dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Loempia's (thumbnail)Loempia's

Loempia's

45m
13
-
2.4K
Recepten

Loempia's

In de keuken van het Verre Oosten bedachten ze hoe je loempia’s maakt. Het zijn knapperig gebakken pakketjes met daarin een mengeling van groenten en vlees. Met die vulling kan je natuurlijk ook creatief aan de slag. Jeroen leert je alvast hoe je zelf zo’n snack maakt. De flinterdunne lapjes loempiadeeg kan je in grote supermarkten vinden, of kopen in een oosterse winkel om erbij te serveren: loempiasaus
Loempia's (thumbnail)Loempia's

Loempia's

45m
13
-
2.4K
Recepten

Loempia's

In de keuken van het Verre Oosten bedachten ze hoe je loempia’s maakt. Het zijn knapperig gebakken pakketjes met daarin een mengeling van groenten en vlees. Met die vulling kan je natuurlijk ook creatief aan de slag. Jeroen leert je alvast hoe je zelf zo’n snack maakt. De flinterdunne lapjes loempiadeeg kan je in grote supermarkten vinden, of kopen in een oosterse winkel om erbij te serveren: loempiasaus
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Loempiadeeg
20
Kipfilets
2
Prei
1
Courgettes
0,5
Babymaïs
8
Sojascheuten
200 g
Lente-uien
2
Sesamolie
1 scheutje
Sojasaus
1 scheutje
Limoenen
0,5
Peper
Eierdooier
1
Kippenbouillon
2 l

Benodigdheden

Een penseel of borsteltje

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De kip

20 loempiadeeg
1
Laat (indien nodig) de vellen loempiadeeg ontdooien.
2 l Kippenbouillon
2
Verwarm de kippenbouillon tot tegen het kookpunt. Het recept om zelf verse kippenbouillon te maken, vind je hier. (Wie geen bouillon heeft kan ook water verwarmen met een bouillonblokje erin, maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.)
2 kipfilets
3
Maak de kipfilets schoon en leg ze in de hete bouillon. Laat ze 10 minuten garen, en laat ze nadien wat afkoelen. De bouillon kan je later nog gebruiken om er bv. soep mee te maken.

De groenten

1 prei
4
Snij het groene loof van de prei en gebruik het witte deel. Snij de stam in de lengte middendoor en spoel de prei schoon onder koud stromend water.
5
Snij de prei eerst in stukken van ongeveer 7 cm lang en vervolgens in lange en zeer fijne reepjes. Neem er even de tijd voor en let op voor je vingers.
0,5 courgettes
6
Snij de courgette overlangs in twee en snij ze vervolgens in dunne plakjes. Snij die plakjes tenslotte in zeer fijne reepjes, zodat ze lijken op dikke lucifers.
200 g Sojascheuten
7
Spoel de verse sojascheuten, en maak ze schoon. Verwijder het kleine worteltje dat aan elke scheut zit.
8 babymaïs
8
Spoel de babymais. Snij elk kolfje eerst in de lengte in twee en vervolgens snij je elke halve mini-mais in reepjes.
2 lente-uien
9
Maak de lente-uitjes schoon en snij het wortelstukje en het donkerste loof eraf. Verwijder voorzichtig het buitenste blaadje van elke lente-ui. Snij de uitjes eerst in stukken van ong. 6 cm lang en die snij je vervolgens in fijne lange reepjes.
10
Snij of pluk de gare kipfilets in kleine stukjes. Meng de brokjes kip en alle groenten in een schaal.
1 scheutje sojasaus, 1 scheutje sesamolie, 0,5 limoenen, peper
11
Voeg een scheutje sojasaus toe, een klein beetje sesamolie en een beetje vers limoensap. (Let op: sesamolie heeft een sterke smaak, dus overdrijf niet.) Nu nog een beetje peper erbij en roer voorzichtig.

