Instructies

4 personen

Konijnenbouten met champignonroom

4 konijnenbouten, pepers, zout
1

Kruid de konijnenbouten met peper en zout.

boter
2

Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kleur de bouten rondom bruin.

500 g champignons
3

Borstel de champignons schoon en snijd ze in vier.

4

Haal de bouten uit de pan. Bak de champignons in dezelfde boter als de bouten. Doe er eventueel een extra klontje boter bij.

2 ajuinen, 2 teentjes Look
5

Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Plet met een mes.

6

Haal de champignons uit de pan en houd ze apart.

7

Fruit de uien met de knoflook in de pan waarin de champignons gebakken zijn.

rozemarijn
8

Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Doe ze bij de uien.

2 el bloem, 1 scheutje cognac
9

Strooi bloem over de uien. Doe er de champignons bij en flambeer met een scheut cognac.

TIPFlambeer je liever niet? Doe de cognac bij de champignons en laat op een zacht vuur volledig inkoken.
0,4 l Kippenbouillon
10

Blus met warme kippenbouillon.

1 dl Room, 2 el graanmosterd, tijm, 4 blaadjes laurier
11

Roer er de room en graanmosterd door. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.

12

Leg het konijn in de saus en zet een deksel schuin op de pan. Laat volledig gaar worden op een zacht vuur.

13

Zet een kom met ijskoud water klaar.

600 g aardappelen
14

Schil de aardappelen. Snijd ze met de mandoline in pommes gaufrettes door de aardappel steeds een kwartslag te draaien.

15

Leg de aardappelen in de kom water om het zetmeel te verwijderen. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.

16

Frituur de pommes gaufrettes goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.

0,5 bosjes peterselie
17

Spoel en snipper de peterselie.

1 een kwartje citroen
18

Werk de saus af met wat citroensap.

handvol Waterkers
19

Serveer de konijnenbouten met de champignonsaus, een toef waterkers en pommes gaufrettes. Werk af met gesnipperde peterselie.

TIPIs de saus te weinig gebonden. Meng een klontje boter met evenveel bloem en bind de saus ermee.