Instructies

4 personen

De coulis:

0,1 l Water, 4 el kristalsuiker
1

Breng het water met de suiker in een steelpannetje aan de kook.

300 g aardbeien
2

Pluk het groen van de aardbeien, snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in eenkommetje.

3

Giet de suikersiroop op de aardbeien en zet de mixer erin. Mix tot een gladdecoulis en hou even apart.

De cranachan:

1 een klontje boter, 100 g havermout, 100 g kokosnootpoeder
4

Smelt een klontje boter in een pan. Strooi de havervlokken en het kokospoeder inde boter en laat lichtjes kleuren.

2 el kristalsuiker, 1 snuifje zout
5

Strooi er twee eetlepels suiker over en laat verder kleuren. Voeg ook een kleinsnuifje zout toe.

6

Laat de gebakken havermout even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.

0,3 l Room, vanille-extract, 2 el whisky, 4 el honing
7

Giet de room in een kom en voeg er het vanille-extract aan toe. Klop de room stijf.Meng de honing en de whisky onder de slagroom.

De afwerking:

300 g frambozen
8

Schep de slagroom in een glas en lepel er wat van de coulis over. Leg er enkele frambozen tussen, gevolgd door de krokante havermout.

9

Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is ( 2 à 3 lagen). Eindig met nog watgeroosterde havermout en kokos.