dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree (thumbnail)Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree

Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree

50m
25
-
2.5K
Recepten

Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree

Hondshaai wordt ook wel ‘de paling van de zee’ genoemd. Hij zwemt voor onze kust en is een heel lekkere vis. Jeroen bakt de moten in olie en geeft er een pittige tomatensaus en lekkere kruidenpuree bij.
Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree (thumbnail)Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree

Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree

50m
25
-
2.5K
Recepten

Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree

Hondshaai wordt ook wel ‘de paling van de zee’ genoemd. Hij zwemt voor onze kust en is een heel lekkere vis. Jeroen bakt de moten in olie en geeft er een pittige tomatensaus en lekkere kruidenpuree bij.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten25
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Tijm
Rozemarijn
Tomatenpuree
70 g
Bloem
1 el
Bloem
100 g
Witte wijn
0,3 l
Tomaten passata
680 g
Tomaten
400 g
Zout
Laurier
Kristalsuiker
1 snuifje
Aardappelen
800 g
Boter
Melk
1 scheutje
Eierdooiers
2
Basilicum
Dille
Peterselie
0,5 bosjes
Bieslook
Hondshaai
800 g
Peper
Arachideolie
0,2 l

Benodigdheden

Een pureestamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tomatensaus

olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpot.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie.
0,5 chilipeper
3
Snipper de chilipeper en stoof hem (met de zaadjes) met de ui.
tijm, rozemarijn
4
Rits de rozemarijn en de tijm van de takjes en hak de blaadjes fijn. Stoof ze mee aan.
70 g Tomatenpuree
5
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
1 el bloem
6
Strooi de bloem over de uien met tomatenpuree. Laat kort mee bakken.
0,3 l witte wijn
7
Bevochtig met de witte wijn en laat volledig inkoken.
680 g Tomaten passata
8
Doe er de passata bij. Spoel de fles of het doosje om met een scheutje water en doe het bij de saus.
400 g tomaten, zout, laurier, 1 snuifje kristalsuiker
9
Voeg er de tomaten in blokjes aan toe en kruid met zout, laurier en een snuif suiker. Laat de saus pruttelen op een laag vuur.

De kruidenpuree

800 g aardappelen
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, 1 scheutje melk, 2 eierdooiers
11
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een pureestamper. Doe er een klont boter, een scheut melk en de eierdooiers bij. Kruid met een snuif zout.
basilicum, dille, 0,5 bosjes peterselie, Bieslook
12
Snipper de basilicum, bieslook, dille en peterselie fijn. Meng de kruiden door de aardappelpuree.

De hondshaai

800 g hondshaai
13
Maak de vis schoon en spoel onder koud stromend water. Dep goed droog.
peper, 100 g bloem
14
Snijd de vis in moten van ongeveer 10 centimeter. Kruid met peper en zout. Haal de stukken door de bloem.
0,2 l arachideolie
15
Verhit de arachideolie in een grote pan of een wok.
16
Bak de vis in de olie. Laat de moten uitlekken op keukenpapier.
17
Serveer de gebakken vis met de kruidenpuree en de tomatensaus.
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpot.
2
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie.

Instructies

De tomatensaus

olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpot.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie.
0,5 chilipeper
3
Snipper de chilipeper en stoof hem (met de zaadjes) met de ui.
tijm, rozemarijn
4
Rits de rozemarijn en de tijm van de takjes en hak de blaadjes fijn. Stoof ze mee aan.
70 g Tomatenpuree
5
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
1 el bloem
6
Strooi de bloem over de uien met tomatenpuree. Laat kort mee bakken.
0,3 l witte wijn
7
Bevochtig met de witte wijn en laat volledig inkoken.
680 g Tomaten passata
8
Doe er de passata bij. Spoel de fles of het doosje om met een scheutje water en doe het bij de saus.
400 g tomaten, zout, laurier, 1 snuifje kristalsuiker
9
Voeg er de tomaten in blokjes aan toe en kruid met zout, laurier en een snuif suiker. Laat de saus pruttelen op een laag vuur.

