Griesmeelpudding met saus van rood fruit
Griesmeelpudding met saus van rood fruit
Griesmeelpudding met saus van rood fruit
Griesmeelpudding met saus van rood fruit
Ingrediënten
4 personen
Melk
0,7 l
Melk
0,5 dl
Room
0,4 l
Vanillestokje
1
Amandelextract
1 dopje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Griesmeel
110 g
Honing
6 el
Puddingpoeder
1 el
Diepvriesfruit
250 g
Vlierbloesem siroop
1 scheutje
Citroen
1
Kristalsuiker
2 el
Benodigdheden
Siliconen tulbandvorm, keukenweegschaal, maatbeker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,7 l melk, 0,4 l Room
1
Breng de melk met de room op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestokje, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje kaneelpoeder
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk en de room. Voeg er ook nog een dopje amandelextract en een snuif kaneelpoeder aan toe.
110 g griesmeel
3
Weeg het griesmeel af en voeg het toe.
6 el honing
4
Voeg de honing toe en laat het geheel 10 minuten rustig koken, tot de pudding begint in te dikken en te garen.
5
Spoel de puddingvorm onder koud water en laat hem even uitlekken.
1 el puddingpoeder, 0,5 dl melk
6
Los het puddingpoeder op in een scheutje melk en voeg het toe.
7
Meng alles nog eens goed onder elkaar, laat nog even doorkoken en stort het beslag in de vorm.
8
Laat de pudding minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
TIPDek de pudding af met vershoudfolie om te voorkomen dat de bovenkant hard wordt.
250 g diepvriesfruit
9
Doe terwijl het diepvriesfruit in een steelpan en voeg er een scheutje water aan toe. Breng het geheel aan de kook.
1 scheutje Vlierbloesem siroop, 1 citroen, 2 el kristalsuiker
10
Rasp de zeste van een citroen erbij. Pers vervolgens het sap erbij en voeg er de vlierbloesemsiroop en suiker aan toe.
11
Laat een deel van het vocht verdampen en hou de saus even warm.
12
Haal de griesmeelpudding uit de vorm en lepel de warme saus er over. Schep er tenslotte wat vers rood fruit over.
0,7 l melk, 0,4 l Room
1
Breng de melk met de room op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestokje, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje kaneelpoeder
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk en de room. Voeg er ook nog een dopje amandelextract en een snuif kaneelpoeder aan toe.
110 g griesmeel
3
Weeg het griesmeel af en voeg het toe.
6 el honing
4
Voeg de honing toe en laat het geheel 10 minuten rustig koken, tot de pudding begint in te dikken en te garen.
5
Spoel de puddingvorm onder koud water en laat hem even uitlekken.
1 el puddingpoeder, 0,5 dl melk
6
Los het puddingpoeder op in een scheutje melk en voeg het toe.
7
Meng alles nog eens goed onder elkaar, laat nog even doorkoken en stort het beslag in de vorm.
8
Laat de pudding minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
TIPDek de pudding af met vershoudfolie om te voorkomen dat de bovenkant hard wordt.
250 g diepvriesfruit
9
Doe terwijl het diepvriesfruit in een steelpan en voeg er een scheutje water aan toe. Breng het geheel aan de kook.
1 scheutje Vlierbloesem siroop, 1 citroen, 2 el kristalsuiker
10
Rasp de zeste van een citroen erbij. Pers vervolgens het sap erbij en voeg er de vlierbloesemsiroop en suiker aan toe.
11
Laat een deel van het vocht verdampen en hou de saus even warm.
12
Haal de griesmeelpudding uit de vorm en lepel de warme saus er over. Schep er tenslotte wat vers rood fruit over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
15m
Ingrediënten
Melk
0,7 l
Melk
0,5 dl
Room
0,4 l
Vanillestokje
1
Amandelextract
1 dopje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Griesmeel
110 g
Honing
6 el
Puddingpoeder
1 el
Diepvriesfruit
250 g
Vlierbloesem siroop
1 scheutje
Citroen
1
Kristalsuiker
2 el
Griesmeelpudding met saus van rood fruit
Jeroen kookt nog eens lekker oldskool. Hij maakt een tulbandpudding van tarwegriesmeel met een lauwe saus van rood fruit. Supersimpel maar echt lekker!Instructies
0,7 l melk, 0,4 l Room
1
Breng de melk met de room op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestokje, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje kaneelpoeder
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk en de room. Voeg er ook nog een dopje amandelextract en een snuif kaneelpoeder aan toe.
110 g griesmeel
3
Weeg het griesmeel af en voeg het toe.
6 el honing
4
Voeg de honing toe en laat het geheel 10 minuten rustig koken, tot de pudding begint in te dikken en te garen.
5
Spoel de puddingvorm onder koud water en laat hem even uitlekken.
1 el puddingpoeder, 0,5 dl melk
6
Los het puddingpoeder op in een scheutje melk en voeg het toe.
7
Meng alles nog eens goed onder elkaar, laat nog even doorkoken en stort het beslag in de vorm.
8
Laat de pudding minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
TIPDek de pudding af met vershoudfolie om te voorkomen dat de bovenkant hard wordt.
250 g diepvriesfruit
9
Doe terwijl het diepvriesfruit in een steelpan en voeg er een scheutje water aan toe. Breng het geheel aan de kook.
1 scheutje Vlierbloesem siroop, 1 citroen, 2 el kristalsuiker
10
Rasp de zeste van een citroen erbij. Pers vervolgens het sap erbij en voeg er de vlierbloesemsiroop en suiker aan toe.
11
Laat een deel van het vocht verdampen en hou de saus even warm.
12
Haal de griesmeelpudding uit de vorm en lepel de warme saus er over. Schep er tenslotte wat vers rood fruit over.