dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ananastaartje met citroenmousse en meringue (thumbnail)Ananastaartje met citroenmousse en meringue

Ananastaartje met citroenmousse en meringue

50m
14
-
11.6K
Recepten

Ananastaartje met citroenmousse en meringue

Dit friszure taartje met tartaar van ananas, een mousse op basis van citroensap en gekleurde Italiaanse meringue is een absolute topper!
Ananastaartje met citroenmousse en meringue (thumbnail)Ananastaartje met citroenmousse en meringue

Ananastaartje met citroenmousse en meringue

50m
14
-
11.6K
Recepten

Ananastaartje met citroenmousse en meringue

Dit friszure taartje met tartaar van ananas, een mousse op basis van citroensap en gekleurde Italiaanse meringue is een absolute topper!
Type gerechtDessert
Totale tijd50m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes11.6K

Ingrediënten

4 personen
Boter
25 g
Bloem
0,5 een beetje
Gelatineblaadjes
1
Citroenen
1
Bloemsuiker
62,5 g
Eieren
1,5
Platte kaas
125 g
Room
0,1 l
Kruimeldeeg
1 vellen
Kristalsuiker
25 g
Eiwit
0,5
muntblaadjes
Limoncello
0,5 scheutjes
Ananasop sap
0,5 blik

Benodigdheden

Spuitzak, keukenrobot, ramequins, papieren muffinvormen, bakparels, gasbrander

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

25 g boter
1
Laat de boter smelten in een steelpan.
0,5 een beetje bloem
2
Vet de ramequins in met wat gesmolten boter en bebloem ze.
1 gelatineblaadjes
3
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
1 citroenen, 37,5 g bloemsuiker
4
Voeg de bloemsuiker toe aan de boter, pers het sap van de citroenen erbij en roer alles op het vuur.
1 eieren
5
Voeg er een ei en een extra dooier aan toe. Klop het geheel op op het vuur tot de eieren beginnen te stollen en het sap begint in te dikken. Het mengsel mag niet koken.
6
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het warme mengsel.
125 g platte kaas, 0,1 l Room
7
Roer de plattekaas los in een kom en roer er vervolgens het citroenmengsel onder. Klop de room lichtjes op en spatel het onder het beslag. Doe het beslag in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
8
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
1 vellen kruimeldeeg
9
Haal cirkels uit het kruimeldeeg en bekleed de ramequins ermee. Doe een papieren muffinvormpje in de ramequins en strooi er bakparels in.
10
Bak de taartjes 25 minuten in de oven. Haal de papieren vormpjes eruit en bak ze nog eens 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
0,5 ei, 25 g kristalsuiker, 25 g bloemsuiker, 0,5 eiwit
11
Doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot en klop stijf. Voeg de suiker toe en laat de robot nog eens stevig draaien.
muntblaadjes, 0,5 scheutjes limoncello, 0,5 blik ananas
12
Laat de ananas uitlekken en snijd in blokjes. Snipper de munt fijn en voeg toe. Voeg ook een klein scheutje limoncello toe aan de ananas. Meng vervolgens alles goed onder elkaar.
13
Vul de taartjes op met de mousse en lepel de stukjes ananas erop. Spatel er wat meringue over en brand de meringue lichtjes aan met een gasbrandertje.
1
Laat de boter smelten in een steelpan.
2
Vet de ramequins in met wat gesmolten boter en bebloem ze.

