Brandadekroketjes van pladijs met een algen/looksausje
Brandadekroketjes van pladijs met een algen/looksausje
Brandadekroketjes van pladijs met een algen/looksausje
Brandadekroketjes van pladijs met een algen/looksausje
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
400 g
Melk
0,2 l
Peper
Zout
Look
1,5 teentjes
Steranijs
1
Tijm
Laurier
Pladijsfilet
300 g
Griekse yoghurt
4 el
Wakame
1 el
Limoenen
0,5
Eieren
3
Olijfolie
Paneermeel
1 el
Panko
1 el
Bloem
1 el
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroen
1
Benodigdheden
Een zeef, een friteuse, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, vershoudfolie, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
0,2 l melk, peper, zout
2
Verwarm de melk op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen grof en doe bij de melk.
1 Steranijs, tijm, laurier
4
Laat ook de stukken aardappelen koken in de melk. Voeg een steranijs en wat verse tijm en laurier toe.
300 g pladijsfilet
5
Verwijder de graten uit de vis en snijd het vlees in grote stukken. Laat ze mee garen met de aardappelen in de melk.
6
Giet het geheel door een zeef wanneer de aardappelen en de vis gaar zijn. Vis de steranijs, de laurier en de tijm eruit.
De algen/looksaus
4 el Griekse yoghurt
7
Roer de Griekse yoghurt los in een kommetje.
0,5 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de yoghurt.
1 el Wakame
9
Maal de gedroogde wakame tot poeder en meng onder de yoghurt.
TIPJeroen gebruikt een koffiemolentje om de wakame te malen, maar met een vijzel werkt het ook.
0,5 limoenen
10
Rasp de zeste van de limoen erbij. Breng verder op smaak met peper.
De kroketten
11
Doe de aardappelen en de vis in de mengkom van de keukenmachine en laat even kneden. Kruid met peper en zout.
12
Stort het beslag in een schaal, dek het af met vershoudfolie en laat het een half uurtje opstijven in de koelkast.
3 eieren, olijfolie
13
Breek de eieren en kluts ze in een kom met een scheutje olijfolie.
1 el paneermeel, 1 el panko, 1 el bloem
14
Neem nog een tweede kom en meng het paneermeel en de panko onder elkaar. Doe de bloem in een ander schaaltje.
15
Schep een lepel beslag in je handen en vorm het tot een bolletje.
16
Wentel de bolletjes beslag eerst door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en als laatste door het paneermeel met de panko.
17
Verwarm de friteuse tot 175 °C en bak de viskroketten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
0,5 bosjes krulpeterselie
18
Fruit ook de peterselie kort in de hete vetstof in de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuifje zout.
1 citroen
19
Serveer de kroketten met de algen/looksaus en de gefruite peterselie. Geef er een partje citroen bij.
400 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
0,2 l melk, peper, zout
2
Verwarm de melk op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen grof en doe bij de melk.
1 Steranijs, tijm, laurier
4
Laat ook de stukken aardappelen koken in de melk. Voeg een steranijs en wat verse tijm en laurier toe.
300 g pladijsfilet
5
Verwijder de graten uit de vis en snijd het vlees in grote stukken. Laat ze mee garen met de aardappelen in de melk.
6
Giet het geheel door een zeef wanneer de aardappelen en de vis gaar zijn. Vis de steranijs, de laurier en de tijm eruit.
De algen/looksaus
4 el Griekse yoghurt
7
Roer de Griekse yoghurt los in een kommetje.
0,5 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de yoghurt.
1 el Wakame
9
Maal de gedroogde wakame tot poeder en meng onder de yoghurt.
TIPJeroen gebruikt een koffiemolentje om de wakame te malen, maar met een vijzel werkt het ook.
0,5 limoenen
10
Rasp de zeste van de limoen erbij. Breng verder op smaak met peper.
De kroketten
11
Doe de aardappelen en de vis in de mengkom van de keukenmachine en laat even kneden. Kruid met peper en zout.
12
Stort het beslag in een schaal, dek het af met vershoudfolie en laat het een half uurtje opstijven in de koelkast.
3 eieren, olijfolie
13
Breek de eieren en kluts ze in een kom met een scheutje olijfolie.
1 el paneermeel, 1 el panko, 1 el bloem
14
Neem nog een tweede kom en meng het paneermeel en de panko onder elkaar. Doe de bloem in een ander schaaltje.
15
Schep een lepel beslag in je handen en vorm het tot een bolletje.
16
Wentel de bolletjes beslag eerst door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en als laatste door het paneermeel met de panko.
17
Verwarm de friteuse tot 175 °C en bak de viskroketten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
0,5 bosjes krulpeterselie
18
Fruit ook de peterselie kort in de hete vetstof in de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuifje zout.
1 citroen
19
Serveer de kroketten met de algen/looksaus en de gefruite peterselie. Geef er een partje citroen bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelen
400 g
Melk
0,2 l
Peper
Zout
Look
1,5 teentjes
Steranijs
1
Tijm
Laurier
Pladijsfilet
300 g
Griekse yoghurt
4 el
Wakame
1 el
Limoenen
0,5
Eieren
3
Olijfolie
Paneermeel
1 el
Panko
1 el
Bloem
1 el
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroen
1
Brandadekroketjes van pladijs met een algen/looksausje
In dit recept krijgt de noordzeevis pladijs een glansrol. Jeroen maakt er brandadekroketten van en geeft er een algendipsausje van look en gedroogde wakame bij.Instructies
400 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
0,2 l melk, peper, zout
2
Verwarm de melk op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen grof en doe bij de melk.
1 Steranijs, tijm, laurier
4
Laat ook de stukken aardappelen koken in de melk. Voeg een steranijs en wat verse tijm en laurier toe.
300 g pladijsfilet
5
Verwijder de graten uit de vis en snijd het vlees in grote stukken. Laat ze mee garen met de aardappelen in de melk.
6
Giet het geheel door een zeef wanneer de aardappelen en de vis gaar zijn. Vis de steranijs, de laurier en de tijm eruit.
De algen/looksaus
4 el Griekse yoghurt
7
Roer de Griekse yoghurt los in een kommetje.
0,5 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de yoghurt.
1 el Wakame
9
Maal de gedroogde wakame tot poeder en meng onder de yoghurt.
TIPJeroen gebruikt een koffiemolentje om de wakame te malen, maar met een vijzel werkt het ook.
0,5 limoenen
10
Rasp de zeste van de limoen erbij. Breng verder op smaak met peper.
De kroketten
11
Doe de aardappelen en de vis in de mengkom van de keukenmachine en laat even kneden. Kruid met peper en zout.
12
Stort het beslag in een schaal, dek het af met vershoudfolie en laat het een half uurtje opstijven in de koelkast.
3 eieren, olijfolie
13
Breek de eieren en kluts ze in een kom met een scheutje olijfolie.
1 el paneermeel, 1 el panko, 1 el bloem
14
Neem nog een tweede kom en meng het paneermeel en de panko onder elkaar. Doe de bloem in een ander schaaltje.
15
Schep een lepel beslag in je handen en vorm het tot een bolletje.
16
Wentel de bolletjes beslag eerst door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en als laatste door het paneermeel met de panko.
17
Verwarm de friteuse tot 175 °C en bak de viskroketten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
0,5 bosjes krulpeterselie
18
Fruit ook de peterselie kort in de hete vetstof in de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuifje zout.
1 citroen
19
Serveer de kroketten met de algen/looksaus en de gefruite peterselie. Geef er een partje citroen bij.