Wortelsoep met linzen op z’n Indisch
Wortelsoep met linzen op z’n Indisch
Wortelsoep met linzen op z’n Indisch
Wortelsoep met linzen op z’n Indisch
Ingrediënten
4 personen
Wortels
1.000 g
Rode paprika's
2
Linzen
150 g
Groente- of kippenbouillon
4 l
Uien
3
Look
2 teentjes
Gember
5
Kurkuma
1 el
Komijnpoeder
1 el
Garam masala
1 el
Chilipoeder
1 tl
Tandoori-pasta
2 el
Tijm
3 takjes
Laurier
5 blaadje
Zout
Kokosnoot room
1 scheutje
Koriander
5 takjes
Turks brood
Benodigdheden
Staafmixer, een grote soepketel, een staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 4 l groentebouillon.Je kan ook zelf een heerlijke verse bouillon maken.
De wortelsoep
1.000 g Wortels, 2 rode paprika's, 150 g Linzen, 4 l groente- of kippenbouillon, 3 uien, 2 teentjes Look, 5 gember, 1 el kurkuma, 1 el komijnpoeder, 1 el garam masala, 1 tl chilipoeder, 2 el tandoori-pasta, 3 takjes tijm, 5 blaadje laurier, zout
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote soepketel en fruit de uien.
4
Pel de knoflook, snijd hem in stukken en laat hem meestoven met de ui.
5
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in grote stukken en doe de stukken bij de uien. Zet het vuur wat zachter en laat meestoven.
6
Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken. Zet het vuur weer hoger en laat de wortelen meestoven. Strooi er de linzen over.
TIPJe hoeft de linzen niet van tevoren te weken. Ze worden gaar in de soep.
7
Schil de gember en snijd hem in stukken. Doe hem bij de rest van de groenten en roer alles om.
8
Kruid de groenten met kurkuma, komijnpoeder, garam massala, chilivlokken, tandooripasta, laurier en tijm. Meng goed door elkaar zodat de specerijen meestoven.
TIPKurkuma of geelwortel geeft weinig smaak, maar kleurt de soep mooi oranje. De andere specerijen geven de soep wel een uitgesproken smaak. Merk je dat je wat gul geweest bent met het kruiden? Voeg dan wat extra bouillon of water toe.
9
Giet de warme bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Zet op een laag vuur en laat alles op ongeveer 30 tot 35 minuten gaar worden.
10
Haal de laurier en de tijm uit de soep. Mix de groenten en linzen met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met een snuif zout.
Afwerken en serveren
1 scheutje Kokosnoot room, 5 takjes koriander, Turks brood
11
Schep de soep in grote kommen en doe er een scheutje kokosroom bij.
TIPNiet dol op kokos? Gebruik dan een lepel zure room om de soep af te werken.
12
Haal de blaadjes van de takjes koriander en strooi ze over de soep.
13
Serveer met Turks brood of naanbrood dat je even verwarmd hebt in de oven.
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 4 l groentebouillon.Je kan ook zelf een heerlijke verse bouillon maken.
De wortelsoep
1.000 g Wortels, 2 rode paprika's, 150 g Linzen, 4 l groente- of kippenbouillon, 3 uien, 2 teentjes Look, 5 gember, 1 el kurkuma, 1 el komijnpoeder, 1 el garam masala, 1 tl chilipoeder, 2 el tandoori-pasta, 3 takjes tijm, 5 blaadje laurier, zout
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote soepketel en fruit de uien.
4
Pel de knoflook, snijd hem in stukken en laat hem meestoven met de ui.
5
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in grote stukken en doe de stukken bij de uien. Zet het vuur wat zachter en laat meestoven.
6
Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken. Zet het vuur weer hoger en laat de wortelen meestoven. Strooi er de linzen over.
TIPJe hoeft de linzen niet van tevoren te weken. Ze worden gaar in de soep.
7
Schil de gember en snijd hem in stukken. Doe hem bij de rest van de groenten en roer alles om.
8
Kruid de groenten met kurkuma, komijnpoeder, garam massala, chilivlokken, tandooripasta, laurier en tijm. Meng goed door elkaar zodat de specerijen meestoven.