Instructies

25 g boter
1
Laat de boter smelten in een steelpan.
0,5 een beetje bloem
2
Vet de ramequins in met wat gesmolten boter en bebloem ze.
1 gelatineblaadjes
3
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
1 citroenen, 37,5 g bloemsuiker
4
Voeg de bloemsuiker toe aan de boter, pers het sap van de citroenen erbij en roer alles op het vuur.
1 eieren
5
Voeg er een ei en een extra dooier aan toe. Klop het geheel op op het vuur tot de eieren beginnen te stollen en het sap begint in te dikken. Het mengsel mag niet koken.
6
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het warme mengsel.
125 g platte kaas, 0,1 l Room
7
Roer de plattekaas los in een kom en roer er vervolgens het citroenmengsel onder. Klop de room lichtjes op en spatel het onder het beslag. Doe het beslag in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
8
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
1 vellen kruimeldeeg
9
Haal cirkels uit het kruimeldeeg en bekleed de ramequins ermee. Doe een papieren muffinvormpje in de ramequins en strooi er bakparels in.
10
Bak de taartjes 25 minuten in de oven. Haal de papieren vormpjes eruit en bak ze nog eens 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
0,5 ei, 25 g kristalsuiker, 25 g bloemsuiker, 0,5 eiwit
11
Doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot en klop stijf. Voeg de suiker toe en laat de robot nog eens stevig draaien.
muntblaadjes, 0,5 scheutjes limoncello, 0,5 blik ananas
12
Laat de ananas uitlekken en snijd in blokjes. Snipper de munt fijn en voeg toe. Voeg ook een klein scheutje limoncello toe aan de ananas. Meng vervolgens alles goed onder elkaar.
13
Vul de taartjes op met de mousse en lepel de stukjes ananas erop. Spatel er wat meringue over en brand de meringue lichtjes aan met een gasbrandertje.
1
Laat de boter smelten in een steelpan.
2
Vet de ramequins in met wat gesmolten boter en bebloem ze.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ananastaartje met citroenmousse en meringue (thumbnail)Ananastaartje met citroenmousse en meringue
4 personen
50m
Ingrediënten
Boter
25 g
Bloem
0,5 een beetje
Gelatineblaadjes
1
Citroenen
1
Bloemsuiker
62,5 g
Eieren
1,5
Platte kaas
125 g
Room
0,1 l
Kruimeldeeg
1 vellen
Kristalsuiker
25 g
Eiwit
0,5
muntblaadjes
Limoncello
0,5 scheutjes
Ananasop sap
0,5 blik

Ananastaartje met citroenmousse en meringue

Dit friszure taartje met tartaar van ananas, een mousse op basis van citroensap en gekleurde Italiaanse meringue is een absolute topper!
Instructies
25 g boter
1
Laat de boter smelten in een steelpan.
0,5 een beetje bloem
2
Vet de ramequins in met wat gesmolten boter en bebloem ze.
1 gelatineblaadjes
3
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
1 citroenen, 37,5 g bloemsuiker
4
Voeg de bloemsuiker toe aan de boter, pers het sap van de citroenen erbij en roer alles op het vuur.
1 eieren
5
Voeg er een ei en een extra dooier aan toe. Klop het geheel op op het vuur tot de eieren beginnen te stollen en het sap begint in te dikken. Het mengsel mag niet koken.
6
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het warme mengsel.
125 g platte kaas, 0,1 l Room
7
Roer de plattekaas los in een kom en roer er vervolgens het citroenmengsel onder. Klop de room lichtjes op en spatel het onder het beslag. Doe het beslag in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
8
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
1 vellen kruimeldeeg
9
Haal cirkels uit het kruimeldeeg en bekleed de ramequins ermee. Doe een papieren muffinvormpje in de ramequins en strooi er bakparels in.
10
Bak de taartjes 25 minuten in de oven. Haal de papieren vormpjes eruit en bak ze nog eens 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
0,5 ei, 25 g kristalsuiker, 25 g bloemsuiker, 0,5 eiwit
11
Doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot en klop stijf. Voeg de suiker toe en laat de robot nog eens stevig draaien.
muntblaadjes, 0,5 scheutjes limoncello, 0,5 blik ananas
12
Laat de ananas uitlekken en snijd in blokjes. Snipper de munt fijn en voeg toe. Voeg ook een klein scheutje limoncello toe aan de ananas. Meng vervolgens alles goed onder elkaar.
13
Vul de taartjes op met de mousse en lepel de stukjes ananas erop. Spatel er wat meringue over en brand de meringue lichtjes aan met een gasbrandertje.