dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie (thumbnail)Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie

Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie

1u 10m
22
100%
5K
Recepten

Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie

Een vegetarische lasagne met een ragout op basis van gedroogde champignons en oesterzwammen, gestoofde spinazie en een lichte kaassaus.
Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie (thumbnail)Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie

Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie

1u 10m
22
100%
5K
Recepten

Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie

Een vegetarische lasagne met een ragout op basis van gedroogde champignons en oesterzwammen, gestoofde spinazie en een lichte kaassaus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten22
Beoordeling100%
Aantal likes5K

Ingrediënten

4 personen
Gedroogde champignons
50 g
Uien
2
Oesterzwammen
600 g
Wortelen
2
Selder
2
Look
3 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
Tomatenpuree
2 el
Rode wijn
0,3 l
Tijm
1 takje
Oregano
1 takje
Rozemarijn
1 takje
Tomatenblokjes
1
Tomaten passata
0,3 l
Verse lasagnevellen
1 pakje
Spinazie
500 g
Look
1 teentje
Nootmuskaat
1 snuifje
Boter
30 g
Bloem
30 g
Melk
0,6 l
Gemalen kaas (Emmental)
200 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Citroenensap
0,5

Benodigdheden

Hakmolen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

50 g gedroogde champignons
1
Laat de gedroogde champignons weken in heet water.
600 g oesterzwammen
2
Snijd de oesterzwammen grof en bak ze in boter met een scheut olijfolie.
3 teentjes Look
3
Snijd de look fijn en voeg hem toe.
2 wortelen, 2 selder, 2 uien
4
Snijd de wortelen, de selder en de uien grof, hak ze fijn in de hakmolen en voeg ze toe aan de champignons.
2 el Tomatenpuree, 1 snuifje chiliflakes, 0,3 l rode wijn
5
Voeg de tomatenpuree en de chiliflakes toe, laat even bakken en giet de rode wijn erbij.
0,3 l Tomaten passata, 1 Tomatenblokjes, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 takje oregano
6
Laat even inkoken en voeg er de fijngehakte kruiden, de passata en de tomatenblokjes aan toe.
7
Giet de bouillon van de gedroogde champignons door een zeef bij de ragout.
8
Hak de geweekte champignons fijn en doe ze erbij. Kruid met zout en laat de ragout even inkoken.
500 g spinazie, 1 teentje Look, 1 snuifje nootmuskaat
9
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C. Stoof de spinazie met een teentje look aan in boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
30 g boter, 30 g bloem
10
Laat de boter smelten, voeg er de bloem aan toe en meng tot een roux.
0,6 l melk, 200 g Gemalen kaas (Emmental), 1 snuifje nootmuskaat, 0,5 citroenen (sap)
11
Doe de melk bij de roux, breng de saus al roerend aan de kook en laat er de helft van de kaas in oplossen. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap.
1 pakje verse lasagnevellen
12
Schep wat kaassaus in een ovenschaal en leg er enkele lasagnevellen op. Schep er weer een laagje kaassaus over en verspreid er wat ragout en gestoofde spinazie over.
13
Leg een tweede laag lasagnevellen en herhaal de stappen met kaassaus, ragout, spinazie en lasagnevellen tot de schaal vol is. Eindig met een laag kaassaus en strooi er wat extra gemalen kaas over.
14
Schuif de ovenschaal 20 tot 25 minuten in de oven.
1
Laat de gedroogde champignons weken in heet water.
2
Snijd de oesterzwammen grof en bak ze in boter met een scheut olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

