Instructies

4 personen

De coulis:

0,1 l Water, 4 el kristalsuiker
1

Breng het water met de suiker in een steelpannetje aan de kook.

300 g aardbeien
2

Pluk het groen van de aardbeien, snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in eenkommetje.

3

Giet de suikersiroop op de aardbeien en zet de mixer erin. Mix tot een gladdecoulis en hou even apart.

De cranachan:

1 een klontje boter, 100 g havermout, 100 g kokosnootpoeder
4

Smelt een klontje boter in een pan. Strooi de havervlokken en het kokospoeder inde boter en laat lichtjes kleuren.

2 el kristalsuiker, 1 snuifje zout
5

Strooi er twee eetlepels suiker over en laat verder kleuren. Voeg ook een kleinsnuifje zout toe.

6

Laat de gebakken havermout even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.

0,3 l Room, vanille-extract, 2 el whisky, 4 el honing
7

Giet de room in een kom en voeg er het vanille-extract aan toe. Klop de room stijf.Meng de honing en de whisky onder de slagroom.

Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.

De afwerking:

300 g frambozen
8

Schep de slagroom in een glas en lepel er wat van de coulis over. Leg er enkele frambozen tussen, gevolgd door de krokante havermout.

9

Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is ( 2 à 3 lagen). Eindig met nog watgeroosterde havermout en kokos.