Zalm met gepofte aardappel en dressing met zure room
Zalm met gepofte aardappel en dressing met zure room
Zalm met gepofte aardappel en dressing met zure room
Zalm met gepofte aardappel en dressing met zure room
Ingrediënten
4 personen
Zalmfilets
4
Aardappelen
4
Ijsbergsla
0,5 krop
Komkommer
1
Ui
1
Avocado
1
Bieslook
0,33 bosjes
Platte peterselie
0,25 bosjes
Olijfolie
Dragonazijn
Grof zout
Peper
Zout
Zure room
4 el
Honing
1 el
Graanmosterd
2 el
Dille
0,5 bosjes
Benodigdheden
Een rookplankje, aluminiumfolie, barbecue
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Week het rookplankje een dag van tevoren in water.
De gerookte zalm
4 zalmfilets, 4 aardappelen, 0,5 krop ijsbergsla, 1 komkommer, 1 ui, 1 avocado, 0,33 bosjes Bieslook, 0,25 bosjes platte peterselie, olijfolie, dragonazijn, grof zout, peper, zout
2
Verwarm de barbecue tot ongeveer 180 °C.
3
Haal de zalm uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
4
Spoel het zand van de aardappelen en kook ze ongeveer 10 minuten voor in gezouten water.
5
Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en strooi er wat grof zout over. Giet een likje olijfolie in het pakketje en sluit goed.
6
Leg de aardappelen op de barbecue en laat ze ongeveer 20 tot 30 minuten garen.
7
Maak intussen de salade.
8
Snipper de ijsbergsla fijn. Snijd de komkommer van de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).
9
Pel de ui en snijd hem in fijne ringen.
10
Meng de ijsbergsla met de komkommer en de ui.
11
Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Schep ze door de salade.
12
Snijd de bieslook in staafjes. Trek de blaadjes van de peterselie. Meng de kruiden ook door de salade.
13
Meng een scheut olijfolie met een scheut dragonazijn en kruid met peper en zout. Meng deze dressing door de salade. Doe dat heel voorzichtig met je handen zodat je de groenten niet kneust.
TIPBij ijsbergsla mag je er de dressing van tevoren doormengen. De sla zal niet zo snel slap worden als andere slasoorten.
14
Leg de zalm op het rookplankje. Kruid met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.
15
Zet het plankje in de barbecue en laat de zalm 15 minuten roken onder deksel.
TIPHet natte plankje begint te smeulen waardoor je rookontwikkeling krijgt in de barbecue en de zalm langzaam rookt.
Dressing met zure room
4 el Zure room, 1 el honing, 2 el graanmosterd, 0,5 bosjes dille
16
Meng de zure room met honing en graanmosterd.
17
Snipper de dille fijn en roer hem door de dressing.
Afwerken en serveren
18
Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en snijd ze open.
19
Serveer de warm gerookte zalm met de salade en een gepofte aardappel. Lepel er wat dressing met zure room over en werk af met een snuif grof zout.
TIPJe kunt dit gerecht op deze manier serveren of de aardappel uithollen en het kruim mengen met salade, dressing en in stukken gebroken zalm.
Voorbereiding
1
Week het rookplankje een dag van tevoren in water.
De gerookte zalm
4 zalmfilets, 4 aardappelen, 0,5 krop ijsbergsla, 1 komkommer, 1 ui, 1 avocado, 0,33 bosjes Bieslook, 0,25 bosjes platte peterselie, olijfolie, dragonazijn, grof zout, peper, zout
2
Verwarm de barbecue tot ongeveer 180 °C.
3
Haal de zalm uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
4
Spoel het zand van de aardappelen en kook ze ongeveer 10 minuten voor in gezouten water.
5
Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en strooi er wat grof zout over. Giet een likje olijfolie in het pakketje en sluit goed.
6
Leg de aardappelen op de barbecue en laat ze ongeveer 20 tot 30 minuten garen.
7
Maak intussen de salade.
8
Snipper de ijsbergsla fijn. Snijd de komkommer van de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).
9
Pel de ui en snijd hem in fijne ringen.
10
Meng de ijsbergsla met de komkommer en de ui.
11
Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Schep ze door de salade.
12
Snijd de bieslook in staafjes. Trek de blaadjes van de peterselie. Meng de kruiden ook door de salade.