De afwerking

12
Verwarm het frietvet op 180°C.
1 eierdooier
13
Breek het ei en doe de dooier in een potje. Klop het eigeel los met een piepklein scheutje water. Neem er een keukenpenseel bij.
14
Maak de loempia’s één voor één. Leg een vel loempiadeeg voor je, met een punt die naar je toewijst.
15
Schik een hoopje van de vulling in het midden van het vel deeg.
16
Strijk de randen van het deeg in met een laagje losgeklopt eigeel. Dat is de lijm die het pakketje zal bijeen houden.
17
Plooi de linker- en rechtertip van het deeg over de vulling. Druk het lapje deeg even voorzichtig aan. Plooi vervolgens de onderste hoekpunt van het lapje deeg over de vulling heen en rol tot je een mooie loempia krijgt.
18
Bak de pakketjes op 180°C tot ze goudbruin en krokant zijn. Bak niet teveel loempia’s in één keer.
19
Serveer ze uit het vuistje met loempiasaus (sweet chilisaus).
1
Laat (indien nodig) de vellen loempiadeeg ontdooien.
2
Verwarm de kippenbouillon tot tegen het kookpunt. Het recept om zelf verse kippenbouillon te maken, vind je hier. (Wie geen bouillon heeft kan ook water verwarmen met een bouillonblokje erin, maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.)

Instructies

De kip

20 loempiadeeg
1
Laat (indien nodig) de vellen loempiadeeg ontdooien.
2 l Kippenbouillon
2
Verwarm de kippenbouillon tot tegen het kookpunt. Het recept om zelf verse kippenbouillon te maken, vind je hier. (Wie geen bouillon heeft kan ook water verwarmen met een bouillonblokje erin, maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.)
2 kipfilets
3
Maak de kipfilets schoon en leg ze in de hete bouillon. Laat ze 10 minuten garen, en laat ze nadien wat afkoelen. De bouillon kan je later nog gebruiken om er bv. soep mee te maken.

De groenten

1 prei
4
Snij het groene loof van de prei en gebruik het witte deel. Snij de stam in de lengte middendoor en spoel de prei schoon onder koud stromend water.
5
Snij de prei eerst in stukken van ongeveer 7 cm lang en vervolgens in lange en zeer fijne reepjes. Neem er even de tijd voor en let op voor je vingers.
0,5 courgettes
6
Snij de courgette overlangs in twee en snij ze vervolgens in dunne plakjes. Snij die plakjes tenslotte in zeer fijne reepjes, zodat ze lijken op dikke lucifers.
200 g Sojascheuten
7
Spoel de verse sojascheuten, en maak ze schoon. Verwijder het kleine worteltje dat aan elke scheut zit.
8 babymaïs
8
Spoel de babymais. Snij elk kolfje eerst in de lengte in twee en vervolgens snij je elke halve mini-mais in reepjes.
2 lente-uien
9
Maak de lente-uitjes schoon en snij het wortelstukje en het donkerste loof eraf. Verwijder voorzichtig het buitenste blaadje van elke lente-ui. Snij de uitjes eerst in stukken van ong. 6 cm lang en die snij je vervolgens in fijne lange reepjes.
10
Snij of pluk de gare kipfilets in kleine stukjes. Meng de brokjes kip en alle groenten in een schaal.
1 scheutje sojasaus, 1 scheutje sesamolie, 0,5 limoenen, peper
11
Voeg een scheutje sojasaus toe, een klein beetje sesamolie en een beetje vers limoensap. (Let op: sesamolie heeft een sterke smaak, dus overdrijf niet.) Nu nog een beetje peper erbij en roer voorzichtig.

De afwerking

12
Verwarm het frietvet op 180°C.
1 eierdooier
13
Breek het ei en doe de dooier in een potje. Klop het eigeel los met een piepklein scheutje water. Neem er een keukenpenseel bij.
14
Maak de loempia’s één voor één. Leg een vel loempiadeeg voor je, met een punt die naar je toewijst.
15
Schik een hoopje van de vulling in het midden van het vel deeg.
16
Strijk de randen van het deeg in met een laagje losgeklopt eigeel. Dat is de lijm die het pakketje zal bijeen houden.
17
Plooi de linker- en rechtertip van het deeg over de vulling. Druk het lapje deeg even voorzichtig aan. Plooi vervolgens de onderste hoekpunt van het lapje deeg over de vulling heen en rol tot je een mooie loempia krijgt.
18
Bak de pakketjes op 180°C tot ze goudbruin en krokant zijn. Bak niet teveel loempia’s in één keer.
19
Serveer ze uit het vuistje met loempiasaus (sweet chilisaus).
1
Laat (indien nodig) de vellen loempiadeeg ontdooien.
2
Verwarm de kippenbouillon tot tegen het kookpunt. Het recept om zelf verse kippenbouillon te maken, vind je hier. (Wie geen bouillon heeft kan ook water verwarmen met een bouillonblokje erin, maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.)

