Cranachan
Cranachan
Een makkelijk en smakelijk dessertje met slagroom, havermout, rood fruit en.. whisky! Dat mocht natuurlijk ook niet ontbreken in de Schotse Highlands. Verrassend fris en heerlijk zomers!
Cranachan
Cranachan
Een makkelijk en smakelijk dessertje met slagroom, havermout, rood fruit en.. whisky! Dat mocht natuurlijk ook niet ontbreken in de Schotse Highlands. Verrassend fris en heerlijk zomers!
Ingrediënten
4 personen
Water
0,1 l
Kristalsuiker
6 el
Aardbeien
300 g
Boter
1 een klontje
Havermout
100 g
Kokosnootpoeder
100 g
Zout
1 snuifje
Room
0,3 l
Vanille-extract
Whisky
2 el
Honing
4 el
Frambozen
300 g
Benodigdheden
Mixer, garde, dessertglazen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De coulis:
0,1 l Water, 4 el kristalsuiker
1
Breng het water met de suiker in een steelpannetje aan de kook.
300 g aardbeien
2
Pluk het groen van de aardbeien, snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in eenkommetje.
3
Giet de suikersiroop op de aardbeien en zet de mixer erin. Mix tot een gladdecoulis en hou even apart.
De cranachan:
1 een klontje boter, 100 g havermout, 100 g kokosnootpoeder
4
Smelt een klontje boter in een pan. Strooi de havervlokken en het kokospoeder inde boter en laat lichtjes kleuren.
2 el kristalsuiker, 1 snuifje zout
5
Strooi er twee eetlepels suiker over en laat verder kleuren. Voeg ook een kleinsnuifje zout toe.
6
Laat de gebakken havermout even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
0,3 l Room, vanille-extract, 2 el whisky, 4 el honing
7
Giet de room in een kom en voeg er het vanille-extract aan toe. Klop de room stijf.Meng de honing en de whisky onder de slagroom.
De afwerking:
300 g frambozen
8
Schep de slagroom in een glas en lepel er wat van de coulis over. Leg er enkele frambozen tussen, gevolgd door de krokante havermout.
9
Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is ( 2 à 3 lagen). Eindig met nog watgeroosterde havermout en kokos.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De coulis:
0,1 l Water, 4 el kristalsuiker
1
Breng het water met de suiker in een steelpannetje aan de kook.
300 g aardbeien
2
Pluk het groen van de aardbeien, snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in eenkommetje.
3
Giet de suikersiroop op de aardbeien en zet de mixer erin. Mix tot een gladdecoulis en hou even apart.
De cranachan:
1 een klontje boter, 100 g havermout, 100 g kokosnootpoeder
4
Smelt een klontje boter in een pan. Strooi de havervlokken en het kokospoeder inde boter en laat lichtjes kleuren.
2 el kristalsuiker, 1 snuifje zout
5
Strooi er twee eetlepels suiker over en laat verder kleuren. Voeg ook een kleinsnuifje zout toe.
6
Laat de gebakken havermout even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
0,3 l Room, vanille-extract, 2 el whisky, 4 el honing
7
Giet de room in een kom en voeg er het vanille-extract aan toe. Klop de room stijf.Meng de honing en de whisky onder de slagroom.
De afwerking:
300 g frambozen
8
Schep de slagroom in een glas en lepel er wat van de coulis over. Leg er enkele frambozen tussen, gevolgd door de krokante havermout.
9
Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is ( 2 à 3 lagen). Eindig met nog watgeroosterde havermout en kokos.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Water
0,1 l
Kristalsuiker
6 el
Aardbeien
300 g
Boter
1 een klontje
Havermout
100 g
Kokosnootpoeder
100 g
Zout
1 snuifje
Room
0,3 l
Vanille-extract
Whisky
2 el
Honing
4 el
Frambozen
300 g
Cranachan
Een makkelijk en smakelijk dessertje met slagroom, havermout, rood fruit en.. whisky! Dat mocht natuurlijk ook niet ontbreken in de Schotse Highlands. Verrassend fris en heerlijk zomers!Instructies
De coulis:
0,1 l Water, 4 el kristalsuiker
1
Breng het water met de suiker in een steelpannetje aan de kook.
300 g aardbeien
2
Pluk het groen van de aardbeien, snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in eenkommetje.
3
Giet de suikersiroop op de aardbeien en zet de mixer erin. Mix tot een gladdecoulis en hou even apart.
De cranachan:
1 een klontje boter, 100 g havermout, 100 g kokosnootpoeder
4
Smelt een klontje boter in een pan. Strooi de havervlokken en het kokospoeder inde boter en laat lichtjes kleuren.
2 el kristalsuiker, 1 snuifje zout
5
Strooi er twee eetlepels suiker over en laat verder kleuren. Voeg ook een kleinsnuifje zout toe.
6
Laat de gebakken havermout even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
0,3 l Room, vanille-extract, 2 el whisky, 4 el honing
7
Giet de room in een kom en voeg er het vanille-extract aan toe. Klop de room stijf.Meng de honing en de whisky onder de slagroom.
De afwerking:
300 g frambozen
8
Schep de slagroom in een glas en lepel er wat van de coulis over. Leg er enkele frambozen tussen, gevolgd door de krokante havermout.
9
Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is ( 2 à 3 lagen). Eindig met nog watgeroosterde havermout en kokos.