie, dragonazijn, peper en zout. Voeg de fijngesnipperde dragon toe en meng de salade.

Afwerking

6
Laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
2 eieren, 1 scheutje olie met neutrale smaak, 100 g paneermeel, 100 g panko
7
Snijd het opgesteven krokettenbeslag in gelijke stukken en paneer ze: eerst in bloem, daarna door losgeklopt ei met een scheut olie en als laatste een laagje paneermeel gemengd met panko.
8
Bak de kroketten goudbruin. Serveer ze met de salade en de dressing.
1
Laat de boter smelten in een pot, voeg er de bloem aan toe en meng ze tot een roux.
2
Maal de geitenkaas fijn. Voeg de melk toe aan de roux en breng het aan de kook. Laat de geitenkaas erin oplossen. Breng op smaak met peper, zout, de citroenzeste en het sap, en een snuif cayennepeper.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Het krokettenbeslag

120 g boter, 130 g bloem
1
Laat de boter smelten in een pot, voeg er de bloem aan toe en meng ze tot een roux.
300 g geitenkaas (bv. aurlie van karditsel), 0,5 citroenen (de zestes en het sa), 1 snuifje cayennepeper, 0,6 l melk
2
Maal de geitenkaas fijn. Voeg de melk toe aan de roux en breng het aan de kook. Laat de geitenkaas erin oplossen. Breng op smaak met peper, zout, de citroenzeste en het sap, en een snuif cayennepeper.
1 scheutje olie met neutrale smaak
3
Vet een ovenschaal in met neutrale olie. Stort het beslag erin, dek af met vershoudfolie en laat het opstijven in de koelkast.

De witloofsalade en dressing

1 el mosterd, 2 el honing, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l zonnebloemolie, peper, zout
4
Meng de mosterd met de honing, de azijn en de zonnebloemolie en breng de dressing op smaak met peper en zout.
0,25 Roodlof, 1 pijltje witloof, 0,5 appels (jonagold), 1 scheutje olijfolie, 1 takje dragon
5
Snijd de radicchio, de appel en het witloof fijn, doe alles in een kom en breng op smaak met olijfolie, dragonazijn, peper en zout. Voeg de fijngesnipperde dragon toe en meng de salade.

Afwerking

6
Laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
2 eieren, 1 scheutje olie met neutrale smaak, 100 g paneermeel, 100 g panko
7
Snijd het opgesteven krokettenbeslag in gelijke stukken en paneer ze: eerst in bloem, daarna door losgeklopt ei met een scheut olie en als laatste een laagje paneermeel gemengd met panko.
8
Bak de kroketten goudbruin. Serveer ze met de salade en de dressing.
1
Laat de boter smelten in een pot, voeg er de bloem aan toe en meng ze tot een roux.
2
Maal de geitenkaas fijn. Voeg de melk toe aan de roux en breng het aan de kook. Laat de geitenkaas erin oplossen. Breng op smaak met peper, zout, de citroenzeste en het sap, en een snuif cayennepeper.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette (thumbnail)Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
120 g
Bloem
130 g
Melk
0,6 l
Geitenkaasbv. aurlie van karditsel
300 g
Citroenende zestes en het sa
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Bloem
100 g
Eieren
2
Olie met neutrale smaak
1 scheutje
Paneermeel
100 g
Panko
100 g
Witloof
1 pijltje
Roodlof
0,25
Appelsjonagold
0,5
Olijfolie
1 scheutje
Dragonazijn
1 scheutje
Dragon
1 takje
Honing
2 el
Mosterd
1 el
Dragonazijn
1 scheutje
Zonnebloemolie
0,1 l
Peper
Zout

Kroket van geitenkaas en witloofsalade met radicchio en honingvinaigrette

Een kroket met een vulling van bio geitenkaas met een slaatje van witloof, roodlof en appel, en een vinaigrette met honing.
Instructies

Het krokettenbeslag

120 g boter, 130 g bloem
1
Laat de boter smelten in een pot, voeg er de bloem aan toe en meng ze tot een roux.
300 g geitenkaas (bv. aurlie van karditsel), 0,5 citroenen (de zestes en het sa), 1 snuifje cayennepeper, 0,6 l melk
2
Maal de geitenkaas fijn. Voeg de melk toe aan de roux en breng het aan de kook. Laat de geitenkaas erin oplossen. Breng op smaak met peper, zout, de citroenzeste en het sap, en een snuif cayennepeper.
1 scheutje olie met neutrale smaak
3
Vet een ovenschaal in met neutrale olie. Stort het beslag erin, dek af met vershoudfolie en laat het opstijven in de koelkast.

De witloofsalade en dressing

1 el mosterd, 2 el honing, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l zonnebloemolie, peper, zout
4
Meng de mosterd met de honing, de azijn en de zonnebloemolie en breng de dressing op smaak met peper en zout.
0,25 Roodlof, 1 pijltje witloof, 0,5 appels (jonagold), 1 scheutje olijfolie, 1 takje dragon
5
Snijd de radicchio, de appel en het witloof fijn, doe alles in een kom en breng op smaak met olijfolie, dragonazijn, peper en zout. Voeg de fijngesnipperde dragon toe en meng de salade.

Afwerking

6
Laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
2 eieren, 1 scheutje olie met neutrale smaak, 100 g paneermeel, 100 g panko
7
Snijd het opgesteven krokettenbeslag in gelijke stukken en paneer ze: eerst in bloem, daarna door losgeklopt ei met een scheut olie en als laatste een laagje paneermeel gemengd met panko.
8
Bak de kroketten goudbruin. Serveer ze met de salade en de dressing.