Cranachan
Cranachan
Cranachan
Cranachan
Ingrediënten
4 personen
Water
0,1 l
Kristalsuiker
6 el
Aardbeien
300 g
Boter
1 een klontje
Havermout
100 g
Kokosnootpoeder
100 g
Zout
1 snuifje
Room
0,3 l
Vanille-extract
Whisky
2 el
Honing
4 el
Frambozen
300 g
Benodigdheden
Mixer, garde, dessertglazen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De coulis:
0,1 l Water, 4 el kristalsuiker
1
Breng het water met de suiker in een steelpannetje aan de kook.
300 g aardbeien
2
Pluk het groen van de aardbeien, snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in eenkommetje.
3
Giet de suikersiroop op de aardbeien en zet de mixer erin. Mix tot een gladdecoulis en hou even apart.
De cranachan:
1 een klontje boter, 100 g havermout, 100 g kokosnootpoeder
4
Smelt een klontje boter in een pan. Strooi de havervlokken en het kokospoeder inde boter en laat lichtjes kleuren.
2 el kristalsuiker, 1 snuifje zout
5
Strooi er twee eetlepels suiker over en laat verder kleuren. Voeg ook een kleinsnuifje zout toe.
6
Laat de gebakken havermout even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
0,3 l Room, vanille-extract, 2 el whisky, 4 el honing
7
Giet de room in een kom en voeg er het vanille-extract aan toe. Klop de room stijf.Meng de honing en de whisky onder de slagroom.
De afwerking:
300 g frambozen
8
Schep de slagroom in een glas en lepel er wat van de coulis over. Leg er enkele frambozen tussen, gevolgd door de krokante havermout.
9
Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is ( 2 à 3 lagen). Eindig met nog watgeroosterde havermout en kokos.
De coulis:
0,1 l Water, 4 el kristalsuiker
1
Breng het water met de suiker in een steelpannetje aan de kook.
300 g aardbeien
2
Pluk het groen van de aardbeien, snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in eenkommetje.
3
Giet de suikersiroop op de aardbeien en zet de mixer erin. Mix tot een gladdecoulis en hou even apart.
De cranachan:
1 een klontje boter, 100 g havermout, 100 g kokosnootpoeder
4
Smelt een klontje boter in een pan. Strooi de havervlokken en het kokospoeder inde boter en laat lichtjes kleuren.
2 el kristalsuiker, 1 snuifje zout
5
Strooi er twee eetlepels suiker over en laat verder kleuren. Voeg ook een kleinsnuifje zout toe.
6
Laat de gebakken havermout even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
0,3 l Room, vanille-extract, 2 el whisky, 4 el honing
7
Giet de room in een kom en voeg er het vanille-extract aan toe. Klop de room stijf.Meng de honing en de whisky onder de slagroom.
De afwerking:
300 g frambozen
8
Schep de slagroom in een glas en lepel er wat van de coulis over. Leg er enkele frambozen tussen, gevolgd door de krokante havermout.
9
Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is ( 2 à 3 lagen). Eindig met nog watgeroosterde havermout en kokos.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Water
0,1 l
Kristalsuiker
6 el
Aardbeien
300 g
Boter
1 een klontje
Havermout
100 g
Kokosnootpoeder
100 g
Zout
1 snuifje
Room
0,3 l
Vanille-extract
Whisky
2 el
Honing
4 el
Frambozen
300 g
Cranachan
Een makkelijk en smakelijk dessertje met slagroom, havermout, rood fruit en.. whisky! Dat mocht natuurlijk ook niet ontbreken in de Schotse Highlands. Verrassend fris en heerlijk zomers!Instructies
De coulis:
0,1 l Water, 4 el kristalsuiker
1
Breng het water met de suiker in een steelpannetje aan de kook.
300 g aardbeien
2
Pluk het groen van de aardbeien, snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in eenkommetje.
3
Giet de suikersiroop op de aardbeien en zet de mixer erin. Mix tot een gladdecoulis en hou even apart.
De cranachan:
1 een klontje boter, 100 g havermout, 100 g kokosnootpoeder
4
Smelt een klontje boter in een pan. Strooi de havervlokken en het kokospoeder inde boter en laat lichtjes kleuren.
2 el kristalsuiker, 1 snuifje zout
5
Strooi er twee eetlepels suiker over en laat verder kleuren. Voeg ook een kleinsnuifje zout toe.
6
Laat de gebakken havermout even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
0,3 l Room, vanille-extract, 2 el whisky, 4 el honing
7
Giet de room in een kom en voeg er het vanille-extract aan toe. Klop de room stijf.Meng de honing en de whisky onder de slagroom.
De afwerking:
300 g frambozen
8
Schep de slagroom in een glas en lepel er wat van de coulis over. Leg er enkele frambozen tussen, gevolgd door de krokante havermout.
9
Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is ( 2 à 3 lagen). Eindig met nog watgeroosterde havermout en kokos.