dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gevulde inktvis in tomatensaus  (thumbnail)Gevulde inktvis in tomatensaus

Gevulde inktvis in tomatensaus

1u
20
-
2.1K
Recepten

Gevulde inktvis in tomatensaus

Surf & turf, dat is het beste van twee werelden in één gerecht. Jeroen gaat voor pijlinktvis, gehakt én spek in een lekkere Catalaanse tomatensaus. Zuiderse smaken op hun best!
Gevulde inktvis in tomatensaus  (thumbnail)Gevulde inktvis in tomatensaus

Gevulde inktvis in tomatensaus

1u
20
-
2.1K
Recepten

Gevulde inktvis in tomatensaus

Surf & turf, dat is het beste van twee werelden in één gerecht. Jeroen gaat voor pijlinktvis, gehakt én spek in een lekkere Catalaanse tomatensaus. Zuiderse smaken op hun best!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Pijlinktvissen
10
Varkensgehakt
200 g
Eierdooier
1
Platte peterselie
Peper
Zout
Paneermeel
20 g
Olijfolie
Spek
150 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Rode paprika
1
Tomatenpuree
20 g
Rode wijn
0,1 l
Rozemarijn
1 takje
Komijn
1 snuifje
Gedroogde oregano
Cayennepeper
Tomaten
5
Stokbrood
1

Benodigdheden

Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, tandenstokers

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

10 pijlinktvissen
1
Spoel de pijlinktvissen schoon in koud water.
2
Trek de tentakels los en verwijder de harde binnenkant. Houd de tentakels bij.
3
Verwijder de binnenkant en het glasachtig deel uit het lijf van de inktvisjes.
TIPJe kunt de visboer ook vragen om de inktvissen schoon te maken.
200 g varkensgehakt, 1 eierdooier, platte peterselie, peper, zout, 20 g paneermeel
4
Meng het gehakt in de mengkom van de keukenmachine met de eierdooier, het paneermeel en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
5
Vul de inktvisjes voor ¾ met het gehakt. Wees voorzichtig zodat het vel van de inktvis niet scheurt.
peper, zout
6
Knijp telkens het bovenste stukje van de inktvis dicht en prik er een tandenstoker door. Kruid met peper en zout.
olijfolie
7
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een diepe pan op het vuur. Bak de inktvissen, maar nog niet gaar. Haal ze uit de pan zodra ze wat gekleurd zijn.
150 g spek
8
Snijd het spek in reepjes en bak in dezelfde pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
9
Schil de ui en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snijd de teentjes fijn. Doe de ui en de look bij het spek.
1 rode paprika, 20 g Tomatenpuree
10
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes en doe deze bij het spek. Voeg ook de tomatenpuree toe.
0,1 l rode wijn
11
Blus met de rode wijn. Roer goed door en laat inkoken.
1 takje rozemarijn, 1 snuifje komijn, gedroogde oregano, cayennepeper, zout
12
Leg er een takje rozemarijn bij en kruid met komijn, oregano, cayennepeper en zout.
5 tomaten
13
Snijd de tomaten in stukken en laat ze meestoven op het vuur.
14
Leg ook de inktvissen terug in de pan. Laat zo’n 30 minuten verder pruttelen onder deksel.
1 stokbrood
15
Serveer de gevulde inktvis in tomatensaus met een stukje brood.
1
Spoel de pijlinktvissen schoon in koud water.
2
Trek de tentakels los en verwijder de harde binnenkant. Houd de tentakels bij.