50 g gedroogde champignons
1
Laat de gedroogde champignons weken in heet water.
600 g oesterzwammen
2
Snijd de oesterzwammen grof en bak ze in boter met een scheut olijfolie.
3 teentjes Look
3
Snijd de look fijn en voeg hem toe.
2 wortelen, 2 selder, 2 uien
4
Snijd de wortelen, de selder en de uien grof, hak ze fijn in de hakmolen en voeg ze toe aan de champignons.
2 el Tomatenpuree, 1 snuifje chiliflakes, 0,3 l rode wijn
5
Voeg de tomatenpuree en de chiliflakes toe, laat even bakken en giet de rode wijn erbij.
0,3 l Tomaten passata, 1 Tomatenblokjes, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 takje oregano
6
Laat even inkoken en voeg er de fijngehakte kruiden, de passata en de tomatenblokjes aan toe.
7
Giet de bouillon van de gedroogde champignons door een zeef bij de ragout.
8
Hak de geweekte champignons fijn en doe ze erbij. Kruid met zout en laat de ragout even inkoken.
500 g spinazie, 1 teentje Look, 1 snuifje nootmuskaat
9
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C. Stoof de spinazie met een teentje look aan in boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
30 g boter, 30 g bloem
10
Laat de boter smelten, voeg er de bloem aan toe en meng tot een roux.
0,6 l melk, 200 g Gemalen kaas (Emmental), 1 snuifje nootmuskaat, 0,5 citroenen (sap)
11
Doe de melk bij de roux, breng de saus al roerend aan de kook en laat er de helft van de kaas in oplossen. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap.
1 pakje verse lasagnevellen
12
Schep wat kaassaus in een ovenschaal en leg er enkele lasagnevellen op. Schep er weer een laagje kaassaus over en verspreid er wat ragout en gestoofde spinazie over.
13
Leg een tweede laag lasagnevellen en herhaal de stappen met kaassaus, ragout, spinazie en lasagnevellen tot de schaal vol is. Eindig met een laag kaassaus en strooi er wat extra gemalen kaas over.
14
Schuif de ovenschaal 20 tot 25 minuten in de oven.
1
Laat de gedroogde champignons weken in heet water.
2
Snijd de oesterzwammen grof en bak ze in boter met een scheut olijfolie.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie (thumbnail)Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Gedroogde champignons
50 g
Uien
2
Oesterzwammen
600 g
Wortelen
2
Selder
2
Look
3 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
Tomatenpuree
2 el
Rode wijn
0,3 l
Tijm
1 takje
Oregano
1 takje
Rozemarijn
1 takje
Tomatenblokjes
1
Tomaten passata
0,3 l
Verse lasagnevellen
1 pakje
Spinazie
500 g
Look
1 teentje
Nootmuskaat
1 snuifje
Boter
30 g
Bloem
30 g
Melk
0,6 l
Gemalen kaas (Emmental)
200 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Citroenensap
0,5

Lasagne met ragout van oesterzwam en spinazie

Een vegetarische lasagne met een ragout op basis van gedroogde champignons en oesterzwammen, gestoofde spinazie en een lichte kaassaus.
Instructies
50 g gedroogde champignons
1
Laat de gedroogde champignons weken in heet water.
600 g oesterzwammen
2
Snijd de oesterzwammen grof en bak ze in boter met een scheut olijfolie.
3 teentjes Look
3
Snijd de look fijn en voeg hem toe.
2 wortelen, 2 selder, 2 uien
4
Snijd de wortelen, de selder en de uien grof, hak ze fijn in de hakmolen en voeg ze toe aan de champignons.
2 el Tomatenpuree, 1 snuifje chiliflakes, 0,3 l rode wijn
5
Voeg de tomatenpuree en de chiliflakes toe, laat even bakken en giet de rode wijn erbij.
0,3 l Tomaten passata, 1 Tomatenblokjes, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 takje oregano
6
Laat even inkoken en voeg er de fijngehakte kruiden, de passata en de tomatenblokjes aan toe.
7
Giet de bouillon van de gedroogde champignons door een zeef bij de ragout.
8
Hak de geweekte champignons fijn en doe ze erbij. Kruid met zout en laat de ragout even inkoken.
500 g spinazie, 1 teentje Look, 1 snuifje nootmuskaat
9
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C. Stoof de spinazie met een teentje look aan in boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
30 g boter, 30 g bloem
10
Laat de boter smelten, voeg er de bloem aan toe en meng tot een roux.
0,6 l melk, 200 g Gemalen kaas (Emmental), 1 snuifje nootmuskaat, 0,5 citroenen (sap)
11
Doe de melk bij de roux, breng de saus al roerend aan de kook en laat er de helft van de kaas in oplossen. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap.
1 pakje verse lasagnevellen
12
Schep wat kaassaus in een ovenschaal en leg er enkele lasagnevellen op. Schep er weer een laagje kaassaus over en verspreid er wat ragout en gestoofde spinazie over.
13
Leg een tweede laag lasagnevellen en herhaal de stappen met kaassaus, ragout, spinazie en lasagnevellen tot de schaal vol is. Eindig met een laag kaassaus en strooi er wat extra gemalen kaas over.
14
Schuif de ovenschaal 20 tot 25 minuten in de oven.