Balletjes met seldersaus
Balletjes met seldersaus
Balletjes met seldersaus
Balletjes met seldersaus
Ingrediënten
4 personen
Gehakt
500 g
Look
1 teentje
Peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout
Paneermeel
2 el
Selder
1
Sjalotten
2
Witte wijn
1 scheutje
Room
0,2 l
Tijm
Laurier
Ei
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Balletjes met seldersaus
1 teentje Look, 0,5 bosjes peterselie
1
Plet de look fijn met de zijkant van een breed mes en hak de peterselie.
500 g gehakt, 2 el paneermeel, 1 ei
2
Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het paneermeel, het ei, de geplette look en de peterselie toe.
TIPEr kan ook een gesnipperde sjalot bij het gehaktmengsel, maar dan moet je die vooraf kort aanstoven.
zout, peper
3
Kneed het vleesmengsel en voeg naar smaak wat zout en peper van de molen toe. Rol egale balletjes (van zo’n 3 à 4 cm diameter).
4
Verhit een klont boter in een pan en bak de balletjes rondom rond goudbruin. De balletjes moeten nog niet doorbakken zijn, want straks garen ze verder in de seldersaus.
2 Sjalotten, 1 selder
5
Hak de sjalotten fijn en snij de bleke stengels van de selder in kleine stukjes.
TIPJeroen verkiest de binnenste stengels van de groente. Wie de buitenste stengels gebruikt, kan ze beter vooraf even schillen, zodat er geen harde vezels in de pot terecht komen.
tijm, laurier
6
Smelt een klontje boter in een ruime kookpot en stoof de sjalot en de selder aan op een matig vuur. De selder mag gerust een beetje kleuren. Maak intussen een bouquet garni door enkele takjes tijm en de laurier samen te binden met keukentouw, en voeg het toe aan de pot.
1 scheutje witte wijn
7
Voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat de alcohol even verdampen. (Wie niet van wijn houdt, kan ook groente- of kippenbouillon gebruiken.)
0,2 l Room
8
Schenk de room in de pot.
9
Doe de balletjes bij dit mengsel, zet het deksel op de pot en laat alles een kwartier sudderen op een zacht vuur.
10
Serveer de balletjes met selder met puree of een gekookte aardappel.
Balletjes met seldersaus
1 teentje Look, 0,5 bosjes peterselie
1
Plet de look fijn met de zijkant van een breed mes en hak de peterselie.
500 g gehakt, 2 el paneermeel, 1 ei
2
Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het paneermeel, het ei, de geplette look en de peterselie toe.
TIPEr kan ook een gesnipperde sjalot bij het gehaktmengsel, maar dan moet je die vooraf kort aanstoven.
zout, peper
3
Kneed het vleesmengsel en voeg naar smaak wat zout en peper van de molen toe. Rol egale balletjes (van zo’n 3 à 4 cm diameter).
4
Verhit een klont boter in een pan en bak de balletjes rondom rond goudbruin. De balletjes moeten nog niet doorbakken zijn, want straks garen ze verder in de seldersaus.
2 Sjalotten, 1 selder
5
Hak de sjalotten fijn en snij de bleke stengels van de selder in kleine stukjes.
TIPJeroen verkiest de binnenste stengels van de groente. Wie de buitenste stengels gebruikt, kan ze beter vooraf even schillen, zodat er geen harde vezels in de pot terecht komen.
tijm, laurier
6
Smelt een klontje boter in een ruime kookpot en stoof de sjalot en de selder aan op een matig vuur. De selder mag gerust een beetje kleuren. Maak intussen een bouquet garni door enkele takjes tijm en de laurier samen te binden met keukentouw, en voeg het toe aan de pot.
1 scheutje witte wijn
7
Voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat de alcohol even verdampen. (Wie niet van wijn houdt, kan ook groente- of kippenbouillon gebruiken.)
0,2 l Room
8
Schenk de room in de pot.
9
Doe de balletjes bij dit mengsel, zet het deksel op de pot en laat alles een kwartier sudderen op een zacht vuur.
10
Serveer de balletjes met selder met puree of een gekookte aardappel.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Gehakt
500 g
Look
1 teentje
Peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout
Paneermeel
2 el
Selder
1
Sjalotten
2
Witte wijn
1 scheutje
Room
0,2 l
Tijm
Laurier
Ei
1
Balletjes met seldersaus
Selder is op z’n best in de herfst en de winter. De groente is zeer geschikt om er een heerlijke schotel met gehaktballetjes mee te maken. Misschien een leuk alternatief voor de klassieker met tomatensaus, en het is zo eenvoudig...Instructies
Balletjes met seldersaus
1 teentje Look, 0,5 bosjes peterselie
1
Plet de look fijn met de zijkant van een breed mes en hak de peterselie.
500 g gehakt, 2 el paneermeel, 1 ei
2
Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het paneermeel, het ei, de geplette look en de peterselie toe.
TIPEr kan ook een gesnipperde sjalot bij het gehaktmengsel, maar dan moet je die vooraf kort aanstoven.
zout, peper
3
Kneed het vleesmengsel en voeg naar smaak wat zout en peper van de molen toe. Rol egale balletjes (van zo’n 3 à 4 cm diameter).
4
Verhit een klont boter in een pan en bak de balletjes rondom rond goudbruin. De balletjes moeten nog niet doorbakken zijn, want straks garen ze verder in de seldersaus.
2 Sjalotten, 1 selder
5
Hak de sjalotten fijn en snij de bleke stengels van de selder in kleine stukjes.
TIPJeroen verkiest de binnenste stengels van de groente. Wie de buitenste stengels gebruikt, kan ze beter vooraf even schillen, zodat er geen harde vezels in de pot terecht komen.
tijm, laurier
6
Smelt een klontje boter in een ruime kookpot en stoof de sjalot en de selder aan op een matig vuur. De selder mag gerust een beetje kleuren. Maak intussen een bouquet garni door enkele takjes tijm en de laurier samen te binden met keukentouw, en voeg het toe aan de pot.
1 scheutje witte wijn
7
Voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat de alcohol even verdampen. (Wie niet van wijn houdt, kan ook groente- of kippenbouillon gebruiken.)
0,2 l Room
8
Schenk de room in de pot.
9
Doe de balletjes bij dit mengsel, zet het deksel op de pot en laat alles een kwartier sudderen op een zacht vuur.
10
Serveer de balletjes met selder met puree of een gekookte aardappel.