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Loempia's (thumbnail)Loempia's
4 personen
45m
Ingrediënten
Loempiadeeg
20
Kipfilets
2
Prei
1
Courgettes
0,5
Babymaïs
8
Sojascheuten
200 g
Lente-uien
2
Sesamolie
1 scheutje
Sojasaus
1 scheutje
Limoenen
0,5
Peper
Eierdooier
1
Kippenbouillon
2 l

Loempia's

In de keuken van het Verre Oosten bedachten ze hoe je loempia’s maakt. Het zijn knapperig gebakken pakketjes met daarin een mengeling van groenten en vlees. Met die vulling kan je natuurlijk ook creatief aan de slag. Jeroen leert je alvast hoe je zelf zo’n snack maakt. De flinterdunne lapjes loempiadeeg kan je in grote supermarkten vinden, of kopen in een oosterse winkel om erbij te serveren: loempiasaus
Instructies

De kip

20 loempiadeeg
1
Laat (indien nodig) de vellen loempiadeeg ontdooien.
2 l Kippenbouillon
2
Verwarm de kippenbouillon tot tegen het kookpunt. Het recept om zelf verse kippenbouillon te maken, vind je hier. (Wie geen bouillon heeft kan ook water verwarmen met een bouillonblokje erin, maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.)
2 kipfilets
3
Maak de kipfilets schoon en leg ze in de hete bouillon. Laat ze 10 minuten garen, en laat ze nadien wat afkoelen. De bouillon kan je later nog gebruiken om er bv. soep mee te maken.

De groenten

1 prei
4
Snij het groene loof van de prei en gebruik het witte deel. Snij de stam in de lengte middendoor en spoel de prei schoon onder koud stromend water.
5
Snij de prei eerst in stukken van ongeveer 7 cm lang en vervolgens in lange en zeer fijne reepjes. Neem er even de tijd voor en let op voor je vingers.
0,5 courgettes
6
Snij de courgette overlangs in twee en snij ze vervolgens in dunne plakjes. Snij die plakjes tenslotte in zeer fijne reepjes, zodat ze lijken op dikke lucifers.
200 g Sojascheuten
7
Spoel de verse sojascheuten, en maak ze schoon. Verwijder het kleine worteltje dat aan elke scheut zit.
8 babymaïs
8
Spoel de babymais. Snij elk kolfje eerst in de lengte in twee en vervolgens snij je elke halve mini-mais in reepjes.
2 lente-uien
9
Maak de lente-uitjes schoon en snij het wortelstukje en het donkerste loof eraf. Verwijder voorzichtig het buitenste blaadje van elke lente-ui. Snij de uitjes eerst in stukken van ong. 6 cm lang en die snij je vervolgens in fijne lange reepjes.
10
Snij of pluk de gare kipfilets in kleine stukjes. Meng de brokjes kip en alle groenten in een schaal.
1 scheutje sojasaus, 1 scheutje sesamolie, 0,5 limoenen, peper
11
Voeg een scheutje sojasaus toe, een klein beetje sesamolie en een beetje vers limoensap. (Let op: sesamolie heeft een sterke smaak, dus overdrijf niet.) Nu nog een beetje peper erbij en roer voorzichtig.

De afwerking

12
Verwarm het frietvet op 180°C.
1 eierdooier
13
Breek het ei en doe de dooier in een potje. Klop het eigeel los met een piepklein scheutje water. Neem er een keukenpenseel bij.
14
Maak de loempia’s één voor één. Leg een vel loempiadeeg voor je, met een punt die naar je toewijst.
15
Schik een hoopje van de vulling in het midden van het vel deeg.
16
Strijk de randen van het deeg in met een laagje losgeklopt eigeel. Dat is de lijm die het pakketje zal bijeen houden.
17
Plooi de linker- en rechtertip van het deeg over de vulling. Druk het lapje deeg even voorzichtig aan. Plooi vervolgens de onderste hoekpunt van het lapje deeg over de vulling heen en rol tot je een mooie loempia krijgt.
18
Bak de pakketjes op 180°C tot ze goudbruin en krokant zijn. Bak niet teveel loempia’s in één keer.
19
Serveer ze uit het vuistje met loempiasaus (sweet chilisaus).