Gevulde courgettes met warme tomatenvinaigrette
Gevulde courgettes met warme tomatenvinaigrette
Gevulde courgettes met warme tomatenvinaigrette
Gevulde courgettes met warme tomatenvinaigrette
Ingrediënten
4 personen
Geitenkaas
125 g
Courgettes
3
Sjalotten
4
Look
1 teentje
Tijm
Oregano
Paneermeel
10 g
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Peper
Zout
Tomaten
4
Balsamicoazijn
4 el
Bieslook
Rijst
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De gevulde courgettes
125 g geitenkaas, 3 courgettes, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, tijm, oregano, 10 g paneermeel, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Was de courgetttes en snij de topjes eraf. Snij ze nu in gelijke tonnetjes van minstens 5 cm hoog.
2
Schep er met de Parisennelepel het vruchtvlees van de courgette uit tot je een diep kuiltje krijgt. Hou de bolletjes vruchtvlees bij.
3
Zet de uitgeholde stukken courgette in een ovenschaal met een scheutje olijfolie.
4
Voor de vulling snij je de stukjes vruchtvlees van de courgettes in fijne stukjes. Versnipper ook de sjalotjes en plet de look tot pulp.
5
Zet een pot op het het vuur, en schenk er een scheutje olijfolie bij. Verhit de olie op een zacht vuur en stoof daarin de stukjes courgette, de sjalot en de look.
6
Neem een mengschaal en verbrokkel daarin de verse geitenkaas (stevige kaas, zonder korst).
7
Rits de blaadjes van de tijm en hak de kruiden fijn. Doe hetzelfde met de oregano. (Gebruik een hoeveelheid verse kruiden naar smaak.) Voeg ze toe aan de kaas.
8
Doe de gestoofde groentjes in de schaal met de kaas en meng alles tot een smeuïg mengsel. Kruid naar smaak met een snuifje zout en wat peper van de molen.
9
Doe het kaas-groentemengsel in de spuitzak, snij de tip eraf en vul daarmee de courgettetonnetjes. (Je kan de courgettes uiteraard ook vullen met behulp van een vorkje of een kleine lepel.)
10
Strooi ten slotte nog een beetje broodkruim over de gevulde courgettes voor een knapperig korstje.
11
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de courgettes 10 tot 15 minuten in de hete oven.
De warme tomatenvinaigrette
4 tomaten, 2 Sjalotten, 0,2 l olijfolie, 4 el balsamicoazijn, Bieslook, peper, zout
12
Pel de verse tomaten. Breng daarvoor een pannetje water aan de kook. Snij intussen een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 15 tellen lang onder in het hete water. Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Nu kan je heel eenvoudig de schil verwijderen.
13
Verdeel elke tomaat in vier, verwijder de zaadjes en snij het stevige vruchtvlees in blokjes.
14
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
15
Zet een diepe pan (of een kleine kookpot) op een zacht vuur. Verwarm de flinke hoeveelheid olijfolie in de pan, samen met de balsamicoazijn. Voeg een snuif zout en wat peper van de molen toe.
16
Doe de stukjes tomaat en sjalot in de warme vinaigrette, samen met de kappertjes (hoeveelheid naar smaak) en wat fijngesnipperde bieslook. Tip: Je kan de bieslook ook vervangen door snippers verse basilicum, die je er pas helemaal op het einde aan toevoegt.
17
Laat de stukjes tomaat enkele minuten zacht sudderen, maar zorg ervoor dat ze niet plat gekookt zijn.
Afwerking
rijst
18
Serveer enkele tonnetjes gevulde courgette met een flinke schep van de warme tomatenvinaigrette.
19
Dit is een smakelijk vegetarisch voorgerechtje. Je kan er ook een hoofdgerecht van maken door er een flinke schep rijst bij te serveren.
De gevulde courgettes
125 g geitenkaas, 3 courgettes, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, tijm, oregano, 10 g paneermeel, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Was de courgetttes en snij de topjes eraf. Snij ze nu in gelijke tonnetjes van minstens 5 cm hoog.
2
Schep er met de Parisennelepel het vruchtvlees van de courgette uit tot je een diep kuiltje krijgt. Hou de bolletjes vruchtvlees bij.
3
Zet de uitgeholde stukken courgette in een ovenschaal met een scheutje olijfolie.
4
Voor de vulling snij je de stukjes vruchtvlees van de courgettes in fijne stukjes. Versnipper ook de sjalotjes en plet de look tot pulp.
5
Zet een pot op het het vuur, en schenk er een scheutje olijfolie bij. Verhit de olie op een zacht vuur en stoof daarin de stukjes courgette, de sjalot en de look.
6
Neem een mengschaal en verbrokkel daarin de verse geitenkaas (stevige kaas, zonder korst).
7
Rits de blaadjes van de tijm en hak de kruiden fijn. Doe hetzelfde met de oregano. (Gebruik een hoeveelheid verse kruiden naar smaak.) Voeg ze toe aan de kaas.
8
Doe de gestoofde groentjes in de schaal met de kaas en meng alles tot een smeuïg mengsel. Kruid naar smaak met een snuifje zout en wat peper van de molen.
9
Doe het kaas-groentemengsel in de spuitzak, snij de tip eraf en vul daarmee de courgettetonnetjes. (Je kan de courgettes uiteraard ook vullen met behulp van een vorkje of een kleine lepel.)
10
Strooi ten slotte nog een beetje broodkruim over de gevulde courgettes voor een knapperig korstje.