13
Meng een scheut olijfolie met een scheut dragonazijn en kruid met peper en zout. Meng deze dressing door de salade. Doe dat heel voorzichtig met je handen zodat je de groenten niet kneust.
TIPBij ijsbergsla mag je er de dressing van tevoren doormengen. De sla zal niet zo snel slap worden als andere slasoorten.
14
Leg de zalm op het rookplankje. Kruid met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.
15
Zet het plankje in de barbecue en laat de zalm 15 minuten roken onder deksel.
TIPHet natte plankje begint te smeulen waardoor je rookontwikkeling krijgt in de barbecue en de zalm langzaam rookt.
Dressing met zure room
4 el Zure room, 1 el honing, 2 el graanmosterd, 0,5 bosjes dille
16
Meng de zure room met honing en graanmosterd.
17
Snipper de dille fijn en roer hem door de dressing.
Afwerken en serveren
18
Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en snijd ze open.
19
Serveer de warm gerookte zalm met de salade en een gepofte aardappel. Lepel er wat dressing met zure room over en werk af met een snuif grof zout.
TIPJe kunt dit gerecht op deze manier serveren of de aardappel uithollen en het kruim mengen met salade, dressing en in stukken gebroken zalm.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1m
Ingrediënten
Zalmfilets
4
Aardappelen
4
Ijsbergsla
0,5 krop
Komkommer
1
Ui
1
Avocado
1
Bieslook
0,33 bosjes
Platte peterselie
0,25 bosjes
Olijfolie
Dragonazijn
Grof zout
Peper
Zout
Zure room
4 el
Honing
1 el
Graanmosterd
2 el
Dille
0,5 bosjes
Zalm met gepofte aardappel en dressing met zure room
Zelf zalm roken is gemakkelijker dan je denkt. Je hebt er alleen een barbecue en een speciaal rookplankje voor nodig dat minstens een nacht in water geweekt isDe gepofte aardappelen met zure room dressing passen perfect bij dit gerecht.Instructies
Voorbereiding
1
Week het rookplankje een dag van tevoren in water.
De gerookte zalm
4 zalmfilets, 4 aardappelen, 0,5 krop ijsbergsla, 1 komkommer, 1 ui, 1 avocado, 0,33 bosjes Bieslook, 0,25 bosjes platte peterselie, olijfolie, dragonazijn, grof zout, peper, zout
2
Verwarm de barbecue tot ongeveer 180 °C.
3
Haal de zalm uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
4
Spoel het zand van de aardappelen en kook ze ongeveer 10 minuten voor in gezouten water.
5
Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en strooi er wat grof zout over. Giet een likje olijfolie in het pakketje en sluit goed.
6
Leg de aardappelen op de barbecue en laat ze ongeveer 20 tot 30 minuten garen.
7
Maak intussen de salade.
8
Snipper de ijsbergsla fijn. Snijd de komkommer van de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).
9
Pel de ui en snijd hem in fijne ringen.
10
Meng de ijsbergsla met de komkommer en de ui.
11
Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Schep ze door de salade.
12
Snijd de bieslook in staafjes. Trek de blaadjes van de peterselie. Meng de kruiden ook door de salade.
13
Meng een scheut olijfolie met een scheut dragonazijn en kruid met peper en zout. Meng deze dressing door de salade. Doe dat heel voorzichtig met je handen zodat je de groenten niet kneust.
TIPBij ijsbergsla mag je er de dressing van tevoren doormengen. De sla zal niet zo snel slap worden als andere slasoorten.
14
Leg de zalm op het rookplankje. Kruid met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.
15
Zet het plankje in de barbecue en laat de zalm 15 minuten roken onder deksel.
TIPHet natte plankje begint te smeulen waardoor je rookontwikkeling krijgt in de barbecue en de zalm langzaam rookt.
Dressing met zure room
4 el Zure room, 1 el honing, 2 el graanmosterd, 0,5 bosjes dille
16
Meng de zure room met honing en graanmosterd.
17
Snipper de dille fijn en roer hem door de dressing.
Afwerken en serveren
18
Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en snijd ze open.
19
Serveer de warm gerookte zalm met de salade en een gepofte aardappel. Lepel er wat dressing met zure room over en werk af met een snuif grof zout.
TIPJe kunt dit gerecht op deze manier serveren of de aardappel uithollen en het kruim mengen met salade, dressing en in stukken gebroken zalm.