Chipolata met prei in witte saus en aardappelen
Chipolata met prei in witte saus en aardappelen
Vandaag neemt Jeroen Dagelijkse kost heel letterlijk. Hij serveert worst, aardappelen en prei in witte saus. Stoof de prei zacht en besteed wat extra aandacht aan de bechamelsaus voor een perfecte smaak.
Chipolata met prei in witte saus en aardappelen
Chipolata met prei in witte saus en aardappelen
Vandaag neemt Jeroen Dagelijkse kost heel letterlijk. Hij serveert worst, aardappelen en prei in witte saus. Stoof de prei zacht en besteed wat extra aandacht aan de bechamelsaus voor een perfecte smaak.
Ingrediënten
4 personen
Chipolata's
600 g
Nog lekkerder met ons beste vlees ooitLekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Boter
Boter
40 g
Prei
4 stengels
Peper
Zout
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Aardappelen
800 g
Bloem
40 g
Melk
0,5 l
Nootmuskaat
Citroenen
0,2
Eierdooier
1
Mosterd
1 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Lekker van bij ons

Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij onsWat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
boter
1
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
4 stengels prei, peper, zout, tijm, 4 blaadjes laurier
2
Snijd het groen van de prei en was de stengels goed onder stromend water. Snijd de prei in stukjes en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe en leg de tijm en laurier in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de prei op een zacht vuur garen.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
40 g bloem, 40 g boter, 0,5 l melk, peper, zout, nootmuskaat, 0,2 citroenen, 1 eierdooier, 1 tl mosterd
4
Neem eenzelfde hoeveelheid boter als bloem. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat even drogen zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet er de melk bij en verwarm. Blijf roeren tot je een gebonden witte saus hebt. Giet het kookvocht van de prei bij de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroen. Roer er de eierdooier en de mosterd door.
600 g chipolata's
5
Smelt een klontje boter in een tweede pan. Bak de chipolata’s aan beide kanten tot ze gaar zijn.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
TIPJe kunt de chipolata’s eventueel oprollen en ze vaststeken met een satéprikker.
6
Haal de laurier en de tijm uit de prei. Doe er de bechamelsaus bij en meng goed.
7
Giet de aardappelen af. Laat ze eventueel even drogen op het vuur.
8
Serveer de chipolata’s met de prei in witte saus en de aardappelen.
1
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
2
Snijd het groen van de prei en was de stengels goed onder stromend water. Snijd de prei in stukjes en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe en leg de tijm en laurier in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de prei op een zacht vuur garen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door Lekker van bij ons

Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij onsWat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
boter
1
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
4 stengels prei, peper, zout, tijm, 4 blaadjes laurier
2
Snijd het groen van de prei en was de stengels goed onder stromend water. Snijd de prei in stukjes en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe en leg de tijm en laurier in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de prei op een zacht vuur garen.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
40 g bloem, 40 g boter, 0,5 l melk, peper, zout, nootmuskaat, 0,2 citroenen, 1 eierdooier, 1 tl mosterd
4
Neem eenzelfde hoeveelheid boter als bloem. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat even drogen zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet er de melk bij en verwarm. Blijf roeren tot je een gebonden witte saus hebt. Giet het kookvocht van de prei bij de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroen. Roer er de eierdooier en de mosterd door.
600 g chipolata's
5
Smelt een klontje boter in een tweede pan. Bak de chipolata’s aan beide kanten tot ze gaar zijn.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
TIPJe kunt de chipolata’s eventueel oprollen en ze vaststeken met een satéprikker.
6
Haal de laurier en de tijm uit de prei. Doe er de bechamelsaus bij en meng goed.
7
Giet de aardappelen af. Laat ze eventueel even drogen op het vuur.
8
Serveer de chipolata’s met de prei in witte saus en de aardappelen.
1
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
2
Snijd het groen van de prei en was de stengels goed onder stromend water. Snijd de prei in stukjes en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe en leg de tijm en laurier in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de prei op een zacht vuur garen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
Boter
40 g
Prei
4 stengels
Peper
Zout
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Aardappelen
800 g
Bloem
40 g
Melk
0,5 l
Nootmuskaat
Citroenen
0,2
Eierdooier
1
Mosterd
1 tl
Chipolata's
600 g
Chipolata met prei in witte saus en aardappelen
Vandaag neemt Jeroen Dagelijkse kost heel letterlijk. Hij serveert worst, aardappelen en prei in witte saus. Stoof de prei zacht en besteed wat extra aandacht aan de bechamelsaus voor een perfecte smaak.Instructies
boter
1
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
4 stengels prei, peper, zout, tijm, 4 blaadjes laurier
2
Snijd het groen van de prei en was de stengels goed onder stromend water. Snijd de prei in stukjes en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe en leg de tijm en laurier in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de prei op een zacht vuur garen.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
40 g bloem, 40 g boter, 0,5 l melk, peper, zout, nootmuskaat, 0,2 citroenen, 1 eierdooier, 1 tl mosterd
4
Neem eenzelfde hoeveelheid boter als bloem. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat even drogen zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet er de melk bij en verwarm. Blijf roeren tot je een gebonden witte saus hebt. Giet het kookvocht van de prei bij de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroen. Roer er de eierdooier en de mosterd door.
600 g chipolata's
5
Smelt een klontje boter in een tweede pan. Bak de chipolata’s aan beide kanten tot ze gaar zijn.
TIPJe kunt de chipolata’s eventueel oprollen en ze vaststeken met een satéprikker.
6
Haal de laurier en de tijm uit de prei. Doe er de bechamelsaus bij en meng goed.
7
Giet de aardappelen af. Laat ze eventueel even drogen op het vuur.
8
Serveer de chipolata’s met de prei in witte saus en de aardappelen.