Chipolata met prei in witte saus en aardappelen
Chipolata met prei in witte saus en aardappelen
Chipolata met prei in witte saus en aardappelen
Chipolata met prei in witte saus en aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Boter
Boter
40 g
Prei
4 stengels
Peper
Zout
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Aardappelen
800 g
Bloem
40 g
Melk
0,5 l
Nootmuskaat
Citroenen
0,2
Eierdooier
1
Mosterd
1 tl
Chipolata's
600 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
boter
1
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
4 stengels prei, peper, zout, tijm, 4 blaadjes laurier
2
Snijd het groen van de prei en was de stengels goed onder stromend water. Snijd de prei in stukjes en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe en leg de tijm en laurier in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de prei op een zacht vuur garen.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
40 g bloem, 40 g boter, 0,5 l melk, peper, zout, nootmuskaat, 0,2 citroenen, 1 eierdooier, 1 tl mosterd
4
Neem eenzelfde hoeveelheid boter als bloem. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat even drogen zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet er de melk bij en verwarm. Blijf roeren tot je een gebonden witte saus hebt. Giet het kookvocht van de prei bij de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroen. Roer er de eierdooier en de mosterd door.
600 g chipolata's
5
Smelt een klontje boter in een tweede pan. Bak de chipolata’s aan beide kanten tot ze gaar zijn.
TIPJe kunt de chipolata’s eventueel oprollen en ze vaststeken met een satéprikker.
6
Haal de laurier en de tijm uit de prei. Doe er de bechamelsaus bij en meng goed.
7
Giet de aardappelen af. Laat ze eventueel even drogen op het vuur.
8
Serveer de chipolata’s met de prei in witte saus en de aardappelen.
1
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
2
Snijd het groen van de prei en was de stengels goed onder stromend water. Snijd de prei in stukjes en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe en leg de tijm en laurier in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de prei op een zacht vuur garen.
boter
1
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
4 stengels prei, peper, zout, tijm, 4 blaadjes laurier
2
Snijd het groen van de prei en was de stengels goed onder stromend water. Snijd de prei in stukjes en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe en leg de tijm en laurier in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de prei op een zacht vuur garen.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
40 g bloem, 40 g boter, 0,5 l melk, peper, zout, nootmuskaat, 0,2 citroenen, 1 eierdooier, 1 tl mosterd
4
Neem eenzelfde hoeveelheid boter als bloem. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat even drogen zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet er de melk bij en verwarm. Blijf roeren tot je een gebonden witte saus hebt. Giet het kookvocht van de prei bij de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroen. Roer er de eierdooier en de mosterd door.
600 g chipolata's
5
Smelt een klontje boter in een tweede pan. Bak de chipolata’s aan beide kanten tot ze gaar zijn.
TIPJe kunt de chipolata’s eventueel oprollen en ze vaststeken met een satéprikker.
6
Haal de laurier en de tijm uit de prei. Doe er de bechamelsaus bij en meng goed.
7
Giet de aardappelen af. Laat ze eventueel even drogen op het vuur.
8
Serveer de chipolata’s met de prei in witte saus en de aardappelen.
1
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
2
Snijd het groen van de prei en was de stengels goed onder stromend water. Snijd de prei in stukjes en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe en leg de tijm en laurier in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de prei op een zacht vuur garen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
Boter
40 g
Prei
4 stengels
Peper
Zout
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Aardappelen
800 g
Bloem
40 g
Melk
0,5 l
Nootmuskaat
Citroenen
0,2
Eierdooier
1
Mosterd
1 tl
Chipolata's
600 g
Chipolata met prei in witte saus en aardappelen
Vandaag neemt Jeroen Dagelijkse kost heel letterlijk. Hij serveert worst, aardappelen en prei in witte saus. Stoof de prei zacht en besteed wat extra aandacht aan de bechamelsaus voor een perfecte smaak.Instructies
boter
1
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
4 stengels prei, peper, zout, tijm, 4 blaadjes laurier
2
Snijd het groen van de prei en was de stengels goed onder stromend water. Snijd de prei in stukjes en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe en leg de tijm en laurier in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de prei op een zacht vuur garen.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
40 g bloem, 40 g boter, 0,5 l melk, peper, zout, nootmuskaat, 0,2 citroenen, 1 eierdooier, 1 tl mosterd
4
Neem eenzelfde hoeveelheid boter als bloem. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat even drogen zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet er de melk bij en verwarm. Blijf roeren tot je een gebonden witte saus hebt. Giet het kookvocht van de prei bij de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroen. Roer er de eierdooier en de mosterd door.
600 g chipolata's
5
Smelt een klontje boter in een tweede pan. Bak de chipolata’s aan beide kanten tot ze gaar zijn.
TIPJe kunt de chipolata’s eventueel oprollen en ze vaststeken met een satéprikker.
6
Haal de laurier en de tijm uit de prei. Doe er de bechamelsaus bij en meng goed.
7
Giet de aardappelen af. Laat ze eventueel even drogen op het vuur.
8
Serveer de chipolata’s met de prei in witte saus en de aardappelen.