11
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de courgettes 10 tot 15 minuten in de hete oven.
De warme tomatenvinaigrette
4 tomaten, 2 Sjalotten, 0,2 l olijfolie, 4 el balsamicoazijn, Bieslook, peper, zout
12
Pel de verse tomaten. Breng daarvoor een pannetje water aan de kook. Snij intussen een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 15 tellen lang onder in het hete water. Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Nu kan je heel eenvoudig de schil verwijderen.
13
Verdeel elke tomaat in vier, verwijder de zaadjes en snij het stevige vruchtvlees in blokjes.
14
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
15
Zet een diepe pan (of een kleine kookpot) op een zacht vuur. Verwarm de flinke hoeveelheid olijfolie in de pan, samen met de balsamicoazijn. Voeg een snuif zout en wat peper van de molen toe.
16
Doe de stukjes tomaat en sjalot in de warme vinaigrette, samen met de kappertjes (hoeveelheid naar smaak) en wat fijngesnipperde bieslook. Tip: Je kan de bieslook ook vervangen door snippers verse basilicum, die je er pas helemaal op het einde aan toevoegt.
17
Laat de stukjes tomaat enkele minuten zacht sudderen, maar zorg ervoor dat ze niet plat gekookt zijn.
Afwerking
rijst
18
Serveer enkele tonnetjes gevulde courgette met een flinke schep van de warme tomatenvinaigrette.
19
Dit is een smakelijk vegetarisch voorgerechtje. Je kan er ook een hoofdgerecht van maken door er een flinke schep rijst bij te serveren.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Geitenkaas
125 g
Courgettes
3
Sjalotten
4
Look
1 teentje
Tijm
Oregano
Paneermeel
10 g
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Peper
Zout
Tomaten
4
Balsamicoazijn
4 el
Bieslook
Rijst
Gevulde courgettes met warme tomatenvinaigrette
Courgette is een zeer dankbare groente in de keuken. Jeroen maakt er een vegetarisch gerecht mee, op smaak gebracht met verse geitenkaas en er hoort ook een lekkere warme tomatenvinaigrette bij. Dit gerechtje is zeer geschikt als voorgerecht, maar met wat rijst erbij maak je er ook zonder probleem een volwaardige maaltijd van.Instructies
De gevulde courgettes
125 g geitenkaas, 3 courgettes, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, tijm, oregano, 10 g paneermeel, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Was de courgetttes en snij de topjes eraf. Snij ze nu in gelijke tonnetjes van minstens 5 cm hoog.
2
Schep er met de Parisennelepel het vruchtvlees van de courgette uit tot je een diep kuiltje krijgt. Hou de bolletjes vruchtvlees bij.
3
Zet de uitgeholde stukken courgette in een ovenschaal met een scheutje olijfolie.
4
Voor de vulling snij je de stukjes vruchtvlees van de courgettes in fijne stukjes. Versnipper ook de sjalotjes en plet de look tot pulp.
5
Zet een pot op het het vuur, en schenk er een scheutje olijfolie bij. Verhit de olie op een zacht vuur en stoof daarin de stukjes courgette, de sjalot en de look.
6
Neem een mengschaal en verbrokkel daarin de verse geitenkaas (stevige kaas, zonder korst).
7
Rits de blaadjes van de tijm en hak de kruiden fijn. Doe hetzelfde met de oregano. (Gebruik een hoeveelheid verse kruiden naar smaak.) Voeg ze toe aan de kaas.
8
Doe de gestoofde groentjes in de schaal met de kaas en meng alles tot een smeuïg mengsel. Kruid naar smaak met een snuifje zout en wat peper van de molen.
9
Doe het kaas-groentemengsel in de spuitzak, snij de tip eraf en vul daarmee de courgettetonnetjes. (Je kan de courgettes uiteraard ook vullen met behulp van een vorkje of een kleine lepel.)
10
Strooi ten slotte nog een beetje broodkruim over de gevulde courgettes voor een knapperig korstje.
11
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de courgettes 10 tot 15 minuten in de hete oven.
De warme tomatenvinaigrette
4 tomaten, 2 Sjalotten, 0,2 l olijfolie, 4 el balsamicoazijn, Bieslook, peper, zout
12
Pel de verse tomaten. Breng daarvoor een pannetje water aan de kook. Snij intussen een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 15 tellen lang onder in het hete water. Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Nu kan je heel eenvoudig de schil verwijderen.
13
Verdeel elke tomaat in vier, verwijder de zaadjes en snij het stevige vruchtvlees in blokjes.
14
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
15
Zet een diepe pan (of een kleine kookpot) op een zacht vuur. Verwarm de flinke hoeveelheid olijfolie in de pan, samen met de balsamicoazijn. Voeg een snuif zout en wat peper van de molen toe.
16
Doe de stukjes tomaat en sjalot in de warme vinaigrette, samen met de kappertjes (hoeveelheid naar smaak) en wat fijngesnipperde bieslook. Tip: Je kan de bieslook ook vervangen door snippers verse basilicum, die je er pas helemaal op het einde aan toevoegt.
17
Laat de stukjes tomaat enkele minuten zacht sudderen, maar zorg ervoor dat ze niet plat gekookt zijn.
Afwerking
rijst
18
Serveer enkele tonnetjes gevulde courgette met een flinke schep van de warme tomatenvinaigrette.
19
Dit is een smakelijk vegetarisch voorgerechtje. Je kan er ook een hoofdgerecht van maken door er een flinke schep rijst bij te serveren.