Tapiocapudding met peer en speculaas
Tapiocapudding met peer en speculaas
Tapiocapudding met peer en speculaas
Tapiocapudding met peer en speculaas
Ingrediënten
4 personen
Tapioca
140 g
Melk
700 ml
Kristalsuiker
100 g
Eieren
2
Suiker
50 g
Puddingpoeder
25 g
Kokosmelk
400 ml
Kaneel
1 snuifje
Peren
2
Speculaas koekjeseventueel glutenvrij
100 g
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, 4 dessertglazen, een vijzel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
140 g Tapioca, 700 ml melk, 100 g kristalsuiker
1
Verwarm de tapioca met de melk en de suiker in een steelpannetje op een zacht vuur.
TIPTapioca bevat veel zetmeel. Roer regelmatig met een houten lepel om aanbakken te voorkomen.
2 eieren
2
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.
50 g suiker, 25 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
400 ml kokosmelk
4
Breng intussen de kokosmelk aan de kook op een matig vuur.
5
Giet een beetje warme kokosmelk bij de ruban en roer los met een garde. Giet de losgeroerde ruban weer bij de rest van de melk en laat binden tot pudding op het vuur.
1 snuifje kaneel
6
Breng de pudding op smaak met een snuifje kaneel.
7
Giet de pudding bij het tapiocamengsel. Roer goed en laat vervolgens een beetje afkoelen.
2 peren
8
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes peer over de dessertglazen. Doe er een schep lauwe tapaciopudding bovenop.
100 g Speculaas koekjes
9
Doe de speculaaskoekjes in de vijzel en verkruimel ze. Strooi een laag crumble op de pudding met peer. Serveer meteen.
140 g Tapioca, 700 ml melk, 100 g kristalsuiker
1
Verwarm de tapioca met de melk en de suiker in een steelpannetje op een zacht vuur.
TIPTapioca bevat veel zetmeel. Roer regelmatig met een houten lepel om aanbakken te voorkomen.
2 eieren
2
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.
50 g suiker, 25 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
400 ml kokosmelk
4
Breng intussen de kokosmelk aan de kook op een matig vuur.
5
Giet een beetje warme kokosmelk bij de ruban en roer los met een garde. Giet de losgeroerde ruban weer bij de rest van de melk en laat binden tot pudding op het vuur.
1 snuifje kaneel
6
Breng de pudding op smaak met een snuifje kaneel.
7
Giet de pudding bij het tapiocamengsel. Roer goed en laat vervolgens een beetje afkoelen.
2 peren
8
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes peer over de dessertglazen. Doe er een schep lauwe tapaciopudding bovenop.
100 g Speculaas koekjes
9
Doe de speculaaskoekjes in de vijzel en verkruimel ze. Strooi een laag crumble op de pudding met peer. Serveer meteen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Tapioca
140 g
Melk
700 ml
Kristalsuiker
100 g
Eieren
2
Suiker
50 g
Puddingpoeder
25 g
Kokosmelk
400 ml
Kaneel
1 snuifje
Peren
2
Speculaas koekjeseventueel glutenvrij
100 g
Tapiocapudding met peer en speculaas
Tapioca is een zetmeelrijk en glutenvrij ingrediënt, gemaakt van de cassavewortel of maniokwortel. Jeroens grootmoeder gebruikte tapioca vaak als bindmiddel voor allerlei soepen. In dit recept maakt Jeroen er een smeuïge pap van, met blokjes peer en krokante speculaas.Instructies
140 g Tapioca, 700 ml melk, 100 g kristalsuiker
1
Verwarm de tapioca met de melk en de suiker in een steelpannetje op een zacht vuur.
TIPTapioca bevat veel zetmeel. Roer regelmatig met een houten lepel om aanbakken te voorkomen.
2 eieren
2
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.
50 g suiker, 25 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
400 ml kokosmelk
4
Breng intussen de kokosmelk aan de kook op een matig vuur.
5
Giet een beetje warme kokosmelk bij de ruban en roer los met een garde. Giet de losgeroerde ruban weer bij de rest van de melk en laat binden tot pudding op het vuur.
1 snuifje kaneel
6
Breng de pudding op smaak met een snuifje kaneel.
7
Giet de pudding bij het tapiocamengsel. Roer goed en laat vervolgens een beetje afkoelen.
2 peren
8
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes peer over de dessertglazen. Doe er een schep lauwe tapaciopudding bovenop.
100 g Speculaas koekjes
9
Doe de speculaaskoekjes in de vijzel en verkruimel ze. Strooi een laag crumble op de pudding met peer. Serveer meteen.