De kruidenpuree

800 g aardappelen
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, 1 scheutje melk, 2 eierdooiers
11
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een pureestamper. Doe er een klont boter, een scheut melk en de eierdooiers bij. Kruid met een snuif zout.
basilicum, dille, 0,5 bosjes peterselie, Bieslook
12
Snipper de basilicum, bieslook, dille en peterselie fijn. Meng de kruiden door de aardappelpuree.

De hondshaai

800 g hondshaai
13
Maak de vis schoon en spoel onder koud stromend water. Dep goed droog.
peper, 100 g bloem
14
Snijd de vis in moten van ongeveer 10 centimeter. Kruid met peper en zout. Haal de stukken door de bloem.
0,2 l arachideolie
15
Verhit de arachideolie in een grote pan of een wok.
16
Bak de vis in de olie. Laat de moten uitlekken op keukenpapier.
17
Serveer de gebakken vis met de kruidenpuree en de tomatensaus.
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpot.
2
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree (thumbnail)Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree
4 personen
50m
Ingrediënten
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Tijm
Rozemarijn
Tomatenpuree
70 g
Bloem
1 el
Bloem
100 g
Witte wijn
0,3 l
Tomaten passata
680 g
Tomaten
400 g
Zout
Laurier
Kristalsuiker
1 snuifje
Aardappelen
800 g
Boter
Melk
1 scheutje
Eierdooiers
2
Basilicum
Dille
Peterselie
0,5 bosjes
Bieslook
Hondshaai
800 g
Peper
Arachideolie
0,2 l

Hondshaai met tomatensaus en groene kruidenpuree

Hondshaai wordt ook wel ‘de paling van de zee’ genoemd. Hij zwemt voor onze kust en is een heel lekkere vis. Jeroen bakt de moten in olie en geeft er een pittige tomatensaus en lekkere kruidenpuree bij.
Instructies

De tomatensaus

olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpot.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie.
0,5 chilipeper
3
Snipper de chilipeper en stoof hem (met de zaadjes) met de ui.
tijm, rozemarijn
4
Rits de rozemarijn en de tijm van de takjes en hak de blaadjes fijn. Stoof ze mee aan.
70 g Tomatenpuree
5
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
1 el bloem
6
Strooi de bloem over de uien met tomatenpuree. Laat kort mee bakken.
0,3 l witte wijn
7
Bevochtig met de witte wijn en laat volledig inkoken.
680 g Tomaten passata
8
Doe er de passata bij. Spoel de fles of het doosje om met een scheutje water en doe het bij de saus.
400 g tomaten, zout, laurier, 1 snuifje kristalsuiker
9
Voeg er de tomaten in blokjes aan toe en kruid met zout, laurier en een snuif suiker. Laat de saus pruttelen op een laag vuur.

De kruidenpuree

800 g aardappelen
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, 1 scheutje melk, 2 eierdooiers
11
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een pureestamper. Doe er een klont boter, een scheut melk en de eierdooiers bij. Kruid met een snuif zout.
basilicum, dille, 0,5 bosjes peterselie, Bieslook
12
Snipper de basilicum, bieslook, dille en peterselie fijn. Meng de kruiden door de aardappelpuree.

De hondshaai

800 g hondshaai
13
Maak de vis schoon en spoel onder koud stromend water. Dep goed droog.
peper, 100 g bloem
14
Snijd de vis in moten van ongeveer 10 centimeter. Kruid met peper en zout. Haal de stukken door de bloem.
0,2 l arachideolie
15
Verhit de arachideolie in een grote pan of een wok.
16
Bak de vis in de olie. Laat de moten uitlekken op keukenpapier.
17
Serveer de gebakken vis met de kruidenpuree en de tomatensaus.