dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes (thumbnail)Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes

Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes

1u
19
-
2.6K
Recepten

Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes

Konijn wordt minder gegeten dan vroeger. Dat is jammer want het is gezond, mager én vooral ook lekker. Net als dit recept!
Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes (thumbnail)Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes

Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes

1u
19
-
2.6K
Recepten

Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes

Konijn wordt minder gegeten dan vroeger. Dat is jammer want het is gezond, mager én vooral ook lekker. Net als dit recept!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Konijnenbouten
4
Pepers
Zout
Boter
Champignons
500 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Rozemarijn
Bloem
2 el
Cognac
1 scheutje
Kippenbouillon
0,4 l
Room
1 dl
Graanmosterd
2 el
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Aardappelen
600 g
Peterselie
0,5 bosjes
Citroen
1 een kwartje
Waterkers
handvol

Benodigdheden

Een mandoline, een keukenhanddoek, een friteuse, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Konijnenbouten met champignonroom

4 konijnenbouten, pepers, zout
1
Kruid de konijnenbouten met peper en zout.
boter
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kleur de bouten rondom bruin.
500 g champignons
3
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vier.
4
Haal de bouten uit de pan. Bak de champignons in dezelfde boter als de bouten. Doe er eventueel een extra klontje boter bij.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
5
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Plet met een mes.
6
Haal de champignons uit de pan en houd ze apart.
7
Fruit de uien met de knoflook in de pan waarin de champignons gebakken zijn.
rozemarijn
8
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Doe ze bij de uien.
2 el bloem, 1 scheutje cognac
9
Strooi bloem over de uien. Doe er de champignons bij en flambeer met een scheut cognac.
TIPFlambeer je liever niet? Doe de cognac bij de champignons en laat op een zacht vuur volledig inkoken.
0,4 l Kippenbouillon
10
Blus met warme kippenbouillon.
1 dl Room, 2 el graanmosterd, tijm, 4 blaadjes laurier
11
Roer er de room en graanmosterd door. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
12
Leg het konijn in de saus en zet een deksel schuin op de pan. Laat volledig gaar worden op een zacht vuur.
13
Zet een kom met ijskoud water klaar.
600 g aardappelen
14
Schil de aardappelen. Snijd ze met de mandoline in pommes gaufrettes door de aardappel steeds een kwartslag te draaien.
15
Leg de aardappelen in de kom water om het zetmeel te verwijderen. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.
16
Frituur de pommes gaufrettes goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
0,5 bosjes peterselie
17
Spoel en snipper de peterselie.
1 een kwartje citroen
18
Werk de saus af met wat citroensap.
handvol Waterkers
19
Serveer de konijnenbouten met de champignonsaus, een toef waterkers en pommes gaufrettes. Werk af met gesnipperde peterselie.
TIPIs de saus te weinig gebonden. Meng een klontje boter met evenveel bloem en bind de saus ermee.
1
Kruid de konijnenbouten met peper en zout.
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kleur de bouten rondom bruin.

Instructies

Konijnenbouten met champignonroom

4 konijnenbouten, pepers, zout
1
Kruid de konijnenbouten met peper en zout.
boter
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kleur de bouten rondom bruin.
500 g champignons
3
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vier.
4
Haal de bouten uit de pan. Bak de champignons in dezelfde boter als de bouten. Doe er eventueel een extra klontje boter bij.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
5
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Plet met een mes.
6
Haal de champignons uit de pan en houd ze apart.
7
Fruit de uien met de knoflook in de pan waarin de champignons gebakken zijn.
rozemarijn
8
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Doe ze bij de uien.
2 el bloem, 1 scheutje cognac
9
Strooi bloem over de uien. Doe er de champignons bij en flambeer met een scheut cognac.
TIPFlambeer je liever niet? Doe de cognac bij de champignons en laat op een zacht vuur volledig inkoken.
0,4 l Kippenbouillon
10
Blus met warme kippenbouillon.
1 dl Room, 2 el graanmosterd, tijm, 4 blaadjes laurier
11
Roer er de room en graanmosterd door. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
12
Leg het konijn in de saus en zet een deksel schuin op de pan. Laat volledig gaar worden op een zacht vuur.
13
Zet een kom met ijskoud water klaar.
600 g aardappelen
14
Schil de aardappelen. Snijd ze met de mandoline in pommes gaufrettes door de aardappel steeds een kwartslag te draaien.
15
Leg de aardappelen in de kom water om het zetmeel te verwijderen. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.
16
Frituur de pommes gaufrettes goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
0,5 bosjes peterselie
17
Spoel en snipper de peterselie.
1 een kwartje citroen
18
Werk de saus af met wat citroensap.
handvol Waterkers
19
Serveer de konijnenbouten met de champignonsaus, een toef waterkers en pommes gaufrettes. Werk af met gesnipperde peterselie.
TIPIs de saus te weinig gebonden. Meng een klontje boter met evenveel bloem en bind de saus ermee.
1
Kruid de konijnenbouten met peper en zout.
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kleur de bouten rondom bruin.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes (thumbnail)Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes
4 personen
1u
Ingrediënten
Konijnenbouten
4
Pepers
Zout
Boter
Champignons
500 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Rozemarijn
Bloem
2 el
Cognac
1 scheutje
Kippenbouillon
0,4 l
Room
1 dl
Graanmosterd
2 el
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Aardappelen
600 g
Peterselie
0,5 bosjes
Citroen
1 een kwartje
Waterkers
handvol

Konijnenbouten met champignonroom en pommes gaufrettes

Konijn wordt minder gegeten dan vroeger. Dat is jammer want het is gezond, mager én vooral ook lekker. Net als dit recept!
Instructies

Konijnenbouten met champignonroom

4 konijnenbouten, pepers, zout
1
Kruid de konijnenbouten met peper en zout.
boter
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kleur de bouten rondom bruin.
500 g champignons
3
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vier.
4
Haal de bouten uit de pan. Bak de champignons in dezelfde boter als de bouten. Doe er eventueel een extra klontje boter bij.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
5
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Plet met een mes.
6
Haal de champignons uit de pan en houd ze apart.
7
Fruit de uien met de knoflook in de pan waarin de champignons gebakken zijn.
rozemarijn
8
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Doe ze bij de uien.
2 el bloem, 1 scheutje cognac
9
Strooi bloem over de uien. Doe er de champignons bij en flambeer met een scheut cognac.
TIPFlambeer je liever niet? Doe de cognac bij de champignons en laat op een zacht vuur volledig inkoken.
0,4 l Kippenbouillon
10
Blus met warme kippenbouillon.
1 dl Room, 2 el graanmosterd, tijm, 4 blaadjes laurier
11
Roer er de room en graanmosterd door. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
12
Leg het konijn in de saus en zet een deksel schuin op de pan. Laat volledig gaar worden op een zacht vuur.
13
Zet een kom met ijskoud water klaar.
600 g aardappelen
14
Schil de aardappelen. Snijd ze met de mandoline in pommes gaufrettes door de aardappel steeds een kwartslag te draaien.
15
Leg de aardappelen in de kom water om het zetmeel te verwijderen. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.
16
Frituur de pommes gaufrettes goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
0,5 bosjes peterselie
17
Spoel en snipper de peterselie.
1 een kwartje citroen
18
Werk de saus af met wat citroensap.
handvol Waterkers
19
Serveer de konijnenbouten met de champignonsaus, een toef waterkers en pommes gaufrettes. Werk af met gesnipperde peterselie.
TIPIs de saus te weinig gebonden. Meng een klontje boter met evenveel bloem en bind de saus ermee.