dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gamba's met polenta en rucolapesto (thumbnail)Gamba's met polenta en rucolapesto

Gamba's met polenta en rucolapesto

50m
16
-
2.1K
Recepten

Gamba's met polenta en rucolapesto

Jeroen grilt gamba’s op de barbecue. Hij maakt er een klassieke polenta bij met parmezaan die na het opstijven ook gegrild wordt op de barbecue. Het geheel wordt afgewerkt met een frisse salade en rucolapesto.
Gamba's met polenta en rucolapesto (thumbnail)Gamba's met polenta en rucolapesto

Gamba's met polenta en rucolapesto

50m
16
-
2.1K
Recepten

Gamba's met polenta en rucolapesto

Jeroen grilt gamba’s op de barbecue. Hij maakt er een klassieke polenta bij met parmezaan die na het opstijven ook gegrild wordt op de barbecue. Het geheel wordt afgewerkt met een frisse salade en rucolapesto.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
0,8 l
Polenta
200 g
Parmezaanse kaas
200 g
Boter
80 g
Peper
Olijfolie
Olijfolie
1 dl
Peterselie
0,5 bosjes
Basilicum
0,5 bosjes
Rucola
1 bosje
Pijnboompitten
60 g
Look
0,5 teentjes
Zout
Citroenen
0,3
Zongedroogde tomaten
0,5 bakje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Gamba's
12

Benodigdheden

Blender, een garde, een houten lepel of spatel, een barbecue, een blender, plasticfolie, een uitsteekring

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De polenta

0,8 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken, vind je hier.
200 g polenta
2
Roer de polenta door de warme bouillon tot het een vaste brij wordt. Gebruik eerst een garde. Als de polenta stevig wordt, gebruik je een houten lepel of spatel om te roeren.
120 g Parmezaanse kaas
3
Rasp de parmezaan en doe de kaas bij de polenta.
80 g boter, peper
4
Laat er de boter bij smelten, kruid met peper en roer goed om.
olijfolie
5
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Stort er de polenta in en maak de bovenkant mooi vlak.
6
Leg een vel plasticfolie op de polenta. Druk het tot tegen de polenta zodat er geen vel op komt. Laat opstijven in de koelkast.

De pesto

0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes basilicum, 0,5 bosjes Rucola
7
Pluk de blaadjes van de peterselie en de basilicum. Spoel de rucola en laat uitlekken.
olijfolie, 60 g pijnboompitten
8
Verwarm een scheut olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 teentjes Look, 1 dl olijfolie
9
Doe de peterselie, basilicum, rucola en pijnboompitten in de blender. Snijd de parmezaan wat kleiner en doe hem ook in de blender. Pel de knoflook en doe het teentje in de blender. Giet er ongeveer 1,5 dl olijfolie bij.
peper, zout, 0,3 citroenen
10
Mix alle ingrediënten tot pesto. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

De salade

0,5 bosjes Rucola
11
Spoel de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
0,5 bakje Zongedroogde tomaten, 1 scheutje balsamicoazijn, peper
12
Snijd de zongedroogde tomaten fijner. Meng de rucola met de zongedroogde tomaten en breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn en wat peper.

Afwerken en serveren

13
Verwarm de barbecue.
12 gamba's
14
Pel de gamba’s maar laat de kop zitten. Verwijder het darmkanaal.
peper, zout, olijfolie
15
Kruid met peper en zout. Bestrijk ze met olijfolie.
16
Haal de opgesteven polenta uit de vorm. Snijd of steek vormpjes uit. Wrijf ze in met olijfolie.
17
Gril de gamba’s en de polenta op de barbecue.
18
Serveer de gegrilde gamba’s en polenta met de pesto en de salade.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken, vind je hier.
2
Roer de polenta door de warme bouillon tot het een vaste brij wordt. Gebruik eerst een garde. Als de polenta stevig wordt, gebruik je een houten lepel of spatel om te roeren.

Instructies

De polenta

0,8 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken, vind je hier.
200 g polenta
2
Roer de polenta door de warme bouillon tot het een vaste brij wordt. Gebruik eerst een garde. Als de polenta stevig wordt, gebruik je een houten lepel of spatel om te roeren.
120 g Parmezaanse kaas
3
Rasp de parmezaan en doe de kaas bij de polenta.
80 g boter, peper
4
Laat er de boter bij smelten, kruid met peper en roer goed om.
olijfolie
5
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Stort er de polenta in en maak de bovenkant mooi vlak.
6
Leg een vel plasticfolie op de polenta. Druk het tot tegen de polenta zodat er geen vel op komt. Laat opstijven in de koelkast.

