Instructies

4 personen
25 g boter
1

Laat de boter smelten in een steelpan.

0,5 een beetje bloem
2

Vet de ramequins in met wat gesmolten boter en bebloem ze.

1 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
3

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

1 citroenen, 37,5 g bloemsuiker
4

Voeg de bloemsuiker toe aan de boter, pers het sap van de citroenen erbij en roer alles op het vuur.

1 eieren
5

Voeg er een ei en een extra dooier aan toe. Klop het geheel op op het vuur tot de eieren beginnen te stollen en het sap begint in te dikken. Het mengsel mag niet koken.

6

Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het warme mengsel.

125 g platte kaas, 0,1 l Room
7

Roer de plattekaas los in een kom en roer er vervolgens het citroenmengsel onder. Klop de room lichtjes op en spatel het onder het beslag. Doe het beslag in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

8

Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.

1 vellen kruimeldeeg
9

Haal cirkels uit het kruimeldeeg en bekleed de ramequins ermee. Doe een papieren muffinvormpje in de ramequins en strooi er bakparels in.

10

Bak de taartjes 25 minuten in de oven. Haal de papieren vormpjes eruit en bak ze nog eens 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

0,5 ei, 25 g kristalsuiker, 25 g bloemsuiker, 0,5 eiwit
11

Doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot en klop stijf. Voeg de suiker toe en laat de robot nog eens stevig draaien.

muntblaadjes, 0,5 scheutjes limoncello, 0,5 blik ananas
12

Laat de ananas uitlekken en snijd in blokjes. Snipper de munt fijn en voeg toe. Voeg ook een klein scheutje limoncello toe aan de ananas. Meng vervolgens alles goed onder elkaar.

13

Vul de taartjes op met de mousse en lepel de stukjes ananas erop. Spatel er wat meringue over en brand de meringue lichtjes aan met een gasbrandertje.