Stoofpot van kip met zwarte mole en een frozen mezcalita
Stoofpot van kip met zwarte mole en een frozen mezcalita
Stoofpot van kip met zwarte mole en een frozen mezcalita
Stoofpot van kip met zwarte mole en een frozen mezcalita
Ingrediënten
4 personen
Arachideolie
Kip volledig
1
Ajuinenklein
5
Tijm
Laurierblaadjes
3
Water
1 een flinke scheut
Zout
Peper
Zwarte mole
0,8 l
Basmatirijst
250 g
Ijsblokjes
300 g
Mezcal
0,12 l
Cointreau of triple sec
0,06 l
Limoensap
0,06 l
Sinaasappelsap
0,06 l
Suikerwater
0,1 l
Chilizout
Limoenenin schijfjes
0,5
Benodigdheden
Blender, aardewerken stoofpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De stoofpot van kip met mole:
arachideolie
1
Verhit een scheut olie in een grote stoofpot.
1 kip, 4 ajuinen
2
Snijd de kip in stukken en kleur ze lichtjes aan. Snijd de uien grof en stoof ze mee aan.
tijm, 3 laurierblaadjes, 1 een flinke scheut Water, zout, peper
3
Voeg de tijm en de laurier toe, kruid met een flinke snuif zout en wat peper, en giet er een flinke scheut water bij. Zet een deksel op de pot en laat de kip 45 minuten zachtjes garen.
0,8 l zwarte mole
4
Doe de mole in een pan en warm hem op.
TIPJe kan ook molepasta kopen en dat met een scheut water opwarmen.
1 ajuin, arachideolie
5
Snipper de resterende ui fijn en fruit hem in een pannetje met olie.
250 g basmatirijst
6
Spoel de rijst kort onder koud water en bak hem even mee. Voeg er het dubbele aan water aan toe en breng het geheel aan de kook. Besprenkel met zout, zet een deksel op de pot en laat de rijst ongeveer 10 minuten garen onder deksel.
7
Schep een flinke portie rijst per bord en leg er een stuk zachte kip bij. Lepel er flink wat van de mole bij.
De frozen mezcalita:
300 g ijsblokjes, 0,12 l mezcal, 0,06 l Cointreau, 0,06 l limoensap, 0,06 l sinaasappelsap, 0,1 l suikerwater
8
Breek de ijsblokjes in een handdoek en doe het ijs samen met alle ingrediënten in de blender. Mix tot je een frozen mezcalita hebt.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
chilizout
9
Wrijf de rand van enkele cocktailglazen in met limoensap. Doe het chilizout in een kommetje en dop de randen van de glazen in het zout.
0,5 limoenen
10
Schenk de frozen mezcalita in de glazen en serveer de cocktail met een plakje limoen.
De stoofpot van kip met mole:
arachideolie
1
Verhit een scheut olie in een grote stoofpot.
1 kip, 4 ajuinen
2
Snijd de kip in stukken en kleur ze lichtjes aan. Snijd de uien grof en stoof ze mee aan.
tijm, 3 laurierblaadjes, 1 een flinke scheut Water, zout, peper
3
Voeg de tijm en de laurier toe, kruid met een flinke snuif zout en wat peper, en giet er een flinke scheut water bij. Zet een deksel op de pot en laat de kip 45 minuten zachtjes garen.
0,8 l zwarte mole
4
Doe de mole in een pan en warm hem op.
TIPJe kan ook molepasta kopen en dat met een scheut water opwarmen.
1 ajuin, arachideolie
5
Snipper de resterende ui fijn en fruit hem in een pannetje met olie.
250 g basmatirijst
6
Spoel de rijst kort onder koud water en bak hem even mee. Voeg er het dubbele aan water aan toe en breng het geheel aan de kook. Besprenkel met zout, zet een deksel op de pot en laat de rijst ongeveer 10 minuten garen onder deksel.
7
Schep een flinke portie rijst per bord en leg er een stuk zachte kip bij. Lepel er flink wat van de mole bij.
De frozen mezcalita:
300 g ijsblokjes, 0,12 l mezcal, 0,06 l Cointreau, 0,06 l limoensap, 0,06 l sinaasappelsap, 0,1 l suikerwater
8
Breek de ijsblokjes in een handdoek en doe het ijs samen met alle ingrediënten in de blender. Mix tot je een frozen mezcalita hebt.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
chilizout
9
Wrijf de rand van enkele cocktailglazen in met limoensap. Doe het chilizout in een kommetje en dop de randen van de glazen in het zout.
0,5 limoenen
10
Schenk de frozen mezcalita in de glazen en serveer de cocktail met een plakje limoen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Arachideolie
Kip volledig
1
Ajuinenklein
5
Tijm
Laurierblaadjes
3
Water
1 een flinke scheut
Zout
Peper
Zwarte mole
0,8 l
Basmatirijst
250 g
Ijsblokjes
300 g
Mezcal
0,12 l
Cointreau of triple sec
0,06 l
Limoensap
0,06 l
Sinaasappelsap
0,06 l
Suikerwater
0,1 l
Chilizout
Limoenenin schijfjes
0,5
Stoofpot van kip met zwarte mole en een frozen mezcalita
Bij de start van de Mexicaanse Dagelijkse kost krijg je twee toppers voor de prijs van een. Een overheerlijke stoofpot van kip en zwarte 'mole', een typisch Mexicaanse saus met veel ingrediënten. Daarbij serveert Jeroen een frisse cocktail op basis van mezcal, limoen en suiker.Instructies
De stoofpot van kip met mole:
arachideolie
1
Verhit een scheut olie in een grote stoofpot.
1 kip, 4 ajuinen
2
Snijd de kip in stukken en kleur ze lichtjes aan. Snijd de uien grof en stoof ze mee aan.
tijm, 3 laurierblaadjes, 1 een flinke scheut Water, zout, peper
3
Voeg de tijm en de laurier toe, kruid met een flinke snuif zout en wat peper, en giet er een flinke scheut water bij. Zet een deksel op de pot en laat de kip 45 minuten zachtjes garen.
0,8 l zwarte mole
4
Doe de mole in een pan en warm hem op.
TIPJe kan ook molepasta kopen en dat met een scheut water opwarmen.
1 ajuin, arachideolie
5
Snipper de resterende ui fijn en fruit hem in een pannetje met olie.
250 g basmatirijst
6
Spoel de rijst kort onder koud water en bak hem even mee. Voeg er het dubbele aan water aan toe en breng het geheel aan de kook. Besprenkel met zout, zet een deksel op de pot en laat de rijst ongeveer 10 minuten garen onder deksel.
7
Schep een flinke portie rijst per bord en leg er een stuk zachte kip bij. Lepel er flink wat van de mole bij.
De frozen mezcalita:
300 g ijsblokjes, 0,12 l mezcal, 0,06 l Cointreau, 0,06 l limoensap, 0,06 l sinaasappelsap, 0,1 l suikerwater
8
Breek de ijsblokjes in een handdoek en doe het ijs samen met alle ingrediënten in de blender. Mix tot je een frozen mezcalita hebt.
chilizout
9
Wrijf de rand van enkele cocktailglazen in met limoensap. Doe het chilizout in een kommetje en dop de randen van de glazen in het zout.
0,5 limoenen
10
Schenk de frozen mezcalita in de glazen en serveer de cocktail met een plakje limoen.