Tartaar van makreel met aardappel en mierikswortel
Tartaar van makreel met aardappel en mierikswortel
Tartaar van makreel met aardappel en mierikswortel
Tartaar van makreel met aardappel en mierikswortel
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
400 g
Sjalotten
1
Mierikswortelen
50 g
Dille
Dragonazijn
1 scheutje
Olijfolie
Zure room
1 el
Peper
Zout
Makreelfiletszonder vel
4
Limoenende zeste
0,5
Grof zout
Postelein
Benodigdheden
Een keukenpincet, een zeef, een hoge dresseerring
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine kubusjes (ongeveer 1x1 cm). Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelblokjes af. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
1 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Doe de sjalotsnippers in een mengschaal en schep er de aardappelblokjes onder.
50 g mierikswortelen
4
Schil de mierikswortel en rasp hem boven de schaal.
dille
5
Hak de dille fijn en meng het kruid onder de andere ingrediënten.
1 scheutje dragonazijn, olijfolie, 1 el Zure room, peper, zout
6
Besprenkel met een scheutje dragonazijn en olijfolie. Doe er de zure room bij. Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
4 makreelfilets
7
Controleer de makreelfilets op achtergebleven graatjes. Gebruik een keukenpincet om ze eruit te trekken.
TIPHet is ook mogelijk om de graatjes uit de vis te snijden. Maak een ondiepe inkeping links en rechts van het rijtje graten. Trek het reepje met graatjes er voorzichtig uit.
olijfolie, 0,5 limoenen, peper, grof zout
8
Snijd de vis in kleine blokjes en meng de tartaar met een beetje olijfolie en limoenzeste. Breng op smaak met peper en grof zout. Roer alles onder elkaar.
9
Zet een hoge dresseerring op een bord. Schep er een laag aardappelsalade in en druk goed aan. Ga verder met een laag makreeltartaar en druk ook goed aan.
postelein, olijfolie
10
Haal de dresseerring weg en werk af met enkele blaadjes postelein en een likje olijfolie.
400 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine kubusjes (ongeveer 1x1 cm). Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelblokjes af. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
1 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Doe de sjalotsnippers in een mengschaal en schep er de aardappelblokjes onder.
50 g mierikswortelen
4
Schil de mierikswortel en rasp hem boven de schaal.
dille
5
Hak de dille fijn en meng het kruid onder de andere ingrediënten.
1 scheutje dragonazijn, olijfolie, 1 el Zure room, peper, zout
6
Besprenkel met een scheutje dragonazijn en olijfolie. Doe er de zure room bij. Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
4 makreelfilets
7
Controleer de makreelfilets op achtergebleven graatjes. Gebruik een keukenpincet om ze eruit te trekken.
TIPHet is ook mogelijk om de graatjes uit de vis te snijden. Maak een ondiepe inkeping links en rechts van het rijtje graten. Trek het reepje met graatjes er voorzichtig uit.
olijfolie, 0,5 limoenen, peper, grof zout
8
Snijd de vis in kleine blokjes en meng de tartaar met een beetje olijfolie en limoenzeste. Breng op smaak met peper en grof zout. Roer alles onder elkaar.
9
Zet een hoge dresseerring op een bord. Schep er een laag aardappelsalade in en druk goed aan. Ga verder met een laag makreeltartaar en druk ook goed aan.
postelein, olijfolie
10
Haal de dresseerring weg en werk af met enkele blaadjes postelein en een likje olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
400 g
Sjalotten
1
Mierikswortelen
50 g
Dille
Dragonazijn
1 scheutje
Olijfolie
Zure room
1 el
Peper
Zout
Makreelfiletszonder vel
4
Limoenende zeste
0,5
Grof zout
Postelein
Tartaar van makreel met aardappel en mierikswortel
Er gaat niets boven verse rauwe vis, verwerkt in een frisse en eenvoudige tartaar. In dit gerecht belandt de makreel op de snijplank, een schoolvis vol goede vetten en véél smaak.Instructies
400 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine kubusjes (ongeveer 1x1 cm). Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelblokjes af. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
1 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Doe de sjalotsnippers in een mengschaal en schep er de aardappelblokjes onder.
50 g mierikswortelen
4
Schil de mierikswortel en rasp hem boven de schaal.
dille
5
Hak de dille fijn en meng het kruid onder de andere ingrediënten.
1 scheutje dragonazijn, olijfolie, 1 el Zure room, peper, zout
6
Besprenkel met een scheutje dragonazijn en olijfolie. Doe er de zure room bij. Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
4 makreelfilets
7
Controleer de makreelfilets op achtergebleven graatjes. Gebruik een keukenpincet om ze eruit te trekken.
TIPHet is ook mogelijk om de graatjes uit de vis te snijden. Maak een ondiepe inkeping links en rechts van het rijtje graten. Trek het reepje met graatjes er voorzichtig uit.
olijfolie, 0,5 limoenen, peper, grof zout
8
Snijd de vis in kleine blokjes en meng de tartaar met een beetje olijfolie en limoenzeste. Breng op smaak met peper en grof zout. Roer alles onder elkaar.
9
Zet een hoge dresseerring op een bord. Schep er een laag aardappelsalade in en druk goed aan. Ga verder met een laag makreeltartaar en druk ook goed aan.
postelein, olijfolie
10
Haal de dresseerring weg en werk af met enkele blaadjes postelein en een likje olijfolie.