De pesto

0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes basilicum, 0,5 bosjes Rucola
7
Pluk de blaadjes van de peterselie en de basilicum. Spoel de rucola en laat uitlekken.
olijfolie, 60 g pijnboompitten
8
Verwarm een scheut olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 teentjes Look, 1 dl olijfolie
9
Doe de peterselie, basilicum, rucola en pijnboompitten in de blender. Snijd de parmezaan wat kleiner en doe hem ook in de blender. Pel de knoflook en doe het teentje in de blender. Giet er ongeveer 1,5 dl olijfolie bij.
peper, zout, 0,3 citroenen
10
Mix alle ingrediënten tot pesto. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

De salade

0,5 bosjes Rucola
11
Spoel de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
0,5 bakje Zongedroogde tomaten, 1 scheutje balsamicoazijn, peper
12
Snijd de zongedroogde tomaten fijner. Meng de rucola met de zongedroogde tomaten en breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn en wat peper.

Afwerken en serveren

13
Verwarm de barbecue.
12 gamba's
14
Pel de gamba’s maar laat de kop zitten. Verwijder het darmkanaal.
peper, zout, olijfolie
15
Kruid met peper en zout. Bestrijk ze met olijfolie.
16
Haal de opgesteven polenta uit de vorm. Snijd of steek vormpjes uit. Wrijf ze in met olijfolie.
17
Gril de gamba’s en de polenta op de barbecue.
18
Serveer de gegrilde gamba’s en polenta met de pesto en de salade.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken, vind je hier.
2
Roer de polenta door de warme bouillon tot het een vaste brij wordt. Gebruik eerst een garde. Als de polenta stevig wordt, gebruik je een houten lepel of spatel om te roeren.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gamba's met polenta en rucolapesto (thumbnail)Gamba's met polenta en rucolapesto
4 personen
50m
Ingrediënten
Groentebouillon
0,8 l
Polenta
200 g
Parmezaanse kaas
200 g
Boter
80 g
Peper
Olijfolie
Olijfolie
1 dl
Peterselie
0,5 bosjes
Basilicum
0,5 bosjes
Rucola
1 bosje
Pijnboompitten
60 g
Look
0,5 teentjes
Zout
Citroenen
0,3
Zongedroogde tomaten
0,5 bakje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Gamba's
12

Gamba's met polenta en rucolapesto

Jeroen grilt gamba’s op de barbecue. Hij maakt er een klassieke polenta bij met parmezaan die na het opstijven ook gegrild wordt op de barbecue. Het geheel wordt afgewerkt met een frisse salade en rucolapesto.
Instructies

De polenta

0,8 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken, vind je hier.
200 g polenta
2
Roer de polenta door de warme bouillon tot het een vaste brij wordt. Gebruik eerst een garde. Als de polenta stevig wordt, gebruik je een houten lepel of spatel om te roeren.
120 g Parmezaanse kaas
3
Rasp de parmezaan en doe de kaas bij de polenta.
80 g boter, peper
4
Laat er de boter bij smelten, kruid met peper en roer goed om.
olijfolie
5
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Stort er de polenta in en maak de bovenkant mooi vlak.
6
Leg een vel plasticfolie op de polenta. Druk het tot tegen de polenta zodat er geen vel op komt. Laat opstijven in de koelkast.

De pesto

0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes basilicum, 0,5 bosjes Rucola
7
Pluk de blaadjes van de peterselie en de basilicum. Spoel de rucola en laat uitlekken.
olijfolie, 60 g pijnboompitten
8
Verwarm een scheut olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 teentjes Look, 1 dl olijfolie
9
Doe de peterselie, basilicum, rucola en pijnboompitten in de blender. Snijd de parmezaan wat kleiner en doe hem ook in de blender. Pel de knoflook en doe het teentje in de blender. Giet er ongeveer 1,5 dl olijfolie bij.
peper, zout, 0,3 citroenen
10
Mix alle ingrediënten tot pesto. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

De salade

0,5 bosjes Rucola
11
Spoel de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
0,5 bakje Zongedroogde tomaten, 1 scheutje balsamicoazijn, peper
12
Snijd de zongedroogde tomaten fijner. Meng de rucola met de zongedroogde tomaten en breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn en wat peper.

Afwerken en serveren

13
Verwarm de barbecue.
12 gamba's
14
Pel de gamba’s maar laat de kop zitten. Verwijder het darmkanaal.
peper, zout, olijfolie
15
Kruid met peper en zout. Bestrijk ze met olijfolie.
16
Haal de opgesteven polenta uit de vorm. Snijd of steek vormpjes uit. Wrijf ze in met olijfolie.
17
Gril de gamba’s en de polenta op de barbecue.
18
Serveer de gegrilde gamba’s en polenta met de pesto en de salade.