Instructies

4 personen

De tomatensaus

olijfolie
1

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpot.

2 Sjalotten, 2 teentjes Look
2

Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie.

0,5 chilipeper
3

Snipper de chilipeper en stoof hem (met de zaadjes) met de ui.

tijm, rozemarijn
4

Rits de rozemarijn en de tijm van de takjes en hak de blaadjes fijn. Stoof ze mee aan.

70 g Tomatenpuree
5

Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.

1 el bloem
6

Strooi de bloem over de uien met tomatenpuree. Laat kort mee bakken.

0,3 l witte wijn
7

Bevochtig met de witte wijn en laat volledig inkoken.

680 g Tomaten passata
8

Doe er de passata bij. Spoel de fles of het doosje om met een scheutje water en doe het bij de saus.

400 g tomaten, zout, laurier, 1 snuifje kristalsuiker
9

Voeg er de tomaten in blokjes aan toe en kruid met zout, laurier en een snuif suiker. Laat de saus pruttelen op een laag vuur.

De kruidenpuree

800 g aardappelen
10

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

boter, 1 scheutje melk, 2 eierdooiers
11

Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een pureestamper. Doe er een klont boter, een scheut melk en de eierdooiers bij. Kruid met een snuif zout.

basilicum, dille, 0,5 bosjes peterselie, Bieslook
12

Snipper de basilicum, bieslook, dille en peterselie fijn. Meng de kruiden door de aardappelpuree.

De hondshaai

800 g hondshaai
13

Maak de vis schoon en spoel onder koud stromend water. Dep goed droog.

peper, 100 g bloem
14

Snijd de vis in moten van ongeveer 10 centimeter. Kruid met peper en zout. Haal de stukken door de bloem.

0,2 l arachideolie
15

Verhit de arachideolie in een grote pan of een wok.

16

Bak de vis in de olie. Laat de moten uitlekken op keukenpapier.

17

Serveer de gebakken vis met de kruidenpuree en de tomatensaus.