Instructies

10 pijlinktvissen
1
Spoel de pijlinktvissen schoon in koud water.
2
Trek de tentakels los en verwijder de harde binnenkant. Houd de tentakels bij.
3
Verwijder de binnenkant en het glasachtig deel uit het lijf van de inktvisjes.
TIPJe kunt de visboer ook vragen om de inktvissen schoon te maken.
200 g varkensgehakt, 1 eierdooier, platte peterselie, peper, zout, 20 g paneermeel
4
Meng het gehakt in de mengkom van de keukenmachine met de eierdooier, het paneermeel en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
5
Vul de inktvisjes voor ¾ met het gehakt. Wees voorzichtig zodat het vel van de inktvis niet scheurt.
peper, zout
6
Knijp telkens het bovenste stukje van de inktvis dicht en prik er een tandenstoker door. Kruid met peper en zout.
olijfolie
7
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een diepe pan op het vuur. Bak de inktvissen, maar nog niet gaar. Haal ze uit de pan zodra ze wat gekleurd zijn.
150 g spek
8
Snijd het spek in reepjes en bak in dezelfde pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
9
Schil de ui en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snijd de teentjes fijn. Doe de ui en de look bij het spek.
1 rode paprika, 20 g Tomatenpuree
10
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes en doe deze bij het spek. Voeg ook de tomatenpuree toe.
0,1 l rode wijn
11
Blus met de rode wijn. Roer goed door en laat inkoken.
1 takje rozemarijn, 1 snuifje komijn, gedroogde oregano, cayennepeper, zout
12
Leg er een takje rozemarijn bij en kruid met komijn, oregano, cayennepeper en zout.
5 tomaten
13
Snijd de tomaten in stukken en laat ze meestoven op het vuur.
14
Leg ook de inktvissen terug in de pan. Laat zo’n 30 minuten verder pruttelen onder deksel.
1 stokbrood
15
Serveer de gevulde inktvis in tomatensaus met een stukje brood.
1
Spoel de pijlinktvissen schoon in koud water.
2
Trek de tentakels los en verwijder de harde binnenkant. Houd de tentakels bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gevulde inktvis in tomatensaus  (thumbnail)Gevulde inktvis in tomatensaus
4 personen
1u
Ingrediënten
Pijlinktvissen
10
Varkensgehakt
200 g
Eierdooier
1
Platte peterselie
Peper
Zout
Paneermeel
20 g
Olijfolie
Spek
150 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Rode paprika
1
Tomatenpuree
20 g
Rode wijn
0,1 l
Rozemarijn
1 takje
Komijn
1 snuifje
Gedroogde oregano
Cayennepeper
Tomaten
5
Stokbrood
1

Gevulde inktvis in tomatensaus

Surf & turf, dat is het beste van twee werelden in één gerecht. Jeroen gaat voor pijlinktvis, gehakt én spek in een lekkere Catalaanse tomatensaus. Zuiderse smaken op hun best!
Instructies
10 pijlinktvissen
1
Spoel de pijlinktvissen schoon in koud water.
2
Trek de tentakels los en verwijder de harde binnenkant. Houd de tentakels bij.
3
Verwijder de binnenkant en het glasachtig deel uit het lijf van de inktvisjes.
TIPJe kunt de visboer ook vragen om de inktvissen schoon te maken.
200 g varkensgehakt, 1 eierdooier, platte peterselie, peper, zout, 20 g paneermeel
4
Meng het gehakt in de mengkom van de keukenmachine met de eierdooier, het paneermeel en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
5
Vul de inktvisjes voor ¾ met het gehakt. Wees voorzichtig zodat het vel van de inktvis niet scheurt.
peper, zout
6
Knijp telkens het bovenste stukje van de inktvis dicht en prik er een tandenstoker door. Kruid met peper en zout.
olijfolie
7
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een diepe pan op het vuur. Bak de inktvissen, maar nog niet gaar. Haal ze uit de pan zodra ze wat gekleurd zijn.
150 g spek
8
Snijd het spek in reepjes en bak in dezelfde pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
9
Schil de ui en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snijd de teentjes fijn. Doe de ui en de look bij het spek.
1 rode paprika, 20 g Tomatenpuree
10
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes en doe deze bij het spek. Voeg ook de tomatenpuree toe.
0,1 l rode wijn
11
Blus met de rode wijn. Roer goed door en laat inkoken.
1 takje rozemarijn, 1 snuifje komijn, gedroogde oregano, cayennepeper, zout
12
Leg er een takje rozemarijn bij en kruid met komijn, oregano, cayennepeper en zout.
5 tomaten
13
Snijd de tomaten in stukken en laat ze meestoven op het vuur.
14
Leg ook de inktvissen terug in de pan. Laat zo’n 30 minuten verder pruttelen onder deksel.
1 stokbrood
15
Serveer de gevulde inktvis in tomatensaus met een stukje brood.