TIPKurkuma of geelwortel geeft weinig smaak, maar kleurt de soep mooi oranje. De andere specerijen geven de soep wel een uitgesproken smaak. Merk je dat je wat gul geweest bent met het kruiden? Voeg dan wat extra bouillon of water toe.
9
Giet de warme bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Zet op een laag vuur en laat alles op ongeveer 30 tot 35 minuten gaar worden.
10
Haal de laurier en de tijm uit de soep. Mix de groenten en linzen met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met een snuif zout.
Afwerken en serveren
1 scheutje Kokosnoot room, 5 takjes koriander, Turks brood
11
Schep de soep in grote kommen en doe er een scheutje kokosroom bij.
TIPNiet dol op kokos? Gebruik dan een lepel zure room om de soep af te werken.
12
Haal de blaadjes van de takjes koriander en strooi ze over de soep.
13
Serveer met Turks brood of naanbrood dat je even verwarmd hebt in de oven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Wortels
1.000 g
Rode paprika's
2
Linzen
150 g
Groente- of kippenbouillon
4 l
Uien
3
Look
2 teentjes
Gember
5
Kurkuma
1 el
Komijnpoeder
1 el
Garam masala
1 el
Chilipoeder
1 tl
Tandoori-pasta
2 el
Tijm
3 takjes
Laurier
5 blaadje
Zout
Kokosnoot room
1 scheutje
Koriander
5 takjes
Turks brood
Wortelsoep met linzen op z’n Indisch
Een klassieke wortelsoep is lekker, maar het wordt nog beter als je er iets extra aan toevoegt. Deze keer gaan we de Oosterse toer op met Indische specerijen en dahl of linzen. Door de linzen mee te koken en dan te mixen, krijg je een dikke soep die goed vult. Serveer ze met warm brood voor een lunch met veel smaak.Instructies
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 4 l groentebouillon.Je kan ook zelf een heerlijke verse bouillon maken.
De wortelsoep
1.000 g Wortels, 2 rode paprika's, 150 g Linzen, 4 l groente- of kippenbouillon, 3 uien, 2 teentjes Look, 5 gember, 1 el kurkuma, 1 el komijnpoeder, 1 el garam masala, 1 tl chilipoeder, 2 el tandoori-pasta, 3 takjes tijm, 5 blaadje laurier, zout
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote soepketel en fruit de uien.
4
Pel de knoflook, snijd hem in stukken en laat hem meestoven met de ui.
5
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in grote stukken en doe de stukken bij de uien. Zet het vuur wat zachter en laat meestoven.
6
Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken. Zet het vuur weer hoger en laat de wortelen meestoven. Strooi er de linzen over.
TIPJe hoeft de linzen niet van tevoren te weken. Ze worden gaar in de soep.
7
Schil de gember en snijd hem in stukken. Doe hem bij de rest van de groenten en roer alles om.
8
Kruid de groenten met kurkuma, komijnpoeder, garam massala, chilivlokken, tandooripasta, laurier en tijm. Meng goed door elkaar zodat de specerijen meestoven.
TIPKurkuma of geelwortel geeft weinig smaak, maar kleurt de soep mooi oranje. De andere specerijen geven de soep wel een uitgesproken smaak. Merk je dat je wat gul geweest bent met het kruiden? Voeg dan wat extra bouillon of water toe.
9
Giet de warme bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Zet op een laag vuur en laat alles op ongeveer 30 tot 35 minuten gaar worden.
10
Haal de laurier en de tijm uit de soep. Mix de groenten en linzen met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met een snuif zout.
Afwerken en serveren
1 scheutje Kokosnoot room, 5 takjes koriander, Turks brood
11
Schep de soep in grote kommen en doe er een scheutje kokosroom bij.
TIPNiet dol op kokos? Gebruik dan een lepel zure room om de soep af te werken.
12
Haal de blaadjes van de takjes koriander en strooi ze over de soep.
13
Serveer met Turks brood of naanbrood dat je even verwarmd hebt in de oven.